Poprzedni właściciel mojej Octavii szybko zamienił fabryczne Matadory na Nokiany, na których do tej pory ja jeżdzę. Są to jednak opony letnie. Co do zimówek to nie wiem które wybrać, ja w Fabii jeździłem na zimowych Firestone Winterhawk i były bardzo dobre.
marcin panda, Nokian robi coraz lepsze opony zimowe i powiem mam już drugi sezon Noikiany i jestem zadowolony tego typu co podałeś nie znam niestety
ze słyszenia wiem że to jest nowy typ opon w nokianie i jest to pierwsza ich opona asymetryczna czy warto nie wiem ale moje WR się spisują bardzo dobrze
Mam Yokohamy AVS ale w rozmiarze 195x65R15.Jako opony asymetryczne mialy byc super ciche(info od sprzedawcy)czego ja nie potwierdzam.Poza tym reszta OK,biorac pod uwage eksploatacje w miescie a nie np.w zasniezonych gorach.
Pozdrawiam.
Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
A jak to rozroznic?Kupilem ja w listopadzie 2006 jesli to pomoze.Jesli jest jakies oznaczenie to sprawdze ale dopiero w poniedzialek gdyz leza jeszcze w pracy w magazynie.Jeszcze smigam na letnich Michelinach.
Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
co do Nokianów : na lato mam NRHi (195/65R15)- i są super świetne na suchym , a jeszcze lepsze na mokrym. Może mają dwie wady - jedna- to lekka tendencja do ściągania autka w lewo przy wjeżdżaniu w kałużę ( ale to było otwartym tekstem w testach tej opony- więc niema się czego czepiać), a druga to , że o jeden ton mogłyby być cichsze.
Jestem na tyle jednak zadowolony z produktów tej marki, że wczoraj nabyłem zimówki WR - i już jestem mile zaskoczony - opona cichutka, ładnie się prowadzi, nie ma tendencji jak to na zimówkach do bujania autkiem w zakrętach. Jeśli chodzi o markę to polecam NOKIAN.
Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz