Witam panowie , przymierzam się do zakupu interfejsu do mojej octy. Cz można bez obaw takie urządzenie zakupić na allegro czy odradzacie. Jeśli tak podajcie który allegrowicz jest wiarygodny? Będąc na giełdzie koleś który handlował takim sprzętem chciał 2x więcej niż na allegro.
Dzięki pozdrawiam.
Acha czy jest ktoś na śląsku który mógłby mi udzielić krótkiego instruktarzu odnośnie obsługi programu , byłbym wdzięczny.
----- Złota L&K by MASTERS ---
__uuufffff cóż to była za maszyna____
właśnie zamówiłem http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=103
Jako klubowicze mamy zniżkę - mi wycenili to na 88,49 z przesyłką.
Wystarczy zamówić mailowo (określić co konkretnie zamawiasz) i podać nick z OCP a odeślą Ci cenę i dane do przelewu.
pozdrawiam i udanego zakupu
Do kasowania błędów adaptacji, programowania kluczy itp wystarczy ci to http://obd2.pl/obd2/product_info.php...products_id=89
Moja sugestia kupujcie kable na rs232 w wersjach na usb jest często problem ze sterownikami. Ja osobiście używam wersji 4,9 i jestem bardzo zadowolony.
Towar na allegro jest jak najbardziej OK. Kabel to poprostu pomost pomiędzy PC a autem. Natomiast jest spory wachlarz programików do obsługi. Większość pracuje niestety pod RS232 . Więc warto zastanowić się co kupujemy
tom321, tak chodzi mi czy jak kupię ten VAG z tej strony co polecasz to czy jeszcze będę musiał dokupic programik do obsługi jak napisałeś czy wszystko jest w komplecie.
POZDRAWIAM :szeroki_usmiech
allo
to i ja się podepnę pod ten temat. Ja równiez jestem zainteresowany takim Vag-em. Jestem zielony w tym temacie ? JAki wybrać, jak to działa ? Czy dostaję wraz z programem, książkę jakiś błędów ( co jaki oznacza ), oprogramowanie itp Zaznaczę że mam laptopa pod USB Dzięki za wyjaśnienie PZDR
Ok, to moze teraz pora na mnie zebym zadal pytanie :P
Chce kupic sobie kabelek, dysponuje wzlglednie nowym sprzetem, bo chodzi juz na Viscie ( ktora jest wielka pomylka ) jednak MS nie chce mi dac klucza do wersji wczesniejsze, bo niestety mam wersje Home :roll:
Czy jest cien szansy, ze jak zakupie do swojej O1 2002 rok zlacze na USB to wszystko bedzie banglac? ( btw Etka 7.0 ) slicznie mi smiga.
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Nie wiem jak pod Vistą ale pod XP nie ma problemu. Trzeba tylko odpowiednio skonfigurować port i zapewne te wszystkie teorie o problemach z USB stąd się biorą. U mnie śmiga jak ta lala.
Witam wszystkich!
Jestem totalnym laikiem w sprawach diagnostycznych, tyle co moja wiedza powiększa się o wasze wypowiedzi.
Mam problem z prawdopodobnym notlauf`em i postanowiłem tym razem sam się z tym uporać.
Mam pytanie czy jak zakupie interfejs pod usb Viaken`a i skorzystam z oprogramowania VAG 4.09 ver ang. będzie to działało?? i czy potrzebna jest jakaś licencja do tego programu?
Narazie ściągnąłem programik za free i da się go odpalić ale nie wiem czy dalej będzie działał.
Dzięki za odpowiedź
No dobrze mili państwo fajnie się to czyta itd... tylko mam jedno ważne pytanie....
Wszędzie widze informacje że te kabelki z VAG-USB to obsługują
modele skody 1999 do 2004 roku.
Jak to wygląda dla nowej Octy-2 z 2007 ?
Zadziała ?
Octavia II zwana inaczej Octavia 1Z tanimi kabelkami z Allegro ma mozliwosc komunikacji TYLKO ze sterownikiem silnika. Do pelnej komunikacji wymagany jest kabelek z CAN lub jakis skaner diagnostyczny z Allegro.
Ale do rzeczy: Mam skode OII '08 i chciałbym połaczyc ją z urządzeniem typu PDA( mam hosta USB ), czy jest to w ogóle mozliwe? jesli tak, to czy wymaga to jakichs specjalnych rozwiązań ??
Komentarz