Mi Grzesiu sprzedał wtryski które miały być od ASV a okazały się być używkami od Zaporożca. Wspominał także bym wymienił u Niego będąc w stolycy pasek rozrządu wzmacniany - zimowy dla diesli które nie mają czujnika zmierzchu. Chyba dobrze że się wtedy nie zdecydowałem. :roll:
Problem z Octawka I
Zwiń
X
-
Problem z Octawka I
Problem z odpalaniem czasem cos przerywa i zgasla mi na skrzyzowaniu to samo na cieplym i zimnym choc potrafi tez zapalic za 1 ale nawet na luzie nie wchodzi ladnie na obroty wiec stawiam na zaplon. Tak mysle ze przewody , swiece moze kopolka ??? Co myslicie wymieniac same swiece lub przewody czy lepiej kpl. ???
-
-
Swiece wykrec i spraw w jaki stanie sa, ale wymiana swiec to nie 5 min. trza odkrecac kolektor, co do kabli to zalezy czy juz kiedys wymieniales a co do objawow to najlepiej sie podepnij do VAGA i zobaczysz jakie masz bledy bedzie ci latwiej zdjagnozowac usterke, tez mam Octavie 1 i tam mam zaplon ustawiany automatycznie przez kom. zalezy jaki masz silnik.RTR
Nic Tak Nie Boli Jak Zlamane Serece.
Komentarz
-
-
Przed ta usterka bylem podlaczony pod vaga jedyny blad to 1 wtryskiwacz silnik 1.6 aee ale bylo wszystko ok A co do swiec to chcialem kiedys zagladnac ale jak sciagnolem obudowe filtra powietrza okazalo sie ze mam za mala srednice klucza do swiec a wygladalo ze da sie juz je wykrecic, Czyli co swiece raczej napewno powinienem wymienic a potem wrazie czego przewody 8)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Eryk1Przed ta usterka bylem podlaczony pod vaga jedyny blad to 1 wtryskiwacz
Zamieszczone przez atbrtr2ale wymiana swiec to nie 5 min. trza odkrecac kolektor,Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
-
zadna tajemnica tylko troche pracy i nerwow , trza miec waska nasedke zeby zmiescila sie w kanal tam gdzie swieca, odkrecic pokrywe filtra i kolektor i po tajemnic a duzo zachodu, choc jak pisal mroko jemu sie udalo wykrecic bez odkrecania kolektora, dla mnie nie mozliwe ale uznanie dla mrokoRTR
Nic Tak Nie Boli Jak Zlamane Serece.
Komentarz
-
-
Hmm dzisiaj odpalila normalnie druga proba juz nie chciala odpalic wtedy odpala tylko z gazem jedyne co sie poprawilo to to ze juz nie szarpie i nie dlawi sie, Zobaczymy co bedzie po wymianie swiec i kopolki ( jest tam tez palec w tym modelu 1.6 AEE ???? )
Kupilem swiece NGK 705 BCR8ES w/g katalogu rekomendowane co ciekawe na mniejszy klucz
bo poprzednie ktore niemam jak wymienic sa na klucz 14 mm ( musze kupic i do roboty )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hubert78No właśnie odkręcić kolektor a kolega mroko, napisał że wymienił świece bez odkręcania kolektora a Ja chciałbym się dowiedzieć jak ????Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mrokoZamieszczone przez hubert78No właśnie odkręcić kolektor a kolega mroko, napisał że wymienił świece bez odkręcania kolektora a Ja chciałbym się dowiedzieć jak ????:kufel przy okazji
Komentarz
-
Komentarz