[O2] Halogeny do Classica a moduł komportu :(

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dzanas
    Drive
    • 2008
    • 45

[O2] Halogeny do Classica a moduł komportu :(

©koda Auto rozpoczęła testy pierwszego prototypu ©kody Fabia Super 2000. Pojazd ten - zaprojektowany z myślą o udziale w kategorii Super 2000 - oparty został na Fabii drugiej generacji.

Zgodnie z przepisami Międzynarodowej Federacji Samochodowej FIA pojazd ten wyposażony został w dwulitrowy czterocylindrowy benzynowy silnik atmosferyczny, sześciostopniową sekwencyjną skrzynię biegów oraz system napędu na cztery koła z trzema dyferencjałami mechanicznymi. [...]

[źródło: skoda link]
    => NO BASS NO FUN <=
  • elektor
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2007
    • 135

[O2] Halogeny do Classica a moduł komportu

Kupiłem sobie halogeny okazyjnie i zaczeły się schody :twisted:

W Jednym ASO powiedzieli że bez problemu a w innym że ok ale z modłułem komfortu za ok 1500 zł. :!: bo ten z Classica nie obsługuje opcji halogenów i nie da sie jej uaktywnić.

Ma ktos jakieś pewne informacjie na ten temat ? Da się w module komfortu Classica z 07r uaktywnić halogeny ?

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

elektor, jaki rocznik tego autka masz?
      OI czy OII?
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• djczas
        RS
        • 2005
        • 9612

koja86, 2007 o2

Zamieszczone przez elektor
        Da się w module komfortu Classica z 07r uaktywnić halogeny ?

Komentarz

• koja86
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 3178

djczas, ty skąd wiesz?
          Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

koja86, bo w 2007 roku o1 występuje tylko jako tour, tour twin power, tour plus, tour twin power plus i tour ice plus :szeroki_usmiech

Komentarz

• koja86
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 3178

djczas, masz rację to wszystko przez ten zajob dzisiaj
              Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• elektor
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2007
                • 135

Tak dokładnie :
                Octavia II z 2007 r. (jak wskazuje początek tematu [O2] i treść : Classic z 07r. )

Czyli to mamy ustalone...
                A co z tym modułem ? Może ktoś wie ?

Komentarz

• recykling
                  Drive
                  • 2007
                  • 85

mam wersję mint i tez zastanawiałem sie czy założyć halogeny; podczas przeglądu autka w ASO niestety uświadomili mnie ze oprócz halogenów, włącznika świateł, trzeba jeszcze dołożyć pociągnięcie przewodu i zmienić moduł komfortu; co do ceny powiedzieli tylko ze będzie dużo kasy; bylem tam z polecenia znajomego więc na pewno nie chcieli mnie naciągnąć

Komentarz

• Bartek_2012
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 208

elektor, daj znać możemy się umówić gdzieś powiedzmy koło IKEA, podjadę z Vagiem i sprawdze czy się da. tylko tak możemy to sprawdzić. Pozatym za halogeny nie odpowiada moduł komortu tylko sterownik centralnego systemy elektrycznego, chyba że sie mylę. Daj znać sam jestem ciekaw.

[ Dodano: Sob 03 Lis, 07 16:31 ]
                    Zaraz wrzucę zrzut z programatora sterownika to sam zobaczysz ża to ten sterownik trzeba przeprogramować. Chyba że nie tylko. Nigdy nie zakładałem halogenów do OII ale można sprawdzć. Zawsze musi być ten pierwszy raz.
                    BYŁO: 2,0 TDI Kombi Elegance Beż Sahara + (od: 22.10.06 - xenony, 28.10.06 - navi, 17.11.06 działający hak .....)
                    JEST: Volvo S80 II D5
                    JEST: BMW R1200GS Adventure

Komentarz

• Yogi
                      Ambiente
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 170

śmiem twierdzić że założenie halogenów jest możliwe oprócz samej instalacji (tj kabli,kostek,halogenów, plastików)

trzeba zaprogramować kontroler, do tego pewnie można porobić parę kombinacji że np światła dzienne będą jako zainstalowane halogeny, czy też automatyczne wyłączanie halogenów po włączeniu "długich" lub świeciły się równocześnie.
                      e46 320d

Komentarz

• Bartek_2012
                        Ambiente
                        • 2006
                        • 208

Zaraz sprawdzę proramowaie modułu komfortu w moim samochodzie.
                        Co do dużych kosztów to VW chce 90 zl za moduł kóry uruchamia światła po uruchomieniu zapłonu. Jaki moduł? w naszych szkodnikach można uruchomić tą funkcję jednym kliknięciem. Więc moim zdaniem ASO czasem przesadza.

[ Dodano: Sob 03 Lis, 07 17:00 ]
                        OK sprawdziłem mój moduł komfortu i w nim nie ma nic o światłach halogenach czy innych elementach świecących. Tylko centralny zamek, szyby elektryczne, sposób otwierania, i alarm. W tym module możemy zaprogramować automatyczne zamykanie drzwi po przekroczeniu prędkości 15km/h i ich odblokowaniu po wyjęciu kluczyków ze stacyjnki

[ Dodano: Sob 03 Lis, 07 17:05 ]
                        Yogi, masz rację.
                        BYŁO: 2,0 TDI Kombi Elegance Beż Sahara + (od: 22.10.06 - xenony, 28.10.06 - navi, 17.11.06 działający hak .....)

Komentarz

• BigMenWaw
                          Classic
                          • 2007
                          • 8

Bartek_2012,
                          Czy po numerze nadwozia da sie sprawdzić jaką mam wersję O II?
                          Samochód jest sprowadzony i nieźle wyposazony ma np climatronic i inne a nie ma lamp przeciwmgielnych przednich i czyjników cofania, jest z 2005 roku.
                          Gdzie mozna kupić i za ile cytowany przez Ciebie VAG aby obsługiwał mój samochód?
                          Patrzyłem na ALLEGRO i sa owszem ale do oktavii I.
                          Podpowiedz. A może którys z kolegów z Warszawy pomoże i sprawdzi?
                          Pozdrawiam.
                          BigMenWaw
                          http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=8028

Komentarz

• Bartek_2012
                            Ambiente
                            • 2006
                            • 208

BigMenWaw, http://www.vag-com.pl/oferta.htm
                            ja kupiłem oryginalny ale z tego co wiem można inaczej - poszukaj na forum. Po numerze nadwozia bez dodatkowych informacji (ja takich niestey nie mam) nie można spawdzić, ale już "grzebałem" w wielu sterownikach i w większości samochodów z grpu VAG można włączyć ciekawe funkcje. Te VAGI do OII muszą kosztować powyżej 700 zł. Kupując oryginalny masz zawsze aktualne i legalne oproramowanie.

Komentarz

• elektor
                              Ambiente
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 135

Zamieszczone przez BigMenWaw
                              Bartek_2012,
                              Czy po numerze nadwozia da sie sprawdzić jaką mam wersję O II?
                              BigMenWaw
                              BigMenWaw
                              Oto najlepszy dekoder VIN na sieci : http://vag.magic.ro/vw/vindecoder/
                              Pewnie było ale dla przypomnienia...

Bartek_2012
                              Dzięki za propozycję. Chętnie skorzystam. Odezwę się na priv to dogadamy szczegółu.
                              A Propo... Na twoim zdjeciu wyraźnie jest opcja mówiąca o zainstalowanych halogenach przednich. Czyli teroretycznie wg ASO u nie tej opcji nie powinno być ....

Komentarz

• Bartek_2012
                                Ambiente
                                • 2006
                                • 208

elektor, moim zdaniem u ciebie nie będzie ta opcja zaznaczona i tyle.
                                Montujesz halogeny i zmieniasz sterownk zaznaczając ten Bit, robisz transfer nowego ustawienia -to wszystko. Powinno działać.
                                Ja tak zakładam xenony. Wkładasz nowe lampy zmieniasz sterownik w którym "informujesz" moduł że zainstalowano xenony i to wszystko.
                                We wszystkich samochodach VAG, nawet OII RS jest podobny sterownik, zawsze taki sam początek, różnica polega na tym że czym bardziej rozbudowane auto tym więcej Bajtów ma. Ja mam 21 ale samochody z roku 2007 mają już 29. Czyli więcej opcji do wykorzystania w przyszłości .

Komentarz

Pracuję...