Po deszczu woda w podlodze pasazera i z tylu za pasazerem !!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ged
    Ambiente
    • 2009
    • 144

Ths, żarówki są boskie i warte swoich piniędzy miałem okazje je przetestować wczoraj na trasie Chełm Śląski-Skierniewice ok 250km )) i są po prostu super :!:
  • maysee
    Ambiente
    • 2007
    • 146
    • Superb I (3U4)

Czesc. Problem jak w temacie. Po dlugotrwalym deszczu pojawia sie woda w wykladzinie podlogi pasazera i z tylu za fotelem pasazera (tylko z tej strony!). Sprawdzalem czy drzwi i uszczelki w drzwiach nie przeciekaja ale wyglada na to, ze sa ok. Ratujcie! Czy ktos mial wczesniej takie doswiadczenia? (jak mozna ewentualny przeciek zreperowac?) Czy to z przodu czy to z tylu moze cieknac? Dzieki za ewentualna pomoc. Pozdrawiam M.

Komentarz

• lyzy 110
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2004
      • 237

sprawdź na podszybiu czy aby nie zsunęła się zasłona filtra przeciwpyłkowego
      była czeszka jest franca ale wolałem czeszkę

Komentarz

• dacki
        Ambiente
        • 2007
        • 109

tak jak lyzy 110, pisze, mialem ten sam problem swego czasu. Do tego szyby parowaly od nawiewu. 'Rynienka' ktora ma oslaniac filtr przeciwpylkowy odczepila sie od prawego podszybia.

Pod tym linkiem znajdziesz instrukcje jak zdjac podszybie

Komentarz

• rezon
          RS
          • 2006
          • 1894
          • Volvo
          • AKL 1.6 MPI 101 KM
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

może być jeszcze uszkodzona folia w drzwiach przednich, zatkane odpływy wody z drzwi (dolna krawędź drzwi), itp.

Komentarz

• chimek11
            Rider
            • 2007
            • 482

sprawdz przede wszystkim pod podszybiem drożnosc odpywu wody
            bardzo czesto jest zatkany otwor i przez filtr przeciwpyłkowy woda dostaje sie do srodka po stronie pasazera z przodu i z tylu. wlasnie podczas dlugiego deszczu leje nam do srodka
            pozdr.

Komentarz

• b-bar01
              Elegance
              • 2007
              • 985
              • Octavia I (1U2)
              • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez maysee
              Po dlugotrwalym deszczu pojawia sie woda w wykladzinie podlogi pasazera i z tylu za fotelem pasazera
              u mnie tak było
              przyczyny:
              przód
              1. cała obudowa filtra p/pyłk. trzyma się na dwóch plastikowych nakrętkach, które się poluzowały ( od góry zdjęto obudowę, wyczyszczono uszczelkę i skręcono na silikon)
              2. odklejona folia w dżwiach.
              tył
              1. odklejona folia w dżwiach

pzdr.
              *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• maysee
                Ambiente
                • 2007
                • 146
                • Superb I (3U4)

Witam. Kolejne pytanie. Moj mechanik powiedzial mi, ze to nagrzewnica poszla i przez nia sie leje woda do srodka i zeby ja wymienic, trzeba sciagac caly kokpit. Czy to w ogole mozliwe? Nikt z Was nie napisal o mozliwosci usterki nagrzewnicy wiec nie wydaje mi sie w moim przypadku zeby to bylo to. Tym bardziej, ze umni mokre dwyaniki od strony pasazera robia sie tylko po deszczu... sam juz nie wiem.... Pozdrawiam

Komentarz

• b-bar01
                  Elegance
                  • 2007
                  • 985
                  • Octavia I (1U2)
                  • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

jak by była dziurawa nagrzewnica to by kapało bez przerwy i musiałbyś dolewać płynu.
                  zdejmij podszybie od pasażera i wszystko się wyjaśni.
                  a mechanik niech nie kombinuje.
                  ostatnio też tak miałem, patrz post wyżej.
                  naprawa zajęła mi 40 min na parkingu pod supermarketem, łącznie z zakupem tubki silikonu.
                  pzdr.
                  *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• jarekjack
                    Drive
                    • 2007
                    • 40

Re: Po deszczu woda w podlodze pasazera i z tylu za pasazere

Zamieszczone przez maysee
                    Czesc. Problem jak w temacie. Po dlugotrwalym deszczu pojawia sie woda w wykladzinie podlogi pasazera i z tylu za fotelem pasazera (tylko z tej strony!). Sprawdzalem czy drzwi i uszczelki w drzwiach nie przeciekaja ale wyglada na to, ze sa ok. Ratujcie! Czy ktos mial wczesniej takie doswiadczenia? (jak mozna ewentualny przeciek zreperowac?) Czy to z przodu czy to z tylu moze cieknac? Dzieki za ewentualna pomoc. Pozdrawiam M.
                    Polecam przeszukać forum w poszukiwaniu tematu "Przeciek" - jeśli nie pomogą rady tam zawarte (rozmontowanie podszybia i przetkanie), to znaczy, ze drzwi, klima, lub jeszcze cos innego :-(

polecam sie w razie czego
                    Pozdrawiam Jarek

Octa 01, Combi Elegance, r 2000
                    AHF - 1.9 VP - 110KM (235Nm) [135/303] Po tuningu MTM

Komentarz

• pskosz
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 703

U mnie był zatkany otwór na podszybiu pod filtrem , ale odetkałem i jest spoko a wody leciało sporo.
                      A po drugie ciekło mi z przodu prawe drzwi, woda wchodziła między dwie uszczelki i podciekało. Podleiłem taśmą dwustronną tę uszczelkę na drzwich i też przestało
                      pozdrowienia

Komentarz

Pracuję...