[O1] Silnik przerywa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kuzyn_1
    Classic
    S_OCP Member
    • 2007
    • 25

[O1] Silnik przerywa

Zamieszczone przez tomatos
    napinacz mikropaska
    co to za cudo????
  • Bazyli76
    Rider
    • 2006
    • 487

[O1] Silnik przerywa

Hej

Od wczoraj zaczęło mi auto fiksować :evil: objawy: na ok. 1 sek przerywa pracę silnik później wszystko wraca do normy. Jak auto stoi np. w korku na wolnych obrotach to nagle ni z tego ni z owego bez żadnego strzeżenia gaśnie. Odpala normalnie na dotyk i chodzi ok. To samo dzieje się podczas jazdy, nagle jakbym zdjął nogę z gazu na 1 sek potem wraca do normy.
    Nie ma żadnego schematu awarii dzieje się to przy różnym zakresie obrotów, raz częściej raz żadziej. Wstępnie byłem w serwisie, ale w sumie to nic konkretnego mi nie powiedzieli umówiłem się na diagnostykę na jutro. Wstępnie podejrzewam:
    1. elektronika - jakiś przekaźnik albo cuś
    2. pompa paliwa.
    3. kiepskie paliwo - chociaż to mało prawdopodobne. Zawsze tankuję na BP.

Może coś sensownego podejdzie Wam do głowy jeszcze. Wolałbym serwis jakoś nakierować lub w miarę możliwości wykluczyć różne opcje coby mi ASO pół auta nie wymieniło...

PS
    Dodam tylko jeszcze że nie czuję spadku mocy. Ani żadnych innych objawów. Auto jeździ dobrze tylko wkurza mnie to przerywanie.

Komentarz

• paf
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 3140

Bazyli76, ja bym stawiał ne elektrykę wróżąc nieco z fusów i własnego przypadku
      w poprzedniej srebrnej strzale - jak miała 6 lat nagle zaczęło się gaśnięcie przy włączaniu wstecznego - absurd - wymienione żarówki - sprawdzone bezpieczniki, instalacja i tu się okazało że miejscy gdy wiązka przewódów przechodziłaz komory silnika do części pasażerskiej coś gdzieś się przetarło i powodowało takie absurdalne zachowanie
      dlatego proponuję przegląd dość szczegółowy kabelków i macanie ich sprawne w okolicach gdzie mają kontakt z czymkolwiek - powodzenia

Komentarz

• Bazyli76
        Rider
        • 2006
        • 487

paf, tak jak pisałem będą szukać w ASO jutro wieczorem... zobaczymy co z tego wyjdzie najgorsze jest to, że jak nie będzie błędów w kompie to będziemy ślepi i głusi. usterka występuje nagle i w kompletnie nie dający się przewidzieć sposób. Rownie dobrze może auto stać z zapalonym silnikiem 1h i nic się nie musi wydarzyć.

Komentarz

• paf
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3140

Zamieszczone przez Bazyli76
          zobaczymy co z tego wyjdzie najgorsze jest to, że jak nie będzie błędów w kompie to będziemy ślepi i głusi.
          no właśnie dlatego piszę - jakbyście byli w ciemnej du**e z okazji braku błędów to posprawdzajcie kabelki w wolnej chwili

Komentarz

• dariuspolo
            L&K
            S_OCP Member
            • 2007
            • 1168

Zamieszczone przez paf
            to posprawdzajcie kabelki w wolnej chwili
            ...albo poszukajcie akwarium i zieleniny.
            T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
            SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
            Zuzycie paliwa

Komentarz

• Bazyli76
              Rider
              • 2006
              • 487

No i po problemie Wczoraj byłem w serwisie podłączyli VASa i wyskoczył błąd elktrozaworu klapy gaszącej. Gdzieś tam najwyraźniej zaśniedziały styki. Po przeczyszczeniu i nasmarowaniu kontaktem jak ręką odjął...

Komentarz

Pracuję...