Zestaw wskaźników do Octavii.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jawa
    Classic
    • 2008
    • 3

witam, czy przy kupnie warto zwracac na typ silnika chodzi mi o TDI oczywiscie. Zazwyczaj spotkalem sie z ASV, AHF , AXR 100 KM czym one tak naprawde sie roznia procz KM, awaryjnosc tych silnikow i jaki najlepiej polecacie. Zastanawiam sie nad 110 KM.Dzieki
  • derecyori
    Classic
    • 2007
    • 5

Witam wszystkich serdecznie.
    Jestem właścicielem Skody Octavii z 2000r. Silnik 1,6 benzyna.
    Miałem standardowy problem z opadającymi wskaźnikami. Zaniosłem do elektryka i teraz już wogóle dzieje się meksyk.
    Moje pytanie czy można wstawić do tego modelu Skody inne liczniki czy muszą być z takim samym numerem seryjnym (moje to 1U1 919 034J) ?
    Jeżeli można to będę wdzięczny za podanie jakie numery wskaźników wchodziłyby w grę.

Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Komentarz

poszukaj na forum please ! forum byl walkowany to masz gotowe odpowiedzi w wielu watkach.

mozna byle od benzyny, musi byc ten sam rocznik produkcji w Twoim przypadku, z pin kodem

Komentarz

• Misiekoctavia
        Elegance
        • 2005
        • 891

derecyori, mialem to samo i zanioslem do elektrykow u mnie w miescie i zrobili za 150zl i daja dozywotnia gwarancje, ze bedzie dzialac. Oczywiscie sa jeszcze inne rozne rozwiazania. Szukaj na forum

Komentarz

• derecyori
          Classic
          • 2007
          • 5

Wiem że było

Lec wiem, że temat opadających liczników był już wielokrotnie ale nie o to mi chodzi.
          Z forum dowiedziałem się o możliwości zaniesienia do elektryka i przelutowania Niestety dopiero po fakcie dowiedziałem się, że elektryk był d..a i tylko sknocił robotę.
          Teraz muszę szukać nowych a raczej używanych bo nowe 1500 zł. (chyba, że ktoś wie gdzie taniej ?
          Do niedawna jeździłem tylko do Skody na serwis ale po ostatnim bardzo kosztownym przeglądzie przestałem. Z uwagi na to nie znam się dokładnie na częściach i możliwościach ich wymiany i tu właśnie potrzebuję Waszej pomocy.
          Chcę zamówić liczniki przez internet ale nie wiem czy np. o numerach seryjnych zaczynających się od 1U0 920 będą do mnie pasowały dlatego pytam się mądrzejszych .

Komentarz

• Bazyli76
            Rider
            • 2006
            • 487

derecyori, odezwij się do usera cosby lub Grygy obaj są z Czech i załatwią Ci nowy licznik duuuużo taniej i do tego jak będziesz chciał to odrazu z MaxiDotem Myślę, że również kolega Speedy będzie Ci mógł pomóc

pozdro

Komentarz

• JanuszSz
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 2835
              • Superb II combi (3T5)

derecyori, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...82&view=newest
              Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• Misiekoctavia
                Elegance
                • 2005
                • 891

derecyori, skoro pan dupa elektryk sknocil to niechc teraz sypnie bejcem na nowa szafe

Komentarz

• Krzych
                  Rider
                  • 2005
                  • 671

Znam kumatego elektronika w okolicach Tczewa, jeśli chcesz to podeśle namiar na niego.
                  DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
                  www.chiptuning.katowice.pl
                  DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• derecyori
                    Classic
                    • 2007
                    • 5

Narazie napisałem do Speedy i Grygy w sprawie tych liczników.
                    Misiekoctavia nie omieszkam mu pokazać rachunek za liczniki Uważał, że potrafi to niech teraz wyskakuje z kasy.
                    Krzych jestem ze Słupska i obawiam się, że liczniki są już skopane. Łączenia na płycie są popalone i jedyne rozwiązanie to nowe (czyli używane) ale dzięki za pomoc.
                    Czekam teraz na odpowiedź od wyżej wymienionych.
                    Mam nadzieję, że będą mi w stanie pomóc.
                    Pozdrawiam Wszystkich.

Komentarz

Pracuję...