ZipY, HEhehe spoko jesio nie raz sie spotkamy , a radyjko hmmmm nio powoli daje rade Andrzej Z., wracaj wracaj haska, jest niesamowita :szeroki_usmiech
Strzał
Zwiń
X
-
Strzał
No i stało się, ostatnio zastanawiałem się ileż to już tysięcy kilometrów udało mi się wykonać bez dzwonka - nie licząc wjazdu w mój 'tyłek' zakończony ledwie wymianą zderzaka w poprzedniej Octavce
A tak wczoraj zabrałem mojego brzdąca (niecałe 2 lata) do auta i pojechałem do rodziców.
Dla znających topografię 3miasta zjechałem z obwodnicy na Witomino i grzecznie ustawiłem się na 'ustąp pierszeństwa', aby skręcić w prawo i pojechać Chwarznieńską na Witomino.
Po drodze z pierszeństwem poruszały się na przeciwko siecie - Scenic oraz Golf IV. Golf postanowił wjechać na obwodową w kierunku Gdyni i skręcił w lewo jakby Scenica tam nie było. Uderzony w bok Scenic odbił się, zmienił tor i pier.... we mnie
I jak tu nie mówić o pechu??
Pojechałem tamtą (dłuższą) drogą tylko dlatego, ze dziecko zasnęło w aucie i chciałem mu pozwolić trochę pospać, drugi poszkodowany (scenic) jechał do Klifu w Orłowie i zjechał niestandardowo z obwodnicy aby urozmaicić sobie drogę :roll: , zaś winowajca odwoził teściową, więc jak się tu na niego gniewać - sytuację pięknie opisała neurolog w Szpitalu Miejskim w Gdyni, która się mną 'zajęła'- A co Pan myśli, że człowiek normalnie prowadzi z wężem na tylnej kanapie ?? :diabelski_usmiech
W każdym razie obolały, bez auta, z kompletem prześwietleń (tomografia, RTG) siedzę przed kompem w nastroju odbiegającym od świątecznego :evil:była O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
-
-
to chyba zasługa fotelików dla dzieci - cieszę się, że nie oszczędzałem
Chicco, w którym jechał dobrze trzyma na boki, a uderzenie poszło z boku właśnie. Poza tym widziałem jadące we mnie auto, wiec spiąłem mięśnie które teraz mnienap.... (bolą dość mocno)
Dziecko za to nie narzeka ;-) , co więcej jest przekonany chyba, że to miała być atrakcja dla niego - wciąż tylko "auto do WATARSZTU, KAMPKA zbita, KODA popsuta" itd
Jest zachwycony - zwłaszcza karetką, strażą pożarną oraz policją :szeroki_usmiech
Ciekawe ile będą się j...ał z PZU :roll:była O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
Komentarz
-
-
pleban,
Uszy do góry Chłopie! Wspólczuje! Cieszę sie, że Mały jest ok. Też jeżdże z małymi dziećmi w aucie. Foteliki to podstawa. ja akurat zainwestowałem w bebe confort. Prawdziwe kubły robią . Co do PZU to też mam pozytywne skojarzenia. Niedawno dupnęła we mnie kobitka jak jechałem moim seicento (sic) i szybko i sprawnie wypłacili
PozdrawiamVW GOLF VI 1.4 TSI DSG
Komentarz
-
-
od niecałych 2 miechów - długo szukałem, w końcu znalazłem
ba - nawet przepłaciłem bo mi podeszła
A co do wypłaty to kładę na to ..... Będę robił bezgotówkowo - nie mam siły z nimi walczyć - jak mi w poprzednią gość wjechał, to za zderzak, lampę, pas + oczywiście montaż, lakierowanie itp chcieli mi dać 1200 PLN :evil:
A tak poszła faktura z warsztatu na 4800 PLN i ja to mam osobiście w d.... jak będą koty darlibyła O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzPatison, co to za seicento :?: 2,0 TDI 170 BMN.Toż to potwór,aż strach się bać :lol: :wink:
Wcześniej pomykałem golfem IV ale sprzedałem tydzień temu :|
Zamówiłem RS-kę czarną i odbieram 18.12.
Seicento to na razie wszystko czym dysponuję , ale to już niedługo sie zmieni :diabelski_usmiechVW GOLF VI 1.4 TSI DSG
Komentarz
-
-
pleban wspolczucia.
Bezgotowkowo nie oznacza bezproblemowo. Ja z PZU walcze juz od 3 miesiecy, wypadek byl 09.09 a mamy 04.12 niedlugo 4 miech zacznie leciec ...
Mniejsza o to PZU moze Ci policzyc naprawe na zamiennikach, jesli auto jest starsze niz 3 lata. Nie bedzie ich to interesowalo itd. Policza amortyzacje i mase innych pierdol, zaniza wartosc auta, jesli masz firme i bedziesz chcial cos wynajac, bo Ci zwroca tylko za technologiczny czas naprawy - a to wszystko kradziez w imieniu prawa. Przed sadem beda grali glupa, ze nie wiedzieli ze lamia prawo i ta kasa do Ciebie trafi ... ale po wielu mekach.
Teraz pukam w niemalowane, bo wszystko moze sie potoczyc innym torem Jesli bedziesz potrzebowal jakiejkolwiek pomocy, interpretacji Kodeksu Cwyilneo czy ustawy o dzialanosci TU, sluze pomoca. Nie wahaj sie pytac, bo madry Polak po szkodzie. Przez to co sam musialem przejsc z PZU postanowilem, ze bede pomagal jak najwiekszej ilosci ludzi, zeby Ci debile wrescie zrozumieli ze w majestacie prawa nie oplaca sie okradac. Wiec jak cos, pytaj smialoByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
OK, wielkie dzięki
Mam auto z 2004 r, więc niby ma właśnie 3 lata. Tyle, że jest ze stycznia - ciekawe czy liczą miesiącami czy latami. To mi zrobi różnicę.
Poza tym jak mi robili bezgotówkowo poprzednie auto to ja już dawno jeździłem naprawionym a warsztat walczył z nimi o resztę. Mam nadzieję, że tak bedzie i tym razem.
Ja faktycznie mam firmę. Rozliczam się jednak KP więc nie wciągałem auta do firmy jako środek trwała, a rozliczam się kilometrówką - jedna faktura za tankowanie, a reszta.... po 3 PLN ;-)
Tak więc mimo posiadanej firmy mogą mnie pocałować i nie muszę na szczęście z VATem walczyć
Gorzej, że przez 5 minutami zadzwoniła klientka i muszę zap.... do Szczecina maszynę naprawić. Mam zastępczego Lanosa.... teraz widzę jak łatwo się do dobrego przyzwyczaić. Jadąc lanosem jestem dosłownie chory - co to za :evil:
W dodatku silnik 1,5 który pali 11 l PB ????
Kto to k.... zaprojektował :?:
No i brak CB - zawału dostanębyła O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
Komentarz
-
-
pleban, to lecimy po kolei :
- czyli auto na osobowe prywatna :?: wydaje mi sie, ze ciagle masz prawo do wynajmu auta, jesli Twoj sluzy Ci za srodek zarobkowy
- VAT - tu nie ma co walczyc. Auto jako srodek trwaly, placisz VAT i bez gadania. Vatu nie musisz placic, jesli nie zdecydowales sie na wynajem samochodu - taka teoria, w praktyce bywa roznie. Jednak Ciebie o to glowa bolec nie musi
- Co do liczenia wieku auta, licza z miesiacami, wiec spokojna Twoja rozczochrana Fartło Ci sie :twisted: Beda same oryginaly i najwazniejzy punkt walki z ubezpieczycielem Ci odpada. Odpada tym samym 2 tony stresu i 3 tony przeklenstw oraz godziny sleczenia nad kompem i pisania pism + czytania Kodeksu Cywilnego
- co do Lanosa - ciesz sie ze cos masz :P Bo tak to tramwaje itd :P
Poza tym jak mi robili bezgotówkowo poprzednie auto to ja już dawno jeździłem naprawionym a warsztat walczył z nimi o resztę. Mam nadzieję, że tak bedzie i tym razem.
Generalnie jakby jednak cos nie szlo po Twojej mysli, pytaj smialoByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
pleban, wspolczucie, wazne ze zdrowie jest ok.
NIe ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo, za 2 miechy sie bedziesz z tego smial. Ja dokladnie 8 miesiecy temu rozbilem do cna Mondeo i co wyszlo na plus mam O2 :-)
DO dobrego sie latwo przyzwyczaic, ja za Mondeo dostalem zastepcza fieste :-) ;-) brrrrr ...
Komentarz
-
-
OKOK
Jako, że Lanosa dostałem bez płacenia to nie będę zgłaszał auta jako środka do pracy
Co do wieku auta - jeśli mam ze stycznia 2004 to przecież ma ponad 36 miesięcy, więc raczej nie powinienem się cieszyć?była O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez plebanCo do wieku auta - jeśli mam ze stycznia 2004 to przecież ma ponad 36 miesięcy, więc raczej nie powinienem się cieszyć?Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
fotek nie mam, niestety
Kolo ubezpieczony w PZU
mam nadzieję, że warsztat sam się będzie ciągał z ubezpieeczeniem, bo jakoś nie wyobrażam sobie żebym miał to robić ja (a przynajmniej nie czuję się na siłach)
Z drugiej strony robię dla nich trochę sprzętu, więc może uda się jakoś...była O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
Komentarz
-
-
pleban, pierwsza sprawa - wszystkie pieczatki wbite regularnie w ksiazce servisowej. Wtedy mozesz sie odwolywac od zamiennikow, ze wzgledu na to, ze posiadasz ciagle gwarancje na perforacje nadwozia i w zwiazku z tym, jesli uzyte beda zamienniki, to ja stracisz
Ale to tylko czesci blacharskie. Z plastikami moze byc lipa :idea: Odnosie zakladu, mozesz spisac cesje na nich, zeby sie palowali, ale nie kazdy zaklad chce, powiem nawet ze malo ktory chce.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
Komentarz