Czujnik temperatury zglupial ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Piotr_Car
    Drive
    • 2007
    • 52

Zamieszczone przez Zoltar
    Dzięki Chłopaki
    mi to chyba nei ma co dziękowa :cry: eh... :wink:

Dziękuję wszystkim za dobrą zabawę i za miło spędzone przedpołudnie sobotnie...

Kufta miałam jecha w Bory Tucholskie ale jak wróciłam do domu się okazało że Wiktor ma 38,5 także nici z wycieczki
  • Piotr_T
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 479

Jezdzilem dzis dluzsza trase (510km), wszystk bylo ok, potem pojechalem do centrum handlowego (Zlote Tarasy) i zjechalem do parkingu podziemnego. Z racji tego, ze zrobil sie tam zaje...ty korek (tak, w parkingu podziemnym) w aucie zrobilo sie cieplo, na zewnatrz rowniez bylo cieplo (wydaje mi sie, ze okolo 10-15C) pstryknalem w "AUTO", ale sprezarka sie nie wlaczyla, a oba wyswietlacze (MFD i ten na klimatroniku) z uporem maniaka pokazywaly caly czas ostatnia temp. z zewnatrz - 3C... Juz myslalem, ze cos sie spapralo (w sumie bylem w tym parkingu ponad godzine i caly czas 3C). Zgasilem auto, poszedlem na zakupy, po zakupach wlaczam - 3C... Po wyjezdzie z garazu podziemnego zrobilo sie 4C, potem 5.5C, potem znowu 4C i wrocilo na 2C - tyle jest na zewnatrz wedle termometru rteciowego, wiec niby dziala, ale co mu sie stalo w tym garazu podziemnym ? Zawiesil sie czy co ?
    Dodam, ze auto na codzien stoi w garazu ogrzewanym (jakies 12-14C na dzis) i jak wyjezdzam to dosyc szybko reaguje na spadek temp., a to dzis mnie zaskoczylo.

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

Piotr_T, sprężarka załączy ci się dopiero powyżej +5 stopni jak auto stoi na parkingu i działa moduł komfortu czyli masz włączone np radio to będzie pokazywał najniższą temp. ale jak zaczniesz jechać powinien sukcesywnie zmieniać ją jak nie działa prędkościomierz lub jedziesz w korku bardzo małąprędkością to termometr też nie działa tak jakbyś sobie tegożyczył
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• Piotr_T
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 479

koja86, ale jak stoje w cieplym pomieszczeniu, z zapalonym silnikiem, to IMHO temp. powinna zaczac rosnac - z pewnoscia w tym garazu bylo znacznie wiecej niz 3C, a tutaj tak jakby cos zawislo - czy moze ten czujnik jest w jakis sposob powiazany z czujnikiem predkosci lub jakims innym ?

Komentarz

• koja86
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 3178

Piotr_T, nie bo sygnał galli pokazuje że stoisz jeśli wyłączysz silnik i wrucisz po 2 godzinach wówczas będziesz miał temp taką jak czeba
          Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• Dzida
            RS
            • 2006
            • 2253

Zamieszczone przez Piotr_T
            koja86, ale jak stoje w cieplym pomieszczeniu, z zapalonym silnikiem, to IMHO temp. powinna zaczac rosnac - z pewnoscia w tym garazu bylo znacznie wiecej niz 3C, a tutaj tak jakby cos zawislo - czy moze ten czujnik jest w jakis sposob powiazany z czujnikiem predkosci lub jakims innym ?
            Piotr_T, nie przejmuj się, u mnie w TDI jest dokładnie tak samo jak opisałeś w pierwszym poście.

Komentarz

Pracuję...