pleban, bo do AutoMapy trzeba POI sobie wgrać świeże to będziesz miał więcej instytucji itd.
Hak holowniczy - help!
Zwiń
X
-
Hak holowniczy - help!
Witam Skodoposiadaczy, mam szybki problem techniczny... Posiadam Skodę Octavię 1,9 TDI 90 konną z 99r /model 2000 zarejestrowaną jako ciezarowa (kratka ) i ma zamontowany hak holowniczy... problem w tym że mam wpisane w dowód DMC przyczepy tylko 1300 kg a potrzebuję 1500kg... Na alledro.pl widzę że sa haki na 1500 DMC więc czy to zależy od zamontowanego haka czy od widzimisie diagnosty?
Jakie wartości ma wpisane Skoda fabrycznie?
Jaka ma masę i jakie DMC?
Z góry dzieki za odpowiedz
Robson
-
-
robson.k,
wszystko jest w dow. rej.
(F1) DMC auta - 1855 kg
(O1) DMP - 1300 kg ( z hamulcem)
(O2) DMP - 600 kg ( bez hamulca)
hak możesz sobie zamontować taki jaki chcesz nawet 5 ton.
jeżeli masz pr. jazdy B to zestaw nie może przekroczyć 3500 kg, a w tym przypadku 3155 kg, jeżeli będziesz miał więcej pan władza każe ci odczepić przyczepę i przyjechać innym samochodem lub zatrzyma dow. rej.
Komentarz
-
-
robson.k, tak jak napisał ci kolega JanuszSz takie masy są podane w homologacji auta,oczywiście jak podepniesz taką przyczepkę o DMC 1500(o ile na haku masz wpisane taką wytrzymałość) to ona nie odpadnie(gorzej jak cię władza dopadnie bo dla nich liczy się to co jest w dowodzie rejestracyjnym) oczywiście ważny jest nacisk na hak który nie może przekraczać bodajże 75kg,tylko po co ci taka przyczepa szkoda samochodu ostatnio ciągnąłem taką o DMC 1100kg.i 90 konne auto ma co robić szczególnie przy rozpędzaniu bo potem to już jakoś idzie a szczególnie wskaźnik paliwa.Marcin
My ©koda is fantastic
Komentarz
-
Komentarz