BTW - ma ktoś zdjęcie wyząbkowanych opon? Google nic sensownego w obrazkach mi nie znalazło (i tylko 2 strony pod "ząbkowanie opon") - jakie jest angielskie PRAWIDŁOWE tłumaczenie ząbkowania opon? Bo jakoś toothing nie za bardzo im leży - nie wiedzą o co chodzi...
Wymiana TURBINY tuż tuż, nowa czy regenerowana ???
Zwiń
X
-
Wymiana TURBINY tuż tuż, nowa czy regenerowana ???
No niestety chyba będę musiał wymienić turbinkę , już dawno noszę się z zamiarem aby ją wymienić.Ale z kasą cienko było. Mam silnik AHF zawirusowany u Mastersa(turbo oryginalne gwiżdże jak cholera). Mam cykora że może mi się rozsypać a wtedy wiecie czym to grozi :? Interesuje mnie Turbinka od silnika ASZ lub ARL 038253 016E lub S13U lub G . Takie dane podał mi ALIGATOR. Gdzie dostanę taką turbinkę w najniższych cenach. Wolałbym nową lecz zależy to od ceny.A jeśli regenerowana to kogo polecacie. A słyszałem że w czechach są tańsze niż u nas. Pozdrawiam----- Złota L&K by MASTERS ---
__uuufffff cóż to była za maszyna____
-
-
lec
kupuj nowa, albo uzywana od pewnego użyszkodnika. Chyba ze zakald w ktorym regenerowano turbine prowadzi Twoj krewny
Komentarz
-
Heh, ja przerabialem temat.
Sprawa wygladala tak : dalem 900 bez faktury :diabelski_usmiech Z faktura chcieli 1200 prawie, czy jakos tak. Dostalem naklejke na turbo, dostalem karte gwarancyjna z numerem z naklejki.
Oczywiscie turbawa, ktora mi dali byla ... do tylka. Po 2 tyodniach zajechalem, moja juz lezala zregenerowana, wiec poprosilem, zeby mi ja zalaczyli. Bylo mistrzostwo swiata :!:
Doslownie, niebo a ziemia. Do tej pory trzasnalem 15 tysiecy km, zero swistow, zero problemow itd ...
Tylko to byla taka kwestia, ze w mojej wysralo sie tylko smigielko po tym, jak poszla miska i spadlo cisnienie. Nie bylo smarowania i cos tam cos tam :twisted:
Wirnik mi wymienili na nowy, z tego co gosc mowil, reszte czesci tez. Ponadto turbawa trafila na piaskarke, wywazarke i takie tam. Do tej pory musze przyznac smiga bez zarzutow.
Jednak gdybym mial wyjscie, do tych 900 dorzucilbym wtedy jakies 300 zl i kupil nowke sztuke od necka :twisted: ( albo i mniej - nie pamietam ile wtedy chcial )Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Sprężarki mają to do siebie, że kręcą się z księżycowymi prędkościami.
Dlatego ich wyważenie i precyzja montażu musi być na poziomie księżycowym.
Regeneracja ma to do siebie, ze daje dużą sansę, że precyzja montazu księżycowa niestety nie będzie, a i częsci, które posłużą do regenracji wcale nie muszą pochodzić z księżyca...
Więc nikt nie da gwarancji, że sprężarka regenerewana posłuży długo i bezproblemowo. Powiedziałbym nawet, że jest duża szansa, że wcale nie posłuży długo i bezproblemowo.
Jesli ktoś zarzeka się, ze wszystko będzie okej, to swiadomie klamie, lub nieswiadomie wprowadza w blad.
Jest to tak naprawdę loteria. I nawet najlepszy zaklad moze wypuscic xx sprezarek regenreowanych, ktore bedą smigać, ale napewno wypusci tez x sprezarek, ktore sie wysrają szybciej niz pozniej.
Moim skromnym zdaniem regeneracja jest dobra wtedy kiedy mamy do czynienia ze sprezarką, ktorej cena jest astronomiczna.
Sprezarki do naszych silnikow sa wzglednie tanie. Dlatego jesli mialby to byc moj protel to szrpnalbym sie nawet na cene dwa razy wyzszą niz cena regenracji i zalozyl nową lub od kogoś znajomego, o ktorym wiem, ze jest ogarniety (jak napisał Lec).
Uff sie rozpisalem...TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSJest to tak naprawdę loteria. I nawet najlepszy zaklad moze wypuscic xx sprezarek regenreowanych, ktore bedą smigać, ale napewno wypusci tez x sprezarek, ktore sie wysrają szybciej niz pozniej.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
kurna teraz dopiero mi to wypisujecie? grrrrr właśnie regenerowałem swojąniby śmiga ale kurde na ciepłym silniku po 2500 tys spada moc i już nie gwizda nic i kupa i tak jak przed regeneracją. Wyłączam silnik, odpalam i czary, moc wraca, 2500 tysiaka i znowu to samo. co do cholery? to ak jakby mu paliwo komputer odcinał bo się nauczył że niema poco bo turbo nie działało
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczas20omega, turbo-tec z Jaworzna full professional http://turbo-tec.pl/Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koja86To te same objawy co przy kierowniczkach ,ale ty nie masz zmiennej geometri łopatek :wink:
ryho jeśli masz tak od początku po założeniu zregenerowanej to pewnie źle wyregulowana jest sztanga (pod warunkiem że mieszek jest cały i turbawka dobrze złożona)
Co do regeneracji poleciłbym Motoremo ale niestety już nie prowadzą regeneracji turbin ze zmienną geometrią. Powodem tego jest stanowisko Garretta. W motoremo regeneracja odbywała się wyłącznie na częściach oryginalnych a około miesiąc lub dwa temu Garrett wydał oświadczenie że zaprzestaje produkcji części do regeneracji ze względu na to iż nie jest możliwe wyregulowanie jej tak aby miała fabryczne ustawienia nowej. Chodzi tu o to że jedyna maszyna która potrafi to zrobić jest w Japonii.
To tak ogólnie, mam całe te oświadczenie Garretta na piśmie jakby ktoś chciał wglądnąć.
Na szczęście wszystkie turbiny które zakładałem z motoremo chodzą i mają się bardzo dobrze. Najlepszym przykładem może być moja gdzie tłoki się nadtopiły a turbawka dalej śmiga. Nalatane mam po regeneracji ponad 60k kmNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
dobrygrzeswawa, jak jeszcze jeździłem z padniętą turbiną to ostatkami mocy jechała i po przekroczeniu 2500 to samo się robiło. Restart silnika i cokolwiek mocy było, 2500 i znowu kupa. teraz to samo tylko zregenerowana turbawka ślicznie pracuje do 2500 a potem tak jak pisałem wyżej - kupa
a N75 wymieniali mi z przepływką ze 3 m-ce temu zanim padła turbawka
Komentarz
-
-
ryhO, ale moim zdaniem to że Ci wymienili to nie oznacza że teraz masz to dobre.. Nie masz kogoś w okolicy z Vagiem? Zawsze wtedy coś więcej można powiedzieć.. Sam się na tym guzik znam ale jak coś to Vaga jak wiesz mam - jak byś w okolicy był to możemy powalczyć a później powrzucać logi na forum i wtedy może więcej Ci ktoś podpowie.o1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień
Komentarz
-
-
wiesz co mam jeszcze jedną propozycje sprawdz zawór regulacji ciśnienia doładowania to jest zawór przy turbo.ja jak miałem problem z moca to też myslałem ze to turbo ale okazało sie ze to ten zawór po wymianie zniknął problemA mam orginalna turbine !!przelatane ma 260 tyś z 2001 r :P i nadal lata. :diabelski_usmiech
-Octavia 1.9 110 AHF Combi "Elegance''
-Octavia 1.9 110 ASV Combi "Style"
-Vw CADDY 105 ...... BLaszak
-Octavia 1.8 T VRS
Komentarz
-
Komentarz