[O1] dziwny odgłos przy uruchamianiu zimnego silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • crazy_mary
    Classic
    • 2007
    • 11

Nie jest to do konca przemyslane. Jak zwykle wyeliminuje sie troche osób tylko czy na pewno? Pewnie Ci co będą chcieli i tak będą dalej jeździć a zrobi się kłopot wszystkim ludziom. Można prowadzić bez nogi ręki(inwalidzi) ten co ma wade zakłada okulary (bez obrazy dla nikogo sam miałem okulary) to kto nie może prowadzić?.
    Zdrowych ludzi będzie się wysyłać na badania? A czy pare badań wyeliminuje zagrożenie?
    Zanam pare osóby ,które są zdrowe a z racji wieku jeżdżą środkiem drogi lub nie przytomnie. Albo urzędnik będzie wysyłał na badania albo nie? Kompromitacja.
    To jest jakaś masakra. Po wypadku jak z samochodem zabierają świadectwo zdrowia i do lekarza na przegląd ? Pewne sprawy trzeba zostawić obywatelom. Jak mam skręconą kostkę nie jeżdże itd.

Albo z tymi okularami . Wpisuja w prawo jazdy ,ze masz prowadzić w okularach a do lekarza co rok i tak chodzisz a po 5 latach musisz starć się o ponowne wydanie i tracisz kase itd. A badanie obejmuje już nie tylko wzrok(chyba tak było). A ja między czasie ja zrobiłem zabieg i pozbyłem się wady i musiałem teraz pójść na badanie ,zeby dali kolejne prawko bez wpisu o okularach. Nie jesteśmy dziećmi....
    Chcą poprawić bezpieczeństwo? Proponuje oświetlić drogi i dorobić pare obwodnic.
  • luc
    Classic
    • 2006
    • 5

Po ostatnim serwisie (po 60 kkm) pojawił się dziwny dźwięk przy uruchamianiu zimnego silnika. Jest to bardzo głośny świst, coś jakby zasysane powietrze. Wystarczy zgasić silnik i uruchomić ponownie i odgłosu niema, pozostaje tylko pytanie co to było?
    Pomocy, silnik to 1,6 rok Octavia I 2006r.
    Pozdrawiam wszystkich.

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

:?:
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• luc
        Classic
        • 2006
        • 5

Znak zapytania jak najbardziej zasadny, już sam sprawdziłem. W czasie przeglądu spadł im wężyk z małej turbinki/wentylatorka znajdującego się tuż pod plastikową osłoną. Po założeniu go na miejsce problem znikną.
        Dłużej pisałem posta niż naprawiałem auto. No cóż widać jestem bardziej komputerowcem niż samochodziarzem.
        Swoją drogą do czego służy ten wentylatorek? Może mam prototypowe 1,6 turbo
        Pozdrowienia dla wszystkich.

Komentarz

• hubert78
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1576

Zamieszczone przez luc
          Jest to bardzo głośny świst, coś jakby zasysane powietrze
          opisz dokładniej co to za świst

yyyyee AAAAAA już naprawione

Komentarz

• luc
            Classic
            • 2006
            • 5

No cóż, świst jak świst ale zarombiście głośny. Masa powietrza przepycha się przez za wąski otwór.
            Ja też się cieszę, że naprawione i ponawiam pytanie: do czego toto służy?

Komentarz

Pracuję...