Zakup Octavii i takie tam wrażenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • EŁ
    L&K
    • 2004
    • 1168
    • Octavia III (5E3)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
    • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

ufff..... :lol: spokojnie........1.8 T jst najlepsze...a dlaczego? BO TAK!!!

Komentarz

• MiKruS
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7976

Zamieszczone przez perfex
      Mam nadzieje ze to nie do mnie uwaga? :lol: Nie wiedzialem tylko ze nie mozna powiedziec jednego malego krytycznego zdania o TDI w takim razie cofam je :szeroki_usmiech - TDI jest super hiper debeściak i koniec :P

Szkoda, ze tak stawiasz sprawe... :roll:

Nie napisales jednego malego krytycznego zdania tylko wypowiedziales sie w sposob prowokujacy do klotni. :roll:

Znakomita wiekszosc uzytkownikow tego forum to ludzie na poziomie - zaczepki nie robia na nikim wiekszego wrazenia co nie znaczy, ze beda tolerowane.

Chcesz dyskutowac o wadach TDI to rob to spokojnie - wprowadzanie do tego negatywnych emocji nie pomoze Ci.

Peace

BTW: 1.8T to bardzo fajna jednosta - zwlaszcza jak sie chce cos dlubac w aucie, a diesel ma niezaprzeczalne wady. Mysle, ze kazdy sobie z tego zdaje sprawe... :roll:
      TDI 205PS

Komentarz

• karolz
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2004
        • 823

Zamieszczone przez Purchawa
        Zamieszczone przez MiKruS
        Ciekawy temat...
        Jesto tzw temat postojebski

Mysle, ze za chwile bedzie mozna go zamknac, bo jak wiemy do niczego on nie doprowadzi
        Piotrek nie blokuj, jeszcze ja chcialem dwa slowa od siebie :diabelski_usmiech
        NajtFukinPatrol North-West

Komentarz

• Martinez
          L&K
          • 2004
          • 1366
          • Audi

Mam nadzieje ze to nie do mnie uwaga? :lol: Nie wiedzialem tylko ze nie mozna powiedziec jednego malego krytycznego zdania o TDI w takim razie cofam je :szeroki_usmiech - TDI jest super hiper debeściak i koniec :P
          Można ale żeś wybrał silniki nie nadające sie do porównania. Jak już tak bardzo chcesz porównywać TDi do 1.8T to porównaj 1.9 TDI ARL 150 KM w seacie Leonie do 1.8 T. Myślałem że porównuje sie podobne moce a nie pojemności. Bo idąc w tom maańkę to porównajmy 1.8T 225 KM z Octavią 1.9 SDI 68 KM - pojemności podobne

Nikt się Ciebie nie czepia że TDI Ci nie przypasowało tylko że głupio porównałeś.
          Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
          teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
          czarna AR 156 1.8 T.Spark

Komentarz

• adik_s
            Rider
            • 2005
            • 259

Octa TDI 110: porazka. Nigdy nie lubilem diesli a teraz jeszcze bardziej ich nie lubie. Dla mnie samochod jakis bezsensu z tym silnikiem. Marnie dosc to ciagnie, wcalen tych Nm nie czuc i ten cholerny klekot !!
            oj takie zdanie chyba nie jest tu mile widziane... a moze skikniesz spalaniem :szeroki_usmiech dla ciebie klekot jest nie do zniesienia a dla mnie to cos pieknego... 8) 8) i nie chcialbym benzyniaka

Komentarz

• perfex
              L&K
              • 2005
              • 1117

[quote="Martinez"]

Nikt się Ciebie nie czepia że TDI Ci nie przypasowało tylko że głupio porównałeś.
              W_ZADNYM_MOMENCIE nie porownywalem. Napisalem wrazenie z jazdy probnej Octavia Tour TDI 110.

[ Dodano: Pon 25 Kwi, 05 21:01 ]
              Nie napisales jednego malego krytycznego zdania tylko wypowiedziales sie w sposob prowokujacy do klotni. :roll:

Strasznie przeczuleni tu jestescie

Znakomita wiekszosc uzytkownikow tego forum to ludzie na poziomie - zaczepki nie robia na nikim wiekszego wrazenia

Właśnie zauważyłem

Chcesz dyskutowac o wadach TDI to rob to spokojnie - wprowadzanie do tego negatywnych emocji nie pomoze Ci.

Nie, nie chce dyskutować. To tylko była taka opinia pod wpływem jazdy próbnej, dyskusja na ten temat jak wiadomo na żadnym z forów internetowych jeszcze do niczego nie doprowadziła :bigyellow

Peace

Ależ również jak najbardziej PEACE ! Ależ wy drażliwi
              Pozdrawiam
              perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Purchawa
                Admin
                S_OCP Member
                • 2004
                • 8007

Trzeba bylo wpasc na spot i przejechac sie czyims TDI110, zarowno seria i po chipie, bo jak wiadomo auta testowe zwykle sa zajezdzone szczegolnie TDI, o ktore nikt w ASO nie dba.
                "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Martinez
                  L&K
                  • 2004
                  • 1366
                  • Audi

W_ZADNYM_MOMENCIE nie porownywalem. Napisalem wrazenie z jazdy probnej Octavia Tour TDI 110.
                  tuz obok wrażeń z jazdy Superbem 1.8 T. Dla mnie brzmiało to jak porównanie: TDI - nie jedzie i klekocze cyt. "porażka", 1.8 T - "miło nieźle ciągnie". No cóż 110 a 150 KM to jednak jest różnica (mimo różnic w masie).

Sorry a jak dla mnie to jest porównanie. Ciekaw jestem cobyś powiedział jakbyś się przejechał Octą I 1.6 100KM i Octą II 2.0 TDI (140KM).
                  Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
                  teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
                  czarna AR 156 1.8 T.Spark

Komentarz

• Mach
                    Rider
                    • 2004
                    • 349

heh... dawno mnie nie tu nie bylo... faktycznie zaczepny temat... jakby co sluze przejezdzka O2 2.0TDI... juz niedlugo znow zagosci wirus tym razem mam nadzieje ze Marek dolozy ciut wiecej koksu :wink: Wpadnij na spota... moge pokazac Ci gdzie miejsce 1.8T 150KM :twisted: :wink:
                    A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971

Komentarz

• Radkow
                      Rider
                      • 2004
                      • 299

Zamieszczone przez Radkow
                      Ja nie rozumie. Kurcze, jak mialbym wchodzic na forum Octavi, po to by sie klocic i mącic, to wolalbym wogole nie wchodzic.
                      Oczywiscie, ze nie do Ciebie. To tylko takie ogolne przemyslenia.
                      Pozdrawiam
                      Radek

Komentarz

• perfex
                        L&K
                        • 2005
                        • 1117

Zamieszczone przez Purchawa
                        Trzeba bylo wpasc na spot i przejechac sie czyims TDI110, zarowno seria i po chipie, bo jak wiadomo auta testowe zwykle sa zajezdzone szczegolnie TDI, o ktore nikt w ASO nie dba.
                        To auto bylo prawie nowe, ale nie ważne - PEACE :spoko W koncu mam niedługo być kapeluszniczym skodziarzem więc po co mi utarczki forumowe z innymi kapelusznikami k
                        Pozdrawiam
                        perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Qulek
                          RS
                          • 2005
                          • 1630
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Odkąd mamy w domu TDI to nigdy więcej nie będe chciał jeździć samochodem z silnikiem benzynowym... Np. dla mnie TDI 90km wystarczy w zupełności ... moze za jakiś czas zagości jakiś virusek...

Choć z drugiej strony miałem kiedyś przyjemność przejechać sie Audi A3 1.8T i owszem ładnie to chodzi ale spalanie zdecydowanie odpycha mnie od silnika 1.8T...
                          BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• Samiec
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 4287
                            • Octavia I (1U2)
                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Re: Zakup Octavii i takie tam wrażenia

przejechalem sie Octa I TDI 110 i Superbem 1.8T
                            - Suberb: milo, niezle ciagnie, ladnie wchodza biegi, ogolnie bardzo pozytywne wrazenia, choc przy jego masie super rakieta to to raczej nie jest.
                            - Octa TDI 110: porazka. Nigdy nie lubilem diesli a teraz jeszcze bardziej ich nie lubie. Dla mnie samochod jakis bezsensu z tym silnikiem. Marnie dosc to ciagnie, wcalen tych Nm nie czuc i ten cholerny klekot !!
                            A ja sie zapytam czym kolega wczesniej jezdzil? moze to w tym jest problem ze ten 110km tdi slabo idzie :szeroki_usmiech
                            Ja sie przesiadlem z audi a4 2,8l quattro automat (174KM) do setki katalogowo 9,3s i jakos duzej roznicy w rozpedzaniu nie czuje w porownaniu do mojej obecnej 110 tdi :diabelski_usmiech k
                            TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                            SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                            SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• perfex
                              L&K
                              • 2005
                              • 1117

Zamieszczone przez Samiec
                              A ja sie zapytam czym kolega wczesniej jezdzil? moze to w tym jest problem ze ten 110km tdi slabo idzie :szeroki_usmiech
                              Ja sie przesiadlem z audi a4 2,8l quattro automat (174KM) do setki katalogowo 9,3s i jakos duzej roznicy w rozpedzaniu nie czuje w porownaniu do mojej obecnej 110 tdi :diabelski_usmiech k
                              Hmmm to baaardzo dziwne wrazenia ma kolega po przesiadce z benzyny 2.8 :shock: Czym jezdzilem ? No troche tego bylo ale tak w ostatnich czasach powiedzmy ujezdzalem Xantie TCT, dosc czesto Accord 2.0 i 2.4, dlugo Pug 307 2.0-16, bylo dosc dlugo i Punto HGT pare lat temu a przez kilka mies ostatnich mialem tez bezsensowna Astre II 1.6 - 16v :kciukminus
                              I dla mnie TDI 110 nie jedzie, kilka lat temu testowalem Toledo TDI 110 majac wrazenia dokladnie takie same.
                              Pozdrawiam
                              perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Purchawa
                                Admin
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 8007

I dla mnie TDI 110 nie jedzie, kilka lat temu testowalem Toledo TDI 110 majac wrazenia dokladnie takie same.
                                To sa niewatpliwie dziwne odczucia, ale masz do nich pelne prawo. Mozliwe, ze masz poprostu uprzedenie do diesla i nic Cie nie przekona.

Nawet moj znajomy, ktory wczesniej jezdzil O1 2.0 115KM i planujac zakup nowej O1 tylko TDi, jezdzil moja jeszcze seryjna 90tka i jemu sie wydawlo, ze ona sie lepiej zbiera niz jego 2.0, wlasnie dlatego ze ma duzy moment. :szeroki_usmiech
                                "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                                Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• MiKruS
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 7976

Hmmm to baaardzo dziwne wrazenia ma kolega po przesiadce z benzyny 2.8 :shock: Czym jezdzilem ? No troche tego bylo ale tak w ostatnich czasach powiedzmy ujezdzalem Xantie TCT, dosc czesto Accord 2.0 i 2.4, dlugo Pug 307 2.0-16, bylo dosc dlugo i Punto HGT
                                  Z samochodow, ktore tu wymieniles kazdy robi lajtowo wiatrak z seryjnej Octy 110TDi wiec nie dziwie sie, ze masz takie wrazenie, ze 110TDI nie jedzie.
                                  TDI 205PS

Komentarz

• perfex
                                    L&K
                                    • 2005
                                    • 1117

Z samochodow, ktore tu wymieniles kazdy robi lajtowo wiatrak z seryjnej Octy 110TDi wiec nie dziwie sie, ze masz takie wrazenie, ze 110TDI nie jedzie.
                                    Ostatni jezdzilem Astra 1.6-16 ktora raczej sportowa nie jest :nono ... A teraz pomykam SC mojej :serce :lol:
                                    No ale nie ma co sie tu przerzucac uczuciami :wink: A co mam zrobic ze dla mnie to nie jedzie ? :niewiem Takie zycie :szeroki_usmiech
                                    Pozdrawiam
                                    perfex

Octavia HTP

Komentarz

• MiKruS
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 7976

Ostatni jezdzilem Astra 1.6-16 ktora raczej sportowa nie jest :non
                                      No i to jest wlasnie porownywalna kupa do O 110TDI jesli chodzi o dynamike.
                                      TDI 205PS

Komentarz

• perfex
                                        L&K
                                        • 2005
                                        • 1117

Tu bym sie zgodził k
                                        Pozdrawiam
                                        perfex

Octavia HTP

Komentarz

• misiekwaw
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 7715
                                          • Ford

Ostatni jezdzilem Astra 1.6-16 ktora raczej sportowa nie jest :non
                                          ale tylko do seryjnej :wink:
                                          Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                          http://www.disi-tune.pl
                                          Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                          Był WRX
                                          Była Octa

Komentarz

• MiKruS
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 7976

Zamieszczone przez MisiekWAW
                                            ale tylko do seryjnej :wink:
                                            Oczywiscie... k
                                            TDI 205PS

Komentarz

Pracuję...