Silniczek podnoszenie/opuszczenia swiatel - problem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • luk_89
    Classic
    • 2007
    • 10

rafi22, ooo widze żę sie sypie suśnia.... to od tej szybkiej jazdy po mieście
  • halski
    Classic
    • 2006
    • 10

Witam.
    mam pytanie a zarazem wielki problem.
    dzis jadac moja octavia uderzylem w jakiegos ptaka (kura to byla albo kuropatwa) lewa strona auta - nic sie nie stalo z zewnatrz ale lampa opadla i swieci teraz na jakies 2m w dal
    pojechalem do serwisu skody zeby mi to sprawdzili - wyjeli lampe i okazalo sie ze dzyndzel ktory steruje wysokoscia lampy pekl w polowie. w odpowiedzi na pytanie "ile za taki silniczek?" uslyszalem - "nie mamy silniczkow tylko cale lampy za 508zl" <wow>
    nr katalogowy lampy to 1u1 941 015k (z tym ze teraz juz nie ma tych z koncowka 015k a jest 017k)
    czy ktos moze mi pomoc z tym problemem? moze ktos ma jakis taki silniczek albo wie gdzie go dostane bo po co wymieniac cala lampe skoro to tylko 1 malutki plasticzek pekl.
    prosze Was bardzo o pomoc.

Komentarz

• hubert78
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1576

Ja swój kleiłem , ale jam mam starą skodzinkę z rozbieralną lampą (taka na zatrzaski metalowe) poszukaj lampy na rynku wtórnym
      lub jeśli wolisz nowy to :

Komentarz

• bogusg
        Rider
        • 2007
        • 355

Silniczek mozesz kupić na allegro

[ Dodano: Sro 07 Lis, 07 19:19 ]
        np ten link do aukcji http://moto.allegro.pl/search.php?st...8802&country=1
        Teraz xenony by krzynol

Komentarz

• hubert78
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1576

bogusg, ale kolega ma dobry silniczek , z tego co napisał ma pęknięty plasktikowy dyngs łączący silniczek z lampą tak ja oprzynajmniej zrozumiałem

Komentarz

• bogusg
            Rider
            • 2007
            • 355

Hubert 78 ja odpowiadam na tę część postu
            Zamieszczone przez halski
            ile za taki silniczek?" uslyszalem - "nie mamy silniczkow tylko cale lampy za 508zl
            Teraz xenony by krzynol

Komentarz

• hubert78
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1576

bogusg, a to przepraszam ops:

Faktycznie ja mam inny reflektor (przed liftem) a po lifcie w lampie tego dyngsu chyba nie ma
              halski, Sorrki za wprowadzenie w błąd ale dla pewności sprawdź czy chodzi silniczek (włącz zapłon - nie odpalaj silnika bo nie usłyszysz i poproś kogoś żeby poruszał regulatorem wysokości ) będziesz wtedy słyszał czy szumi czy nie jeśli nie zastosuj się do rad kolegi bogusg, i kup tylko silniczeka jeśli natomiast będzie chodził to są dwie opcję :
              - albo pękł plastki który idzię od silniczka (taki biały z kulka na końcu) stwierdzisz po wymontowaniu
              - albo pękło gniazdo ( tam gdzie wchodzi końcówka silniczka)

Nie wiem do końca jak to jest w twoim reflektorze bo u mnie między silniczkiem a reflektorem jest taki plaskikowy łącznik

Komentarz

Pracuję...