Linda_Siedlce jak kupisz daj jakieś fotki. Można wiedzieć kto sprzedaje, tzn osoba prywatna czy jakiś wulkanizator albo szrot?
Problem ze sprzeglem - czy moge jakos walczyc o kase
Zwiń
X
-
Problem ze sprzeglem - czy moge jakos walczyc o kase
Panowie - problem taki. Auto bylo bite w tyl, nie z mojej winy (moja predkość 0 km/h w korku, sprawca 70 km/h bez hamowania, ale przywalil w Skode za mna, ktora dopiero wpadla na mnie), zostalo naprawione w ASO w Toruniu na zasadzie rozliczenia bezgotowkowego.
Problemy wlasciwie sa dwa - jeden to taki, ze ubezpieczyciel sprawcy (Vienna Insurance Group czy cos takiego) nie wyplacil jeszcze kasy ASO (90% wartosci samochodu - 33 tys PLN - poniewaz uszkodzeniu ulegl naped 4x4) wiec ASO ma do mnie pretensje - czy moge ich olac cieplym moczem czy mam tutaj jakies obowiazki?
Zaznacze, ze korzystam z uslug brokera ubezpieczeniowego i nie zajmowalem sie wogole sprawa z braku czasu. ASO odsylam do brokera puki co.
Drugi problem - kilka tygodni po naprawie posypalo mi sie sprzeglo - znajomy mechanik twierdzi, ze to prawie napewno po uderzeniu - czy moge w jakis sposob walczyc o kase na wymiane - w ASO zaspiewali mi 3 tys ponad i nie usmiecha mi sie placic?
Z gory dzieki za pomoc.
PS. Na poczet ubezpieczyciela wyporzyczylem rowniez samochod - koszt 350 PLN dziennie przez 40 dni - za rada brokera oczywiscie - i tutaj o dziwo oporu zadnego nie napotkalem, a bylem juz przygotowany na batalie.
-
Komentarz