guguscool, daj na PW do siebie telefon
Skoda Octawia
Zwiń
X
-
vanhouse, ten silnik, to jeden wielki mułek jak na to auto :roll:
Moze inni twierdza inaczej, ale naprawde czasem brakuje w nim KM :idea:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
W takim razie tak jak koledzy napisali - szarpnij się i weź co najmniej 1.6 MPI - przy tym 1.4 MPI 80KM, jak jeszcze włączysz klimę, to będzie dramat, żeby przyspieszyć i wogóle dynamicznie się poruszać ... :?
P.S. Swoją drogą ciekawe, czy ktokolwiek z Ocipków :wink: ma ten silnik w dwójce... :?:
Komentarz
-
-
tomekjmopl, w o2 ma być wprowadzony 1.4 tsi 120 konny wiec bym poczekał z zakupem 80 koni w ciężkim aucie poskutkuje tym ze po pewnym czasie będziesz więcej jeździł komunikacją miejską niż samochodem z powody spalania które będzie astronomiczne aby te 80 koni jechała i było odczuwalne trzeba będzie jechać na najwyższych obrotach prawie na odcięciu inaczej to maluch pod górkę będzie szybszy lepiej pomyśleć nad innym silnikiem niż tym 1.4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczastomekjmopl, w o2 ma być wprowadzony 1.4 tsi 120 konny wiec bym poczekał z zakupem 80 koni w ciężkim aucie poskutkuje tym ze po pewnym czasie będziesz więcej jeździł komunikacją miejską niż samochodem z powody spalania które będzie astronomiczne aby te 80 koni jechała i było odczuwalne trzeba będzie jechać na najwyższych obrotach prawie na odcięciu inaczej to maluch pod górkę będzie szybszy lepiej pomyśleć nad innym silnikiem niż tym 1.4Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Ja bym nie brał 1.4 przecież to porażka wiem bo jeździłemŻycze wszystkim uśmiechu na twarzy podczas jakiejś podróży na wakacje + załadowane auto
Tak samo te silniki 1.4 TDI w Fabi gnioty jakich mało wszystkimi autkami skody jeździłem we wszysktich wersjach silnikowych jedynie co najbadziej mi sie spodobało to 2.0 TDI 140KM 320NM fajnie tym się jeździ
Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
vanhouse, za rajdowca się nie uważam, jeżdżę w miarę spokojnie, w mojej O1 mam 102 kucyki. Uważam, że przydałoby się jeszcze kilka(naście) :cry:
Nie pakuj się w 80 kucy w O2. Jeździć to pewnie jeździ ale octa to duży samochód i potrzebuje 100 z jakąś górkąByła: O1 1.6 MPI
Jest: O3 1.2 TSI
Komentarz
-
-
Ja też się dołaczę do krytycznych opini na temat 1.4 16V. To jest po prostu za mały silnikPo włączeniu klimy auto nie bedzie Ci chciało kompletnie przyśpieszac, a o wyprzedzaniu możesz zapomnieć. Ekonomicznośc tego silnika to też wielki znak zapytania. Żeby uzyskać jako takie osiągi trzeba go mocno piłować na wyskich obrotach, a to będzie skutkowało większym zużyciem paliwa.
Tak wiec odpuśc sobie ten silnik i kup 1.6 MPI. Tym silniczkiem juz można fajnie pojeździć (wiem bo mam).
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Sigma_74
Komentarz