Tarcze hamulcowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • chudydegie
    Classic
    • 2009
    • 1

Tarcze hamulcowe

cos o mnie:

- rocznik '82
    - pracuje i przebywam w wiekszosci w bydgoszczy;
    - sieciowiec z wyksztalcenia i zawodu;
    - prawie żonaty - plany sa na ten rok;

octa odkupiona od ojca w promocyjnej cenie
  • Piter78
    Classic
    • 2007
    • 1

Tarcze hamulcowe

Witam,
    Mam problem z tarczami hamulcowymi w rocznej Octavii na gwarancji, tarcze podczas użytkowania samochodu (przebieg 70 tyś) nierówno się starły, co powodowało drgania samochodu podczas hamowania. Serwis mi powiedział, że nie mogą mi tego wymienić na gwarancji, bo jest to element, który się zużywa. Jaki wpływ ma kierowce na to czy tarcze się zcierają równo czy nierówno.

Czy ktoś z Was miał podobny problem i jak go rozwiązał?

Pozdrawiam
    Piter

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

Piter78, jak są starte nierówno to były nierówno zamontowane .Ale moim zdaniem Ty masz pokrzywione tarcze bo to normalka a tarcze to faktycznie element nie podlegający gwarancji
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• atbrtr2
        Drive
        • 2007
        • 54

no tarcze same sie nie wykrzywiaja, moze ci zblokowal jakis zacisk i sie bardzo tarcze nagrzaly, wiechales w kaluze i szybko sie ostudzily i tak dalej, takie czyniki maja znaczy wplyw na deformacje tarcz, musisz zrobic przeglad klockow i dociskow czy pracuja prawidlowo czy maja blokade co nie pozwlal na prawidlowa ich prace, w kazdym badz razie jak pisal Piter78 to nie podlega gwarancji.
        RTR
        Nic Tak Nie Boli Jak Zlamane Serece.

Komentarz

• Kejup
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 533

Piter78, pozostaje Ci wymiana! Mam to samo tylko nie popełnij tego samego błędu co ja i kup sobie jakieś sportowe (brembo lub coś lepszego). Ja wymieniłem na oryginały i znowu mi biją jak oszalałe
          Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
          Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!

Komentarz

Piter78, daj znac to ci pomogę dobrac nowe dobre tarcze.
            i załatwiezakład gdzie w dobrze załoza.
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0 a tu polecam lekturę.

Komentarz

Pracuję...