Chyba tak bo przecież jak wciśniesz zapalniczkę przy wyłączonym silniku to Ci ją zagrzeje.
[Inne] Fabia RS 2006/2007 - przerywanie
Zwiń
X
-
[Inne] Fabia RS 2006/2007 - przerywanie
Witam jest to moj pierwszy post tutaj.
Odrazu przepraszam ze na forum o Octavii zadaje pytanie o Fabie ale widze wysoki poziom wiedzy uzytkownikow na tym forum i mam nadzieje ze mnie nie zjedziecie a pomozecie.
Mam drobny problem ze swoim RSem (produkcja grudzien 2006, rocznik modelowy 2007). Od pierwszych dni od wyjechania z salonu auto przerywa. Dzieje sie to tylko w momencie gdy normalnie jadac powiedzmy na 3 biegu czy 4, silnik wkrecamy na obroty powiedzmy do 3000 ale nie zmieniamy biegu, odpuszczamy gaz, auto zwalnia obroty spadaja do okolo 1500 i nie zmieniajac biegu probujemy ponownie przyspieszyc i wtedy auto ma chwile zawachania jakby delikatnie przerwie (nie ma wahania obrotow) i normalnie przyspiesza, wkreca sie na obroty. Jest przerwanie (jakby nie dostala paliwa) na ulamek sekundy i ciagnie dalej bez problemow. Nie ma tego nigdy powyzej 2000 obr tylko zawsze jak spadna do ok 1500. Ta przerwa trwa bardzo krotko sadze ze nie wiecej jak pol sekundy.
Tak jak pisze zauwazylem to jak auto mialo jeszcze mniej jak 1000 przebiegu i do tej pory jest ten problem (teraz najechalem juz 19 tys). Normalnie nie jezdze tak ze przyspieszam na 3 czy 4 biegu z 1500 obrotow ale czasem z nieuwagi sie cos takiego przytrafi.
Kiedys zanim jeszcze kupilem RSa przegladajac angielskie fora znalazlem informacje ze wlasnie wszystkie RSy z roku 2006 mialy wade fabryczna polegajaca na jakims przerywaniu (teraz juz nie pamietam o co dokladnie chodzilo) ale nie moge juz tego odnalezc w gaszczu postow na forach. Pamietam ze rozwiazaniem tego problemu byla wymiana jakiegos modulu. Dodam ze nie wystepuje to przy normalnym przyspieszaniu z zatrzymanego.
Nie piszcie mi ze mam gwarancje i niech sie serwis martwi bo nie chce zeby mi pol auta rozbierali przez nie wiadomo ile czasu.
Czy ktos cos slyszal o takim problemie a moze pojawial sie nie tylko w RSie lub ma jakis pomysl?
Zaczalem o tym myslec bo zostal mi w sumie rok gwarancji i warto by to moze zrobic jeszcze w trakcie jej trwania mimo ze w sumie to nie przeszkadza bo nie ma to miejsca przy prawidlowej jezdzie.
Silnik do BLT 1.9 TDI 130KM czyli nowa wersja AZS z innymi pompkami.
Dzieki i pozdrawiam.
-
-
...ASZ/BLT mialy problemy z szybko zuzywajacym sie kolem dwomasowym, to jak opisales twoj problem pasowalo by pod ta usterke, pomijajac to ze auto mialo z tym problemy od wyjazdu z salonu( moze wada fabryczna dwomasu).
Druga sprawa jest ze w aucie z dwomasem nie powinno sie wpelni dodawac gazu od 1500rpm- moze to spowodowac przyspieszone zuzycie tego elementu.
[ Dodano: Nie 02 Gru, 07 13:03 ]
...na zachodzie jest/byla akcja srwisowa odnosnie Fabii RS i padajacych dwomasow..
Komentarz
-
Komentarz