Olsen21, w przyszlym tygodniu. Ale jesli bedziesz w olsztynie to daj nac to mozna sie spotkac na pare minut
[o2] tdi 105KM - dziwne wrazenie
Zwiń
X
-
[o2] tdi 105KM - dziwne wrazenie
Mam wrazenie ze cos mi sie podzialo z silnikim
nie bardzo, ale jednak
zaczal palic wiecej po miescie
(minimum to 8, dochodzi do 10 jak sa korki)
i wydaje mi sie ze jest glosniejszy
pozatym odnosze wrazenie ze zaczal bardziej ochoczo brac olej
(od jakiegos 1000 km)
jak naprosciej to sprawdzic ? ASO i czytanie komputera ?Mateo
chip'ed
-
-
mateo, napisz jaki masz przebieg to raz
dwa to zima przyszła albo zaraz będzie i silnik ma prawo więcej palić i głośniej chodzić
co do oleju to sprecyzuj też co znaczy ochoczo - ile to jest cm na bagnecie przez miesiąc tydzień, 0,5l na 1000km czy co?
co do sprawdzenia to podjedź na spota w Krakowie tam chłopaki mają najczęściej VAGa i zobaczą czy nie masz błędów
wydaje mi się że spalanie 8l/100km w mieście zimą jest zupełnie normalne
zwróć też uwagę co się dzieje ze spalaniem średnim podczas postoju w korku właśnie tak przez 2-3 minuty
Komentarz
-
-
mateo,
Nie podales jaki masz silnik, ale ja tez mam 105KM BXE.
I jak Paf napisal , jest zima badz cos co ja czasem przypomina i silniczek musi troche spalic.
Moj przyjezdzie tylko pracy i po miescie wypije nawet 9l/100km a autko nowka 2 k przebiegu.
Co do dzwieku silnika to dopuki olej sie troche nie zagrzeje autko turkocze troche , ale po jakis 2 min juz chodzi normalnie.
Proponuje tez moze zmienic stacje na ktorej tankujesz byc moze to wina paliwa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hamstermateo,
Nie podales jaki masz silnik, ale ja tez mam 105KM BXE.
I jak Paf napisal , jest zima badz cos co ja czasem przypomina i silniczek musi troche spalic.
Moj przyjezdzie tylko pracy i po miescie wypije nawet 9l/100km a autko nowka 2 k przebiegu.
Co do dzwieku silnika to dopuki olej sie troche nie zagrzeje autko turkocze troche , ale po jakis 2 min juz chodzi normalnie.
Proponuje tez moze zmienic stacje na ktorej tankujesz byc moze to wina paliwa.
mi przy jezdzie 90km/h na V po remontowanej obwodnicy potrafilo zejsc do 6.0 - 6.1 i ani ciut nizej
ew moj EGR troszke szczeka wiec to moze byc przyczynaMateo
chip'ed
Komentarz
-
Komentarz