Zegar i ASR

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tcia
    Classic
    • 2009
    • 3

Zegar i ASR

a moje oba słupki tak

[ Dodano: Sob 22 Mar, 08 09:25 ]
    oba rozwiązania podobnie. żywica, szpachla.

wykończenie inne, u Nexusa6 farba ze struktrurą
    u mnie obicie materiałem

nieważne które rozwiązanie wybierzesz, pracochłonnośc obu jest podobna :diabelski_usmiech

[ Dodano: Sob 22 Mar, 08 09:29 ]
    zajrzyj na tę aukcję http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=306321194
  • blinkerek
    Classic
    • 2007
    • 29

Zegar i ASR

Może i głupie pytania, ale ogólnie jestem noobem jeśli o motoryzacje chodzi. Od niedawna mam swoje pierwsze auto - Skode Octavie 1,9TDI AHF.

mam 2 chyba dość głupie pytania:

1. jak się przestawia godzine? (bo wciąż mam czas letni :lol: )

2. czy system ASR jest włączany domyślnie przy rozruchu? (prościej: czy jak lampka ASR się pali to znaczy, że jest włączony czy odwrotnie?)
    115KM 8)

Komentarz

• rollcage
      Ambiente
      • 2006
      • 168

Ad.1 zmieniasz godzine obracajac jedna z gałeczek przy liczniku, ta przy zegarku, jak dobrze pamietam to obrót w prawo to minuty a w lewo to godziny.

Ad.2 Tak ASR'ek włacza sie domyślnie przy rozruchu...i jak wcisniesz przycisk od ASRu i sie zapali lampka na liczniku to jest wyłaczony...

Komentarz

• blinkerek
        Classic
        • 2007
        • 29

Zamieszczone przez rollcage
        Ad.1 zmieniasz godzine obracajac jedna z gałeczek przy liczniku, ta przy zegarku, jak dobrze pamietam to obrót w prawo to minuty a w lewo to godziny.
        no świetnie, próbowałem. wychodzi na to, że nie działa - nie obraca się :lol: pewnie się zacieło :wink:

Zamieszczone przez rollcage
        Ad.2 Tak ASR'ek włacza sie domyślnie przy rozruchu...i jak wcisniesz przycisk od ASRu i sie zapali lampka na liczniku to jest wyłaczony...
        dzięki
        115KM 8)

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

blinkerek, pokrętłem które masz w lewo lub w prawo nie pamiętam dokładnie ale tak jest godzina i minuty sie zmienia jak go przyciśniesz dłużej to nastąpi reset km licznika dziennego ten na dole po prawe

jak stale sie świeci ikona asr i nie da sie jej wyłączyć przyciskiem asr to znaczy że coś jest popsute ikona asr wyłącza sie podczas rozruchu jak sie załącza to miga a tak jest wyłączona sygnalizacja jak sie świeci to znaczy że jest wyłączony lub coś popsute

Komentarz

• nickmar
            Drive
            • 2007
            • 83

Zamieszczone przez blinkerek
            rollcage napisał/a:

no świetnie, próbowałem. wychodzi na to, że nie działa - nie obraca się pewnie się zacieło
            Ono nie ma sie obracac, przekrecasz je w lewo lub prawo odrobine az poczujesz opor i tak trzymasz, wtedy powinna zaczac sie zmieniac godzina i minuty

Komentarz

• piotrek_os
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8162
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Przed momentem ustawiałem zegar, bo była zmiana akumulatora..... Tym pokrętłem kole obrotomierza przytrzymujesz w lewo godz w prawo minuty. To sie nie obraca tylko trzeba przytrzymać - tylko bez przesady żebyś nie ukrecił. Pozdrawiam
              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• hubert78
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1576

no świetnie, próbowałem. wychodzi na to, że nie działa - nie obraca się pewnie się zacieło
                Musi działać . Przestaw najpierw odczyt z kompa na godzinę (manetka od spryskiwacza tam gdzie przestawiasz wskazania komp.) bo inaczej nie przestawisz i wtedy tak jak przdmówcy pisali w lewo godzina w prawo minuty

Komentarz

• blinkerek
                  Classic
                  • 2007
                  • 29

zadzialalo trzeba było tylko troche przytrzymać, dzięki :P
                  115KM 8)

Komentarz

• nickmar
                    Drive
                    • 2007
                    • 83

zadzialalo trzeba było tylko troche przytrzymać, dzięki :P
                    Jesli pomoglismy to kliknij pod postem autora pomogl Nie ma za co...

Komentarz

Pracuję...