Mi pol miasto pol trasa, po zatankowaniu z odpwowietrznikiem udalo sie przejechac 700km, ale bez tam zbytnio zadnego oszczedzania, ale tez bez maxa w podlodze, ot tak normalnie ale dynamiczniej,
Kontrolka check engine (Elektroniczne sterowanie silnika)
Zwiń
X
-
Kontrolka check engine (Elektroniczne sterowanie silnika)
Od kilku dni (od czasu do czasu-gaśnie, świeci) lampka kontrolna elektronicznego sterowania silnika. Zobaczyłem do książki, a tu napisane "że, w układzie sterowania silnika, względnie w układach mających wpływ na skład spalin wystąpiła usterka. Program sterowania pracą silnika umożliwia ograniczoną jazdę - należy zwrócić się o pomoc do stacji obsługi Skoda". Może ktoś z Państwa miał taki przypadek. Co z tym fantem zrobić? Jak groźna jest ta usterka? No i jak kosztowna? Zorientowanych bardzo proszę o odpowiedź.ktosik
-
-
Zamieszczone przez ktosikCo z tym fantem zrobić? Jak groźna jest ta usterka? No i jak kosztowna? Zorientowanych bardzo proszę o odpowiedź.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Po pierwsze wystarczy uzyć opcji "szukaj" - temat check engine był poruszany już.
Po drugie bez VAGa nic nie wskórasz, może być wszystko.
U mnie dla przykładu świeci się bo komp uważa że mieszanka jest uboga ale nie wiadomo jeszcze dlaczego bo wszystko co z reguły to powoduje jest OK. Ot taki zonk.
W Fabii dla przykładu świeciła się w momencie gdy poszedł napinacz rozrządu.
Równie dobrze może to być jakiś zaśniedzialy kabel w którymś z czujników.
Komentarz
-
-
Dzięki za odpowiedzi. Szukajki używałem, ale szukałem tego, co jest napisane w nawiasie, tzn. "Elektroniczne sterowanie silnika. To moderator dopisał ten zwrot "Kontrolka check engine" do tytułu tego wątku. Nie miałem pojęcia, że tak się nazywa ta kontrolka. Ponad trzy lata wlewałem tylko olej napędowy. Niczym innym się nie interesowałem. Dlatego jestem "zielony". Pozdrawiamktosik
Komentarz
-
-
zapraszamy na spot`y -zobacz gdzie masz najbizej, napewno ktos bedzie mial vag`a a jak nie to ASO /odplatnie ,chyba 40zl/pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
Komentarz