Naprawa licznikow - gdzie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ged
    Ambiente
    • 2009
    • 144

Jak donosi brytyjski Times, Ferrari nakazało usunięcie wszystkich emblematów z logo marki pewnemu pomysłowemu właścicielowi modelu 360 Modena.

Auto należące do 36-letniego Dana Crawleya z Manchesteru, nie jest jednak zwykłym Ferrari Modena. Pomysłowy Brytyjczyk własnoręcznie stworzył bowiem na bazie tego auta nieoficjalnie najszybszą limuzynę świata zdolną do osiągnięcia 267 km/h!

Władzom Ferrari nie spodobała się inwencja twórcza Dana i po raz pierwszy w historii marki zażądały natychmiastowego usunięcia wszystkich logo ze skaczącym koniem, napisów Ferrari i oznaczeń "360" z limuzyny mierzącej niemal 6 metrów. Właścicielowi dano na to 14 dni i zagrożono sankcjami prawnymi.

Crawley natychmiast odmówił tłumacząc, że nikt nie może nakazać prawowitemu właścicielowi Ferrari dokonywania przeróbek. W odpowiedzi usłyszał, że odkąd przeciął auto na pół i wspawał dodatkowe trzy metry poszycia z włókna węglowego własnej roboty, samochód przestał być Ferarri.

To nie pierwsza tego typu akcja wymierzona przeciwko podróbkom aut z Maranello. Kilka tygodni temu specjalne odziały włoskiej policji zorganizowały bezprecedensowy nalot na prywatne wytwórnie kit-carów budowanych na bazie Pontiaca Fiero i sprzedawanych potem z logo Ferrari, co godzi w dobre imię włoskiej marki z 60-letnią tradycją.

źródło [ onet.pl ]
  • maysee
    Ambiente
    • 2007
    • 146
    • Superb I (3U4)

Witam wszystkich. No wlasnie moje zegary w O1 cierpia na chorobe opadajacych wskazowek i potrzebuje pomocy. Wiem, ze w Polsce jest kilka firm elektronicznych specjalizujacych sie w naprawie zegarow wlasnie ze Skodzin (mozna je latwo znalezc na Allegro). Problem w tym, ze ja jestem z Leszna Wlkp. a fiirmy ktore znalazlem mieszcza sie np. w Krakowie, Gdansku, Kutnie i na gornym Slasku. Czy ktos wie, gdzie moge moj licznik naprawic w Poznaniu albo we Wroclawiu (Wroclaw zdecydowanie preferowany!). Dzieki za wszystkie sugestie i podpowiedzi.

Komentarz

• SuchyX
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1170

Nie wiem czy nie lepiej będzie Ci wymienić na nowe zegary z MaxiDotem ale wyczytałem że tolko OI po facelifcie mogą mieć MaxiDot ale moge być w błędzie
      Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
      Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

• dariuspolo
        L&K
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1168

...jezeli masz auto po lifcie to mam cos dla ciebie:

cena do malej negocjacji.
        T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
        SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
        Zuzycie paliwa

Komentarz

• maysee
          Ambiente
          • 2007
          • 146
          • Superb I (3U4)

No dobra ale jak poznac czy moje Octa jest po lifcie czy nie...

Komentarz

• dariuspolo
            L&K
            S_OCP Member
            • 2007
            • 1168

...podaj rok produkcji( lub date pierwszego dopuszczenia do ruchu), masz klosze lamp szklane czy plastykowe? srodkowe wyloty powietrza razem z licznikiem czy osobno w pulpicie( poszukaj zdiec na forum bylo czesto walkowane)np:

[ Dodano: Sro 14 Lis, 07 06:39 ]

Ta octa na zdieciu wyglada na przedliftowa,...chociaz chyba nie bylo AXRow przed liftowych? :wink:
            T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
            SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
            Zuzycie paliwa

Komentarz

Pracuję...