jak czas pozwoli to chętnie dołącze do kolegów i koleżanek, a może w naszym Olsztynie zrobić taki klubowy zlocik?
[O2] Nowa Turbina do Octavii II 2.0 tdi BKD 140km zamiast ob
Zwiń
X
-
[O2] Nowa Turbina do Octavii II 2.0 tdi BKD 140km zamiast ob
Witam
W ostatnich dniach usłyszałem dobrą wiadomość od kierownika serwisu jednego z serwisów Skody. Około miesiąc temu skoda wypuściła nową turbinę do OCT II 2.0 tdi BKD. Ma ona wyeliminować wadę techniczną obecnych turbinek. Niestety nie wiadomo jeszcze jaka będzie procedura wymiany tych turbin. Ale na pewno skończy sie problem z głośnymi i padającymi turbinami w dwólitrówkach.
pozdrawiam.
-
-
No to dobra wiadomość, może mi powiecie jak "załatwić" wymianę na nową.
Mam 46 kkm i oryginalny soft - może się załapię.
Szkoda że olej wymieniałem co 10 kkm może do tej pory by już padła :szeroki_usmiech - to jest żartBYŁO: 2,0 TDI Kombi Elegance Beż Sahara + (od: 22.10.06 - xenony, 28.10.06 - navi, 17.11.06 działający hak .....)
JEST: Volvo S80 II D5
JEST: BMW R1200GS Adventure
Komentarz
-
-
Objawy - turbina zaczęła głośno pracować, szczególnie przy wchodzeniu na obroty oraz przy schodzeniu z obrotów, pojawiły się świsty które są dosyć dokuczliwe, czszególnie przy jeździe w korkach.
W serwisie powiedzieli, że zniekształcił się wirnik w turbinie i wymienili jeden raz. Obecnie zrobiło się to samo. Jestem umówiony w serwisie na ponowna naprawę.
Komentarz
-
-
Ja tez już mam przehulane 51 kkm i nic się nie dzieje a lubię przycisnąć. Auto jest z końca sierpnia 2006 i jedyne co się w nim sypnęło to czujnik kąta skrętu, który wymienili mi na gwarancji. Poza tym wszystko działa bez zarzutu. Na wiosnę robię wirusa a jak sypnie się turbo to założę większe i może coś pod 200 kuców wyjdzie wtedy :diabelski_usmiechOII Elegance 2.0 TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KruPinhttp://www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=49577
numer: GT1646V made in ItalyI zgadza sie, podobno zlikwidowany luz na wałku...
Cena w ASO podobno ok. 7tys. pln, ale powyzszy przyklad pokazuje, ze nie bedzie tak źle
sorki ze odgrzewam kotleta ale jestes pewnien oznaczenia ? A nie tak czasem GT1749 ? GT16 jest mniejsza wiec czemu by w nowej miel zmniejszyć bebechy ?
Zamieszczone przez SamiecU nas na forum tez to jest w ogloszeniach.
Ma ktoś jakieś dokładne numery tych poprawionych ? Pytam bo w 2009 miałem wymieniana na nową za moja prośbą. Kończyła sie gwarancja i postanowiłem sobie załatwić nową. Udało sie i na razie po 20 tys na programie turbo ciche. Tamte od nowości z tego mi wiadomo było miało sowe.
Nie wiem kiedy bede miał czas zajrzeć pod auto i spisac numery. Jakoś nie wpadłem na to wcześniej.
Ale musiało cos byc inaczej bo Ali jak grzebał w sofcie mówił coś o tym, że jakos inaczej jest wysterowana mniej agresywnie. Wiec jest szansa ze dostałem już ta poprawiona. Jestem ciekaw.
EDIT : Zadzwoniłem sobie do znajomego z serwisu gdzie mi dawali nową turbine na gwarancji okazuje sie ze mam juz ta poprawiona turbinę. Jej numer to : 03G253010 JX. Jeśli chodzi o cenę to oficjalnie moge takie załatwić z ASO SKODA z FVAT na dzień dzisiejszy 2791 zł netto jak dla mnie.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
aldam, na turbiniewejdz pod auto i zobacz na tabliczce znamionowej
OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
handzol, dokładnie ty miałeś z tego co rozmawialiśmy jakieś 3-4 tygodnie po mnie i też w tym samym serwisie. A numer skąd zczytałes z turba czy ci powiedzieli jaki numer ?. Jestem ciekawA jak turbo cisza na razie ? u mnie na razie cichutko.
OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
handzol, Przy okazji sprawdź ciekawi mnie. U mnie sowy brak na tej nowej a juz nasmigane ponad 20 tys. :wink:OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
Komentarz