Speedy tego silnika juz bardzo dlugo nie ma :wink:
montaż klimy (do auta bez klimy :) )
Zwiń
X
-
montaż klimy (do auta bez klimy )
Mam pytanie jaki jest koszt części i montażu klimy do samochodu nie wyposażonego fabrycznie. Chodzi o O1 lub Passata 1998(MK5) z motorami TDI . Czy ktoś z Kolegów próbował? Chodzi o to że czasami trafi sie samochodzik w którym wszystko pasuje a brak klimy. I najwazniejsze czy to sie opłaca.
-
-
Ja montowałem w piątek w firmie Tech-Mot w Piotrkowie. Leciałem do nich pół nocy (wyjechałem o 1:00 w nocy) 400km aby być na 7 rano. Auto odebrałem tego samego dnia o godz. 18:15 i jestem bardzo zadowolony. Normalnie jednak montaż trwa dwa dni, ale ze względu na odległość jaką przejechałem Panowie zlitowali się i uwinęli w jeden dzień
Zdaję sobie sprawę, że było wyprute pół auta, ale czego oczy nie widzą tego sercu nie żal Poszedłem na dłuuuugi spacer, wróciłem i wszystko było poskładane tak, że śladu nie widać. Wszystko wygląda jakby z fabryki wyjechał. Co więcej.. mam wrażenie, że deska rozdzielcza jest lepiej poskręcana niż przed montażem!!
Dlatego w ogóle nie żałuję tych kilometrów, bo robota wykonana perfekcyjnie, a na tym mi zależało najbardziej. Do tego ze względu na zime w promocji za climatronica zapłaciłem równe 3 tys. przy czym przy najbliższej wizycie w Piotrkowie (a trafi mi się niechcący taka w kwietniu) zostałem poproszony o odwiedziny celem sprawdzenia, czy wszystko gra jak trzeba. oczywiście w ramach rocznej gwarancji. Czego chcieć więcej ?? Ja w każdym razie polecam firmę...
[ Dodano: Wto 19 Sty, 10 08:34 ]
Zamieszczone przez rezonróżnica na używanych z klimą i bez jest po kilku latach niezauważalna. Z klimą tylko szybciej się sprzedają.
Tak więc śmiem twierdzić, że obecnie auto bez klimy nie sprzeda sie w ogóle (mówię o jakichś rozsądnych cenach)... no chyba że ktoś zadowoli się kwotą 8 tys. za Octę z 2000r... Ja niestety się nie zadowolę i dlatego postanowiłem doposażyć auto w klime i dalej hulać przed kolejne dwa, trzy lata...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ViniuTak więc śmiem twierdzić, że obecnie auto bez klimy nie sprzeda sie w ogóle (mówię o jakichś rozsądnych cenach)... no chyba że ktoś zadowoli się kwotą 8 tys. za Octę z 2000r..O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Viniuak więc śmiem twierdzić, że obecnie auto bez klimy nie sprzeda sie w ogóle (mówię o jakichś rozsądnych cenach)
[ Dodano: Wto 19 Sty, 10 12:03 ]
Zamieszczone przez MaicroftDlatego zakup NOWEGO auta bez klimy, nawet jakby jej nie uzywac to strzal w kolano
Komentarz
-
-
ja praktycznie juz sprzedalem Civica z 1998 roku za 9,5tys zl i to mam kolejke chetnych. Klimatyzacji nie mam. Wiec nie do konca jest tak ze auta bez klimy nie da sie sprzedac. Po prostu duzo Octavii klimatyzacje ma stad akurat ta marke trudno sprzedac. Jak szukalem dla siebie to pamietam ze O2 bez klimy stala w cenie O1 i nikt jej nie chcial. No ale z drugiej strony sam gosciu winien, kto teraz kupuje O2 auto bez klimatyzacji...?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamusiekpewnie wszystko zależy od tego jak ktoś sobie skonfigurował przy zakupie
A może ktos z naszych forowych* dilerów mógłby te informacje zweryfikować ?? Jak wyglądało cenowo doposażanie Octavek powiedzmy 10 lat temu ??
* forowych a nie forumowych... tak ostatnio wypowiadał się językoznawca prof. Bralczyk
Komentarz
-
Komentarz