Czy można założyć do O2 opony zimowe 185/65/15? Potrzebuję konkretnej odpowiedzi czy fizycznie można złożyć tego typu oponę na felgę 15"( czy nie jest za wąska itp.)
Jeśli chodzi o kwestię wyglądu i warunków jezdnych już się naczytałem na forum Takie oponki pozostały mi po poprzednim samochodzie i na ten sezon zimowy chcę uniknąć kupowania opon 195. Będę wdzięczny za każdą odpowiedz.
Czy można założyć do O2 opony zimowe 185/65/15? Potrzebuję konkretnej odpowiedzi czy fizycznie można złożyć tego typu oponę na felgę 15"( czy nie jest za wąska itp.)
To zależy od felgi jaką masz, a nie od auta. Musisz podać szerokość felgi, żebyśmy odpowiedzieli czy możesz. Sama średnica nie wystarczy.
[ Dodano: Nie 18 Lis, 07 19:48 ]
Tu masz kalkulator do opon na podstawie felg, które posiadasz:
Felgi są 6Jx15”. Opony zostały mi od Astry II. Z tego co widzę to w tabelce rozmiarów dla tej opony (185/65 R15) optymalna felga to 5,5” do 6,5”. Czyli powinno być dobrze. Dzięki wszystkim, za pomoc
Wolno stosować jedynie homologowane rozmiary opon! Nie wiem czy w O2 ten rozmiar jest dozwolony, ale na pewno w O1 nie! Zadzwoń do ASO Skody i zapytaj.
Komentarz