Andrev3, mam na myśli, że jak lekko trzasnę klapą to pokazuje mi na maxi-dot, że jest nie domknięta. Muszę nią pierdyknąć, żeby się zamknęła dobrze. :twisted:
[O1] Dwumas
Zwiń
X
-
[O1] Dwumas
Witam
otoz wygląda na to, że nieuchronnie zbliża sie koniec życia mojego sprzęgła na postoju odczuwalne są drgania (zwłaszcza na zimnym silniku). Czasem po dłuższej badź krtoszej jeździe gdy auto już stoi, na wcisnietym sprzegle drgań tych nie czuć gdy gwałtownie puszczę sprzęgło drgania się pojawiają, chociaż nie zawsze. I tu moje pytanie ile moge jeszcze na tym pojeździć. Może już powinienem zacząć odkładać na nowe :roll: Ile taka przyjemność może mnie orientacyjnie kosztować? Proszę o sugestie..Elegance
ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
-------------------------------------------
-
-
oziemi, odpowiedz prosta : moze walnac w kazdej chwili. Co sie z tym wiaze, masz na 100% unieruchomione auto ...
Koszt wymiany to 350 zl robocizna, plus kwota jaka dasz za kpl, tj sprzeglo, wysprzeglik czy jakos tak, docisk i kolodwumasowe ( najlepiej wymienic wszystko co wymienilem, unikniesz pozniej niespodzianek )
Srednio za dwumase kpl ze sprzeglem nalezy zaplacic kolo 1200 zl Jak nie wiesz gdzie, uderzaj do kolegi naszego z forum - Łukasza ( ma on troche aukcji w dziale gielda )Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
No nie ukywam, że wolałbym się wstrzymać z wymianą chociaż do wiosny :| Mam nadzieje, że wytrzyma w sumie nie ma żadnych bardzo niepokojących objawow poza wspomnianym szarpaniem na postoju. Podczas jazdy problem jest zupelnie nie widoczny wszystko smiga jak trzeba, podczas dojeżdzania np do swiateł nie trzęsie budą jak to u nie ktorych, więc chyba nie jest jescze tragicznie :wink:Elegance
ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
-------------------------------------------
Komentarz
-
Komentarz