olej czy ropa wylatuje mi z "grzybka "!?-jaka przy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • korpal
    Ambiente
    • 2008
    • 168

koja86, a ja go tam lubie. Kupil moje mondeo po szkodzie calkowitej i niezle zaplacil Biznesu jednak na tym chyba nie zrobil

Widzialem je po robocie ..... dramat. Z kilometra bylo widac ze polowy auta nie bylo :szeroki_usmiech
  • wkowal10
    Ambiente
    • 2007
    • 237

Witam . Jest taki grzybek z blachu na przewodzie przy przepustnicy .Jak zdjąłem obudowę plastykową silnika zauważyłem wyciek . Co to może byc ? Mechanik który obsługiwał mi samochód przy 60 tys. powiedział że to turbina puszcza . Czy to prawda . Samochód jest na gwarancji > Silnik 1.9 TDI BXE 2006r. 105kkm .

[ Dodano: Wto 30 Paź, 07 14:30 ]
    To jest zawór podciścienia turbiny tak mi się wydaję bo prównuję na allegro . I takm otworekm mi leci jakiewś świństwo . Czy tylko zawór czy też turbina

Komentarz

• dariuspolo
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1168

...pewnie chodz o zawor EGR, to ze olej znajduje sie w dolocie to normalne, lecz przewaznie pochodzi on z odmy a nie z przepuszczajacej turbiny.
      Jezeli sa to sladowe ilosci oleju i auto nie zuzywa go nadmiernie to bym sie nie przejmowal.
      Jezeli chcesz to mozesz wymienic oring gumowy laczoce rure dolotu z zaworem EGRu.

Darek

[ Dodano: Wto 30 Paź, 07 14:33 ]
      ...jezeli auto jest na gwarancji to zglos to przy nastepnym przegladzie.
      T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
      SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
      Zuzycie paliwa

Komentarz

• Arek
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 3143

dokładnie tak pilnuj stanu oleju,u mnie jest to samo juz od bardzo dawna i nieubywa oleju wieć nie turbina tylko odma przepuszcza
        -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

Pracuję...