ta gora wyglada tak samo na kazdym wykresie jaki widzialem :shock: okolice 5500 i koniec :roll:
Hmmm, dziwne, ale przynajmniej z dolu jedzie! 8) A na plecach tez czuć, ze puchnie przed odcinką?
tak, powyzej 6000 jest takie wrazenie jak w seryjnym TDI po przekroczeniu 4000 - buuuuuuuuuuuu i coraz slabiej, az sie nie chce ciagnac wyzej :wink:
imho kluczem do sukcesu czytaj dobrych osiagow jest zmieniac biegi tuz ponizej 6000 :roll: nie wiem czy nawet nie ciut wczesniej, ale to sprawdze jak gdzies trakcje spotkam :zlosnik:
za krotko je mam aby mowic cokolwiek o zabkowaniu - jak dla manie rewelacja, bdb trzymanie na mokrym/chlapie, bdb odprowadzanie wody, na sniegu ejszcze nie testowalem ale jesli sa takie jak Dunlop Winter Sport M3 (ktore mialem wczesniej przez 2 sezony - ok 25000km) to 5+ . POLECAM (jesli o to pytasz).
Mam je założone od tygodnia więc na razie trudno cokolwiek powiedzieć poza tym, że kupione w dobrej cenie i produkcja z fabryki w Niemczech. Zobaczymy jak będzie na śniegu i błocie.
Mam je założone również od tygodnia, więc musimy jeszcze trochę poczekać na odpowiednią pogodę dla tych opon . Na razie zrobiłem jakieś 500km na nich i jak na razie są OK.
Kupiłem je na www.opony.com.pl po 218zł za szt. wyprodukowane również w niemczech.
Poprzeglądaj to forum, był już poruszany temat opon zimowych, rozmiarów, jak i opinii o tych oponach.
Jako wczesniejszy uzytkownik M3 i od zeszlego sezonu 3D z czystym sumieniem polecam te gumki są naprawde dobre Dosyc uniwersalne, nie wykazują tendencji do zaskakiwania w pewnych warunkach, sa po prostu wszedzie dobre.
A ja mam pytanie bo nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji. Dunlopy mają krawędź ochronna felgi (MFS to nazywają) ale nie znalazłem czy wszystkie? Konkretnie mam na myśli opony tytułowe w rozmiarach 205/55 R16 i 195/65 R15 Obie z indeksem prędkości H. Czy te opony mają ten ochraniacz felgi?
link gdyby ktoś nie wiedział o co chodzi ale tutaj chyba takich nie ma
A ja mam pytanie bo nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji. Dunlopy mają krawędź ochronna felgi (MFS to nazywają) ale nie znalazłem czy wszystkie? Konkretnie mam na myśli opony tytułowe w rozmiarach 205/55 R16 i 195/65 R15 Obie z indeksem prędkości H. Czy te opony mają ten ochraniacz felgi?
No a o co autor pytał :?:
Dlatego że zrobiłem na nich w bardzo szybkim czasie 35tyś km i nie raz miałem "ciepło" gdyż przyzwyczajony do GoodYer UG pozwalałem sobie na więcej.
[ Dodano: Czw 08 Lis, 07 12:41 ]
Nie będę się rozpisywał jak reagują przy temperaturze rzędu:
10,9,8,7,6,5,4,3,2,1Stp i poniżej zera i jaki musi być śnieg ( mokry czy zmarznięty )
Ogólnie wiem że nigdy w życiu ich nie założę i będę odradzał :!:
Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03 BMW serii 3... Radość z jazdy.
To znaczy że w ADAC opony testują piekarze lub studenci gorzelnictwa :wink:
Zamieszczone przez RSJACA
Czy ma ktoś założone te opony i może coś na ihc temat powiedzieć?
Ząbkowanie, przyczepność itd...
Odpowiadając na pytanie kolegi:
Ząbkowały, mają fatalną przyczepność :!:
Panowie nie są to informacje wyssane z Palca, gdyż niejest to tylko moja opinia.
Niejedna osoba u nas w firmie je użytkowała i każdy potwierdza moja opinię.
Myślcie sobie co chcecie
P.s. przyczepności życzę
Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03 BMW serii 3... Radość z jazdy.
No a o co autor pytał :?:
Dlatego że zrobiłem na nich w bardzo szybkim czasie 35tyś km i nie raz miałem "ciepło" gdyż przyzwyczajony do GoodYer UG pozwalałem sobie na więcej.
[ Dodano: Czw 08 Lis, 07 12:41 ]
Nie będę się rozpisywał jak reagują przy temperaturze rzędu:
10,9,8,7,6,5,4,3,2,1Stp i poniżej zera i jaki musi być śnieg ( mokry czy zmarznięty )
Ogólnie wiem że nigdy w życiu ich nie założę i będę odradzał :!:
To samo, z mojej strony, zawiodły mnie w zime i czeszka miała bum, porównanie z GY UG7, wypadło fatalnie dla Dunlopa. Te same samochody te same koła inne opony
Nigdy więcej, są ciche i tyle.............. nowy sezon i mam GY UG7.
Tyle z mojej skromniej opinii, nie chce tu nikogo odwodzić od zakupu, każdy ma prawo, natomiast, wiem co sie dzialo w zime, a nie robię 5 kkm na rok. U nas to jeden sezon= zmiana opon na nowe.
Powodzonka i dobrego wyboru zyczę, a jeszcze jedno- nigdy pod wpływem opinii z gazety nie kupiłem opony
"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30 www.dynosoft.pl
No to żeście zmącili mój spokój. A już maiłem zamawiać. Chyba rzeczywiście wrócę do UG7 (sprawdzone w boju na pokładzie fabiolota) albo skłonię się w kierunku miśków Primacy Alpin PA3.
a ja bede bronil swego - przedwczoraj w centrum warszawy (kolo galerii mokotow)
snieg z deszczem, ok 16:30 wiec juz ciemnawo - jade za hyundayem pony ok 60k/h zapala sie zolte gdy jestem 20m od skrzyzowania - ja w gaz a hyunday po hamulcach... mialem z 8m odstepu a zdazylem wychamowac nie wjezdzajac mu w dupe choc bylem pewien ze na tej nawierzchni mi sie to nie uda - opony uratowaly mi skore...
PS:
Syszalem ze jest roznica jakosci pomiedzy tymi wyprodukowanymi w niemczech a w Francji czy Hiszpani - ja mam z Niemiec i naprawde sa super.
No to żeście zmącili mój spokój. A już maiłem zamawiać. Chyba rzeczywiście wrócę do UG7 (sprawdzone w boju na pokładzie fabiolota) albo skłonię się w kierunku miśków Primacy Alpin PA3.
To ty miałeś zamawiać, a ja kupiłem :shock: .
Ale tak na poważnie to koledzy z wcześniejszych postów na pewno mają rację co do wyższości UG7 nad 3D. Ja będę jednak bardziej optymistyczny. Jeżdżę nimi od trzech tygodni głównie godzinami wczesno-porannymi i wieczornymi, jeszcze mi nie podpadły. Co do zachowania to na razie nie narzekam. Ale jak pisałem wcześniej, zobaczymy jak przyjdzie zima.
Co do "bumu " kolegi Luca, to była wina na pewno opon?.
Nie ma co wymyślać opony są bardzo dobre w tej klasie, stawiając je obok goodyer. Jeżdzę już trzeci rok i pewnie ostatni bo za rok zmnienię na inne, są ciche jak na opony zimowe a przyczepnością nie zawodzą. Nie myślcie że opona zimowa trzyma tak jak w lecie na suchym asfalcie :wink: lepsze od barum itp. Brać i się nie zastanawiać.
G ladnie wyglądają ale na lodzie tak samo trzymają. Trzeba jechać z glową a nie w obŁokach :lol:
Jako ze jestem nowy to sie przywitam WITAM WSZYSTKICH
Mam takie pytanko. W norauto we wroclawiu jest ciekawa oferta felg alu 16" z oponami nokian oczywiscie zimowymi 205/55 R16 komplet 4 kol za 1999zl :shock: :shock: :shock: jest to o tyle atrakcyjne ze przy stalowych felgach wyliczyli mi koszt 2700 ops:
Powidzcie mi prosze co sadzicie o alu felgach na zime??
9/10 facetow woli kobiety z duzym biustem, ten 10 woli tych 9
Komentarz