Czy moze ktos wie czy jest dostepne w skodzie wyciszenie maski , czy tak po prostu mozna to zamowic w skodzie i ewentualnie ile to kosztuje .....
Tak generalnie czy ktos podzieli sie doswiadczeniami w wyciszaniu skody octavi , jednak jak dla mnie jest o ciutek za głosno....chciałbym cos z tym zrobi i na pierwszy ogien drazni mnie ta goła blacha po podniesieniu maski silnika .....kurde za tyle kasy wydaje mi sie , ze mogliby tam połozyc jakas mate , badz co badz to dizelek i troche go słychac.
Kiedy kupowałeś swoją O2? Pytam bo ja w czerwcu i taką matę posiadam. Co prawda ja mam silnik 1.9, ale wydawało mi się, że jest ona montowana do wszystkich TDI.
ta goła blacha po podniesieniu maski silnika .....kurde za tyle kasy wydaje mi sie , ze mogliby tam połozyc jakas mate , badz co badz to dizelek i troche go słychac.
wydaje mi się że jednak we wszystkich octach montowali matę pod maskę....
:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Skodzinka moja jest z lipca 2007 ma 23 tys przebiegane i maty nie ma choc mam wątpliwosci czy samo wygłuszenie maski cos pomaga ...po prostu chciałbym cos pokombinowac tak zeby jednak było w niej ciszej....hmmm taka super b ja wiem ze to segment wyżej , ale jednak jest wyciszona zuzo lepiej ..czyliii sie da , zastanawiam sie jakbym taka usługe po prostu zlecił w aso skoda czy by mnie wysmiali...czy moze pomogli
zacznij od ori maty...a pozniej zobaczysz jaki jest efekt i czy cos trzeba zmieniac....u mnie nie slychac silnika tylko opony szumia a powyzej 140 wiatr swiszczy.....podobno przez reling
gachul
czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum
ALe jak dobrze doczytalem i masz Octe Tdi bez wygluszenia, ktorą nabyles w salonie to jest cos pokombinowane albo ukradli albo malowali maske i zapomnieli założyć. A co do skuteczności i potrzeby to mój Fiat Siena miał nawet wyglusznie maski.
nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
Czy moze ktos wie czy jest dostepne w skodzie wyciszenie maski , czy tak po prostu mozna to zamowic w skodzie i ewentualnie ile to kosztuje .....
Spokojnie. Z tego co mi wiadomo każde TDi ma w standardzie matę wygłuszającą pod maską.
Co innego benzyniaki. Przyduś ASO i zażądaj aby Ci ją założyli.
Czyjeś niedopatrzenie albo cwaniactwo sprzedawcy.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
kwiecień 06 to kosztowała 117zł czyli nie warto kombinować - spinki w komplecie
Zamieszczone przez gachul
jaki jest efekt
na benzynie niewielki pod względem wyciszenia - w oryginale w benzynie nie ma maty, trochę szybciej się nagrzewa
Zamieszczone przez gachul
mnie nie slychac silnika tylko opony szumia a powyzej 140 wiatr swiszczy
tak, tak, ko .... tylko RR miały w reklamie że przy prędkości 60mph słychać tylko tykanie zegara, OC jednak do RR trochę daleko. Ja słyszę każdą benzynę (nie sprawdzałem RR), a co dopiero OC TDI :wink: ...
Wszystko sie wyjasniło , zwróciłem sie z pytaniem do ASO co z moja mata wygłuszajaca , dlaczego jej nie było...( hja po prostu nie wiedziałem , ze powinna byc w standarcie) . Nie umieli podac żadnego sensownego powodu braku mojej maty , ale natychmiast mi ja załozyli , nuwke z półeczki.
I tak mate i lepsze samopoczucie...hmmm tylko tyle bo ciszej wcale nie jest , ale moze ja jestem przewrazliwiony , całe zycie jezdziłem bezynkami......wiec ten klekocik troche mi przeszkadza
Wszystko sie wyjasniło , zwróciłem sie z pytaniem do ASO co z moja mata wygłuszajaca , dlaczego jej nie było...( hja po prostu nie wiedziałem , ze powinna byc w standarcie) . Nie umieli podac żadnego sensownego powodu braku mojej maty , ale natychmiast mi ja załozyli , nuwke z półeczki.
I tak mate i lepsze samopoczucie...hmmm tylko tyle bo ciszej wcale nie jest , ale moze ja jestem przewrazliwiony , całe zycie jezdziłem bezynkami......wiec ten klekocik troche mi przeszkadza
Widać są jeszcze ASO, które nie wciskają ludziom kitu. Dobrze, że naprawili błąd.
Mata tak na prawdę na wygłuszać hałas bardziej na zewnątrz
Miłej akustyki i ujeżdżania dieselka
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz