Lakier do SKODY. Kto jest producentem?????????????

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hubert78
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 1576

pablo_NO, ile chcesz za ta r6

[ Dodano: Wto 08 Kwi, 08 22:18 ]
    panowie odzywamy sie bo 200 nie minie 8)
  • 20omega
    Ambiente
    • 2006
    • 105

Witam mam do pomalowanie kilka drobnych elementów do pomalowania . Może ktoś wie ,która firma jest producentem lakierów do skodzinek. Mam nietypowy kolor i zarazem trudny do skopiowania. Jak myślicie która firma dopasuje kolor najlepiej. Mój kolor to kolor mojej niuni
    ----- Złota L&K by MASTERS ---
    __uuufffff cóż to była za maszyna____

Komentarz

• atbrtr2
      Drive
      • 2007
      • 54

zadzwon do ASO podaj wszystkie dane auta jakie beda wymagali oni powinni miec w komputerze numer twojego koloru, chyba ze byla przemalowana z fabrycznego koloru.
      RTR
      Nic Tak Nie Boli Jak Zlamane Serece.

Komentarz

• pskosz
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 703

Podjedz u siebie do paru mieszalni lakierów i się popytaj może będą mieli próbki kolorów. w każdej firmie co robi lakiery to może być inaczej. Dobre są standox, Sikkens ma niezłe kolory(lakiery też) glazurit, i staraj się trafić na chemię, bo mieszalnie przechodzą na lakiery wodne, a z rozmów ze znajomymi to chemia jest trochę lepiej opracowana
        pozdrowienia

Komentarz

• hubert78
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1576

Samochody - Auto giełda samochodowa - Nowe i używane samochody na sprzedaż: samochody osobowe, terenowe, dostawcze, ciężarowe, vany i motory. Ogłoszenia motoryzacyjne. - Strona błędu.

lub

Samochody - Auto giełda samochodowa - Nowe i używane samochody na sprzedaż: samochody osobowe, terenowe, dostawcze, ciężarowe, vany i motory. Ogłoszenia motoryzacyjne. - Strona błędu.

Słyszałem dobre opinie o CSV ale na własnej skórze nie testowałem i mam nadzieję że nie będę musiał

Komentarz

• gebek
            L&K
            S_OCP Member
            • 2007
            • 1214

20omega...to jakiego producenta lakierow uzywaja na lini produkcyjnej,nie ma znaczenia przy zakupie lakierow naprawczych.Nawet jesli mialbys info z fabryki,ze
            twoja Octa jest polakierowana np.STANDOXEM,to powtorzenie 100% odcienia koloru
            jest po prostu nie mozliwe.To sa zupelnie inne linie chemiczne,poza tym auto w
            fabryce jest lakierowane elektrostatycznie a w warsztacie pneumatycznie.
            Co do kolorystyki na auta europejskie,to niezla jest seria PERMAHYD/STANDOHYD
            firmy HERBERTS dostarczajacej pigmenty dla SPIES HECKER/STANDOX.
            pozdrawiam
            Tato,tato...czy to auto jest chore?
            Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
            Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• daroo
              Rider
              • 2006
              • 315

20OMEGA do mojej skodki dobrali mi lakier w DUPONT na podstawie zaprawki z serwisu nadmieniam ze zaprawki maja skodowskie kody niezgodne z zadnym zewnetrznym katalogiem :?
              AGR'00 123KM/264Nm

Komentarz

• 20omega
                Ambiente
                • 2006
                • 105

Mam trochę zaprawki, myślisz że na podstawie tej zaprawki dobiorą najdokładniej???
                ----- Złota L&K by MASTERS ---
                __uuufffff cóż to była za maszyna____

Komentarz

• Ziomal
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 5841
                  • Octavia I (1U2)
                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Mam trochę zaprawki, myślisz że na podstawie tej zaprawki dobiorą najdokładniej???
                  CO z tego że dobiorą Ci z zaprawki jak kolor będzie się mocno odróżniał , przypominam że lakier się niszczy(myjnia,sól,kwaśne deszcze) a na zaprawkę w tubce nic więc kolor będzie inny .

[ Dodano: Czw 29 Lis, 07 16:32 ]
                  CO z tego że dobiorą Ci z zaprawki jak kolor będzie się mocno odróżniał , przypominam że lakier się niszczy(myjnia,sól,kwaśne deszcze) a na zaprawkę w tubce nic więc kolor będzie inny .

Dobieraj z klapki wlewu paliwa napewno będzie bardziej wiarygodnniejszy.
                  Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• daroo
                    Rider
                    • 2006
                    • 315

u mnie dobrali mimo ze wozek ma 7 lat to jakos nie widze optycznej roznicy w odcieniu.cholera moze mam pypcia na oku? :P
                    AGR'00 123KM/264Nm

Komentarz

Pracuję...