Prosze o pomoc jaka kolejnosc przewodow ???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • buryy
    Classic
    • 2008
    • 11

ta z inform kiedy moge podjechac
  • Eryk1
    Drive
    • 2007
    • 43

Jak w temacie wymienialem palec i kopolke i nie spojrzalem ze na kopolce niema oznaczen ktore wejscie na ktory cylinder. no i za pozno mam oznaczenie na kablach i poprosze o kolejnosc na kopolce silnik 1.6 AEE

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Eryk1, 1,3,4,2
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• Eryk1
        Drive
        • 2007
        • 43

Spoczko tylko ze probowalem juz tak wczesniej i cos dziwnie chodzila :roll: Teraz mam 1-2-4-3 i wszystko ok a moze ma ktos fotke z kopolka ( co jak i gdzie ) U mnie teraz jest tak gorne wejscie w strone na zew. auta 1 , 2 tez gora do wew. auta ponizej 4 na zewn. i analogicznie 3 do wew. auta :szeroki_usmiech

Komentarz

• zgucio
          Rider
          • 2007
          • 691

witam
          Jak wcześniej podłączyłeś inaczej i zapaliłeś samochód i później zmieniłeś i znów zapaliłeś to lepiej wybierz się do mechanika niech ci to zrobi.

Miałem kiedyś taki problem z samochodem brata opel astra źle podłączył przewody i chodził tylko na trzech cylindrach czy jakoś tak nie znam się dokładnie

W każdym bądź razie sytuację uratował wujo który troche sie na tym znał i z tego co pamiętam kręcił paskiem i ustawiał odpowiednio tłoki i wtedy pojedynczo każdy jeden podłączał

Może ktoś na forum sie na tym zna i Ci dokładnie wytłumaczy co robić po koleii ale mechanikowi zajmie to 10 lub 20 minut i będzie zrobione

A tak poza tematem chciałem zapytać jak spisuje ci sie silnik bo widze że masz identyczny jak ja.
          ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

• Eryk1
            Drive
            • 2007
            • 43

Tak jak mam teraz podlaczone jest wszystko ok pali za 1 razem wiec juz nie kombinuje dopoki sie nie dowiem co i jak z opisem lub fotkami 8) A co do silnika to bardzo elastyczny jak na 1.6 fakt demon predkosci to nie jest za to spalanie malutkie srednio 7l choc 70% to trasa reszta miasto.
            Nie podoba mi sie dzwiek silnika po otwarciu maski lub drzwi (glosna praca hydrauliki zaw. ) Tak pozatym wdzieczny silniczek

Komentarz

Pracuję...