zbyt małe napiecie na stacyjce

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • renas
    Classic
    • 2008
    • 12

jeśli chodiz o mnie...mogę pomóc w kwestiach związanych z marketingiem stowarzyszenia Służbowo jestem zwykłym handlowcem w branży architektury, więc jeśli potrzeba coś załatwić na terenie kraju (negocjacje zniżek, nowe punkty które mogą się okazac dla Nas przydatne) napewno pomgę. Ponad to kwestie prawne związane z reprezentacją stowarzyszneia na zewnątrz. :szeroki_usmiech

poza tym jeśli będą jakieś rzeczy do załatwienia, nazwijmy to ogólne, zawsze chętnie pomogę
  • pablik
    Classic
    • 2007
    • 8

Witam
    Mam problem ze swoją Skodą 1.6 benzyna ,ostatnio rozrusznik słabo mi kręcił wiec pojechałem do elektryka,po paru godzinach okazało się że jest zbyt małe napięcie na stacyjce elektryk dał nowy przewód bezpośrednio z akumulatora z jakimś przekażnikiem.
    Niby wszystko jest teraz dobrze ale czy tak to zostawić czy szukać gdzie ucieka prąd.
    Pozdrawiam
    pablik

Komentarz

• aciu
      Rider
      • 2005
      • 685

pablik, Prawdopodobnie kończy się stacyjka - dokładniej styki elektryczne w niej. To co elektryk wymyślił zda egzamin. Ponieważ, stacyjka steruje przekaźnikiem, a on swoimi stykami włącza rozrusznik. Jest to tańsze jak wymiana stacyjki - chyba. :szeroki_usmiech

Komentarz

• Maniacz
        Drive
        • 2007
        • 62

ojciec takie coś miał w swoim volvo, miałem niezłą polewkę jak w serwisie zdiagnozowali "rzadki prąd w stacyjce" zastosowali dokładnie takie samo rozwiązanie i wszystko działało bez problemu do końca żywotu auta
        Wszystkie błędy ortograficzne, gramatyczne, składniowe i inne są popełnione celowo i podlegają prawu autorskiemu.

Komentarz

• pablik
          Classic
          • 2007
          • 8

Dzięki za odpowiedz :wink: Z tego co przeczytałem wnioskuję że mam to zostawić to w spokoju ale jak otwieram maskę to denerwują mnie te dodatkowe przewody :twisted: ,może zna ktoś namiary na dobrego elektryka w Warszawie
          pablik

Komentarz

Pracuję...