:lol:
[O1] turbinka - czy jest to juz koniec?
Zwiń
X
-
[O1] turbinka - czy jest to juz koniec?
witam
pojezdzilem dzisiaj z vagiem. chcialem sprawdzic przeplywke i turbo. przeplywke zdazylem sprawdzic pod okiem fachowca z vw. jest ok. natomiast podczas rozpedzania przy turbinie padla bateria w laptopie.
kumpel wytlumaczyl mi mniej wiecej ale chcialem sie jeszcze Was poradzic.
wieczorem podczas rozpedzania do 3000 obr. 2 okienko / zapotrzebowanie przez komp mbar/ zawsze pokazywalo od 150 do 230 mbar wiecej od 3 okienka/ mbar turbina/. czy faktycznie sa to objawy konczacej sie turbinki.
prosze o porade.
jak to koniec turbiny to gdzie ja moge zregenerowac w malopolsce i czy polecacie taki zabieg. mam jak sie dowiedzialem stary typ turbo. chcialem kupic na allegro ale wszystkie sa nowszego typu.
pozdrawiam
-
-
Zamieszczone przez T/JZ tą turbiną bym się tak nie spieszył .Ja bym temu fachowcowi z serwisu VW tok do końca nie ufał dlatego zrób jeszcze raz test dynamiczne i wstaw logi grupy 03,08,011. Ktoś na pewno postawi właściwą diagnozę. Tak między wierszami.Jaki masz przebieg auta,kiedy wymieniałeś filtr powietrza?
Panowie/Panie/ moglibyscie mi podpowiedziec jak zrobic te testy dynamiczne i jak je wstawic
Komentarz
-
-
chimek11, w Małopolsce nie pamiętam aby był dobry zakład ale jeśli chcesz to kolega CASKP z forum zajmuje sie turbinami to pogadaj z nim on jest z Mielca lub druga firma to turbotec z Jaworzna
Komentarz
-
Komentarz