hmmm..dziwnie zmuliło mi autko

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marek Tempe
    Drive
    • 2005
    • 76

marcin umi cesky? super
    Ucim se 6 mesicu :szeroki_usmiech Ale jeste ne umim dobre mluvit a psat :wink:

te z dlugim rekawem sa ________ ? nepoznaju
    It means they "aren't stupid - Emil wanted to say that they look interesting :diabelski_usmiech

have a nice day
    Same to you
  • EŁ
    L&K
    • 2004
    • 1168
    • Octavia III (5E3)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
    • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

hmmm...no weic byłem wczoraj na poprawkach alarmu, podłaczeniu szybek i takich tam pierdołach...i pan po skonczonej roboicie podpiął Vaga co by sprwdzić zcy alarm zadnych błedów nie zarzucił.......wyszło ze nie..ale za to były błedy przepływomierz..coś niskie napiećie czy jakos tak i sonda lambda......a teraz najlepsze..jak autko wjeżdzało to zapinało jak ta lala....jak wyjechało od nich totalny muł.... :shock: co jest grane :? ....mozna coś popieprzyć w sofcie prze gniazdo diagnostyczne? .....w sumie pan tylko błedy skasował..a komputer w mojej occie jest nie programowalny przez niazdo diagnostyczne...czyzby dopiero po skasowaniu błedów przepływka dała o sobie znać?-

Aha gdzie mozna za ludzkie pieniadze dostać przepływke i lambde do 1.8 T AGU?

Komentarz

• rentier
      Ambiente
      • 2005
      • 203

poszukaj, jest tu gdzies temat o przeplywomierzach i w Wawie nie ma problemu z tego co czytalem
      1.9 TDI ATD KOMBI 4x4

Komentarz

• EŁ
        L&K
        • 2004
        • 1168
        • Octavia III (5E3)
        • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
        • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

juz znalazłem.......dziwi mnie tylko ten nagły spadek osiagów po skasowaniu błedów.... :?

Komentarz

• misiekwaw
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 7715
          • Ford

Zamieszczone przez
          juz znalazłem.......dziwi mnie tylko ten nagły spadek osiagów po skasowaniu błedów.... :?
          ja tam sie nie znam, ale może jak miał błedy to przyjmował jakieś wartości domyślne, które były lepsze od tych które podawał walnięty przepływomierz, a po skasowaniu błedów bierze wartości podawane przez w/w walnięty przepływomierz :?: :roll:
          Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
          http://www.disi-tune.pl
          Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
          Był WRX
          Była Octa

Komentarz

CO do resetu kodów.....

To zawsze po resecie kodów silnik musi sie zaadaptować na nowo, dlatego przez krótki okres go zamula. VAG takiego ostrzeżenia nie pokazuje, ale np Scantool juz przed wcisnieciam OK pokazuje komunikat, ze przy resecie bledow silnik moze pracowac nierówno do momentu pełnej adaptacji.

Komentarz

• Purchawa
              Admin
              S_OCP Member
              • 2004
              • 8007

Zamieszczone przez MisiekWAW
              ja tam sie nie znam, ale może jak miał błedy to przyjmował jakieś wartości domyślne, które były lepsze od tych które podawał walnięty przepływomierz, a po skasowaniu błedów bierze wartości podawane przez w/w walnięty przepływomierz
              Tez bym sie sklanial ku tej teorii.
              "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
              Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• neck99
                L&K
                S_OCP Member
                • 2005
                • 1326

Odepnij przepływke wtedy komp podstawi wartości stałe i na tym sie da jechać w miare. Zobacz czy będzie różnica .
                OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
                SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

Pracuję...