i am a webmaster and fpounder of the czech skoda octavia club on page www.octaviaclub.cz I was searching your site but you are rebuilding it, our pages are also under construction. we have also polish members but do no communicate with me in the last tim...
see our page for more info about our club, the english version is not so good, i just started doing in this week...
what do you think about it?
if you want, we can exchange icons of our sites..writze me here or to [email protected]
Hi Vittorio,
Nice to see you writing here from Czech, home of Octavia.
Your website is very nice. Unfortunatelly our hasn't started yet. But we hope to put it together in couple of weeks.
We will send you an e-mail as soon as it starts.
And of course we will put link to octaviaclub.cz there.
Panowie anglo języczni moze spytajcie sie kolegi "czecha" jak rozwiazuja problem szumiacej turbiny w ASV :wink:
moze warto bedzie napisac jakies pismo do mladej w tej sprawie ...
Panowie anglo języczni moze spytajcie sie kolegi "czecha" jak rozwiazuja problem szumiacej turbiny w ASV :wink:
Zaloguje sie pozniej u nich na forum i sie zapytam.
Zaloguje sie pozniej u nich na forum i sie zapytam.
No cos, ze tu taki silnik nikomu nie wydaje takich dzwiekow z turbo. Ale moze oni sami nie wiedza o co dokladnie chodzi, bo nie przetlumaczyli z EN na CZ :szeroki_usmiech
No nìjak jim rachtaj turba. Ptaj se, jestli u rv 2004 verze 81kw nìkomu vydává neobvyklý zvuky zøejmì turbo.
Kurcze, wlasnie podkopales moja wiare w siebie :lol: Ucze sie czeskiego (co prawda dopiero od pazdziernika, ale to zawsze cos ), a niestety kompletnie nie wiem o co chodzi :shock:
Ja to ich tekst pisany rozumie piate przez dziesiate. Z nimi sie duzo latwiej rozmawia :szeroki_usmiech Spytam kolegi on przez 10 lat pracowal z nimi w Cieszynie to moze cos sie nauczyl :twisted:
Szczerze mówiąc to w tej ich naklejce podoba mi sie jedynie kontur samochodu, natomiast cała reszta jest tak wymieszana że wogóle nieczytelna. Dużo bardziej podoba mi się nasza. A czcionka.... czy ja wiem mi tam napisy Fabia czy Octavia (te na samochodach) są IMHO brzydkie.
Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
No nìjak jim rachtaj turba. Ptaj se, jestli u rv 2004 verze 81kw nìkomu vydává neobvyklý zvuky zøejmì turbo.
Ten pierwszy napisal, ze moze w razie co przetlumaczyc.
A ten drugi napisal, ze - nie, im "rachtaj"? (pewnie chodzi o ten dziwiek) turbo.
Pytamy sie, czy w wersji 2004 81kW maja "nienormalne" odglosy z turbo.
[ Dodano: 22 Kwi 2005 12:49 pm ]
No i teraz doczytalem do konca i koles na koncu faktycznie wyjasnil, ze oni sobie tylko tlumaczyli na czeski co im napisales
PS. Nigdy nie uczylem sie czeskiego Tylko kiedys tam sporo czasu spedzalem
Rozumienie tekstu pisanego jest trdune inaczej jak sie z nimi rozmawia. Do tego dochodzi jeszcze czeski-morawski, a czeski-praski. Prawie dwa rozne jezyki
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
Purchawa - Faktycznie jakos latwiej sie z Czechami gada niz ich czyta.
Zadalem jeszcze to pytanie na briskoda.net.
Jakby ktos z uzytkownikow mogl jeszcze napisac po niemiecku na: http://www.octavia-forum.de/forum/index.php to byloby fajnie, bo moj niemiecki jest za slaby, zeby pisac - moge najwyzej czytac...
[ Dodano: Sob Kwi 23, 2005 1:09 am ]
Hmmm - wyglada na to, ze jednak jestesmy skazani na nasze wlasne, polskie sily...
Widac, ze Czesi nie maja tego problemu albo go nie zauwazaja.
Na Briskoda.net nikt nic nie napisal, ale akurat tego sie spodziewalem, bo poziom wiedzy na tamtym forum jest bliski zera bezwzglednego.... :lol:
as i was looking to the thread in our forum it seems to be problem in only a small number of czech octavias, only one of our members have this problem with ASV engine
but here it is sometimes normal in service to tell you that they do not know whats that..
can you tell me what lakljejka or something like that is? is it a sticker of club? :-)
thanx and have a nice day...
ps - how long is your clubs history?i mean how many years? :-)
Komentarz