Tez mi sie wydaje że doklejenie Ski to dobry pomysł;]
[O1] Skrzynia biegów w 1.6 AEE - problemy
Zwiń
X
-
[O1] Skrzynia biegów w 1.6 AEE - problemy
Witam
Mam taki problem z biegiem 2 i 3 a mianowice jedynka wchodzi elegancko 4,5 i wsteczny tak samo natomiast te dwa biegi (2 i 3) wchodzą z oporem. Czuć tak jakby przeskakiwało coś podczas wrzucania biegu tak jakby sprzęgło było nie wciśnięte ciężko to opisać.
Skrzynie biegów miałem remontowaną rok temu około 30 tyś km temu. W wybieraku było też coś robione sprzęgło kompletne wymienione wraz z remontem skrzyni biegów. Wszystko chodziło super do niedawna jak wymieniony został zminering w skrzyni biegów. Od tego momentu jakoś ciężko wchodzi.
Nie wiem czego to wina czy sprzęgło nie dochodzi czy znowu skrzynia siada pomimo tego że była nie tak dawno remontowana.
-
-
zgucio, To znaczy że jak się robi coś ze skrzynką to póżniej trza ustawić ( tylko nie wiem jak jest u ciebie w Oci czy jest na linkach czy nie) prawdopodobnie podczas wymiany zimeringu po dokręceniu źle zostało ustawione i ztąd twoje problemy ze zmianą biegów.
Udaj się do warsztatu który to robił i powiedz żeby wyregulowali
Komentarz
-
-
ok dzięki dziś podjadę zobaczymy co powiedzą
Po wymianie zimeringu w skrzyni zaczął kapać olej (kapało wcześniej ponoć z tego zimeringu od skrzyni) ale po tym zabiegu zaczęło jeszcze bardziej niż wcześniej kapać i ponoć to zimering od wybieraka.
Spisali numer i mieli sprowadzić ten zimering podjade spytam sie o to i niech zobaczą co z tymi biegami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zgucioale po tym zabiegu zaczęło jeszcze bardziej niż wcześniej kapać i ponoć to zimering od wybieraka.stąd ciężko biegi wchodzą :szeroki_usmiech
Tak poważnie to jak dla mnie spartolona robota jedź tam i daj im po uszach ( niech naprawią swój błąd)
Komentarz
-
Komentarz