Zamieszczone przez tomil
[O1] Wymienial ktos pompke paliwa w silniku 1.6 ??
Zwiń
X
-
Pompka paliwa jest zanurzona w zbiorniku paliwa. Podnieś siedzisko tylnej kanapy po stronie wlewu paliwa, podnieś wykładzinę, powinna się tak ukazać gumowo-plastykowa zaślepka. Jak ją otworzysz, to będziesz widział zakręcane wieczko zbiornika paliwa z przewodami paliwowymi i elektrycznymi. Jak je odepniesz to wtedy odkręć wieczko i wyciągniesz cały wkład. Tak było w Fabii, tutaj na pewno jest podobnie.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
zgadza sie znam to z zycia.jak bedziesz wymieniał ewentualnie sam to zaopatrz sie w zaciski do wezykow wchodzacych do pompy,koszt pompy to bodajze 100 zeta w sklepie.niezapomniec prawidlowopodpiac kabelki i na deklu zbiornika zwrocic uwage przed otwarciem na strzałki,mialem jedynie problem ze zdjeciem i zalozeniem przewodow pompy ale dalem rade.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cinoppijak będziesz metoda prób i błędów kombinował to pól auta wymienisz :lol: nie lepiej vag-iem sprawdzić?albo zapodaj objawy może kto coś doradzi.pozdro
[ Dodano: Nie 28 Paź, 07 17:29 ]
u mnie po przekręceniu kluczyka słychać ze pompa sie włącza ale ja mam aee.
w układzie paliwowym. Problem zaczyna się gdy słychać ją gdy silnik samochodu pracuje,słychać ją w okolicy tylnego siedzenia od strony wlewu paliwa lub jak staniesz koło samochodu przy wlewie paliwa. (Jeżeli będziesz słyszał cichutką pracę silniczka elektrycznego to jest pompa jeszcze OK.)
Najlepiej podjedź do dobrego mechanika, żeby Ci sprawdził ciśnienie paliwa jakie podaje Ci pompka.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
u mnie tez slychac ze sie wlancza i caly czas pracuje zamiast sie wylaczyc po nabiciu odpowiedniego cisnienia....
Bylem u siebie u teoretycznie fachowca i powiedzial ze nie ma sesu podlanczac do vaga bo on i tak nie wykaze bledow skoro zadna kontrolka o bledzie nie wyswietla sie... ale chcial zeby samochod zostal u niehgo a on bedzie szukal dlaczego tak sie dzieje i napewno pare ladnych 100 by skasowal...maybach20
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maybach20u mnie tez slychac ze sie wlancza i caly czas pracuje zamiast sie wylaczyc po nabiciu odpowiedniego cisnienia....Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SuchyXhubert78, też o tym myślałem ale nie wiem czy to wtryską nie zaszkodzi :?: Pytałem się szpeców i klku znich powiedziało że pompka ma chodzić i kropka :evil:
Dodatkowy aspekt to jakaś nagła awaria instalki gazowej ( na przykład w momencie szybkiego wyprzedzania, zdarza się szczególnie przy niewydolności reduktora ). Normalnie komp gazowy przerzuca wtedy pracę na benzynę i czuć co najwyżej delikatne szarpnięcie. Jak pompa będzie wyłączona to nie będzie ciśnienia w listwie wtryskowej i będziemy mieli nagłe hamowanie silnikiem, co w połączeniu z np. zbliżającym się z na przeciwka tirem jest mało ciekawe ...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz