Czy to jest blokada?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • RURKA
    Classic
    • 2008
    • 31

Czy to jest blokada?

Zacząłem szukać alter ego Sigmy, bo od wczoraj też nagle zniknął z forum.

Ale na razie nie idzie mi...

:lol:
    Octavia Tour 1.6 BFQ
  • lukasz_octa
    Drive
    • 2007
    • 49

Czy to jest blokada?

Witam,

jestem posiadaczem Octavi I ASV po wymianie wtyrsków na 0,216 Boscha i programi u Aliego ... nie mam jeszcze FIMC ... tylko seryjny IC

Mam następujący problem jadąc autostradą dochodzę do prędkości 220 km/h licznikowych i zaczyna się wtedy również czerwone pole na obrotmierzu ... mam jeszcze zapas pod pedałem około 5 cm i samochód wogóle już nie przyspiesz dosikajać gaz ... czy to jest blokada max obrotów czy też brak FIMC ... dodam że sprawdzałem to przy temp 30 stopni na dworze jak i przy 10 stopniach jest to samo

Pozdrawiam i dziękuję z góry wszystkim za odpowiedź

Łukasz
    ASV 2005 r.
    150/320 Nm

Komentarz

• karmel
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1363

to raczej sie skrzynia juz kończy, tzn dalej musiał byś skrzynie modyfikowac
      TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• Techno200
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2005
        • 782
        • Tesla

Tylko czy to ma sens? Takie predkosci powyzej 220 to kosmos. Wole lepsze przyspieszenie niz v-max. Niestety O1 tak ma. Poprostu przydal by sie 6 bieg.
        Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

• lukasz_octa
          Drive
          • 2007
          • 49

Więc nie ma co kombinować ze skrzynią ... zwiększenie mocy np na 160 km nie podniesie już v-max tylko przyspieszenie ... dobrze rozumiem?
          ASV 2005 r.
          150/320 Nm

Komentarz

• Techno200
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2005
            • 782
            • Tesla

Generalnie tak, cos tam koledzy majstrowali przy skrzyni, ale generalnie z 5 biegowki to juz wiecej nie wycisniesz. Mozna robic swapa na 6 biegowa i tu juz jest wiecej do zyskania ale to juz duza rzezba. 20 czy 30km w maxie cie nie zbawi. Jak dla mnie lepszy fun miec 7s do sektki niz v-max 250. Ale co kto lubi
            Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

• ZipY
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2007
              • 875

V max jest mało podniecające i niebezpieczne a akceleracja wciskająca w fotel cudowna

Dlatego kupilem to co kupilem i bawi mnie od czasu do czasu podgonić samochodzik. Taką samą frajdę miałem jeżdżąc Subaru Impreza WRX STI, która była zrasowana do 360 KM (4,2 s do setki)... nie pamiętam, czy przez ten czas chociaż raz miałem 200 no może ten jedyny, żeby zobaczyć jak szybko tam się dociera

Generalnie bawiło mnie przyśpieszanie i hamowanie, a prędkości dochodziły max do 120 km/h i to jest FUN

Mniejszy fun był na stacji benzynowej, kiedy średnia zużycia przy 100 km wyszła coś powyżej 20 litrów hihiih Pb98

Pozdrawiam i podziwiam tych, którym są potrzebne większe prędkości przelotowe niż 200 km/h
              http://www.misiak.art.pl http://www.myspace.com/krzysztofmisiak http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Misiak

Komentarz

• lukasz_octa
                Drive
                • 2007
                • 49

Dzięki serdeczne za info ... ja tez jezde do 200 km/h po autostradzie lub ekspresowaej czasmi troszke wiecej ... ale fakt lepiej miec lepszego "kopa" niz v-max ... zastanawiam się co w tej chwili zrobić aby mieć wiecej Nm ... konie nie sa zbytnio potrzebne ... ale jedno idzie w parze z drugim ... sory za OT
                ASV 2005 r.
                150/320 Nm

Komentarz

Pracuję...