Problem ze sprzeglem - czy moge jakos walczyc o kase

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • boro
    Drive
    • 2008
    • 60

Linda_Siedlce jak kupisz daj jakieś fotki. Można wiedzieć kto sprzedaje, tzn osoba prywatna czy jakiś wulkanizator albo szrot?
    Boro
  • Cube
    Drive
    • 2007
    • 61

Panowie - problem taki. Auto bylo bite w tyl, nie z mojej winy (moja predkość 0 km/h w korku, sprawca 70 km/h bez hamowania, ale przywalil w Skode za mna, ktora dopiero wpadla na mnie), zostalo naprawione w ASO w Toruniu na zasadzie rozliczenia bezgotowkowego.

Problemy wlasciwie sa dwa - jeden to taki, ze ubezpieczyciel sprawcy (Vienna Insurance Group czy cos takiego) nie wyplacil jeszcze kasy ASO (90% wartosci samochodu - 33 tys PLN - poniewaz uszkodzeniu ulegl naped 4x4) wiec ASO ma do mnie pretensje - czy moge ich olac cieplym moczem czy mam tutaj jakies obowiazki?
    Zaznacze, ze korzystam z uslug brokera ubezpieczeniowego i nie zajmowalem sie wogole sprawa z braku czasu. ASO odsylam do brokera puki co.

Drugi problem - kilka tygodni po naprawie posypalo mi sie sprzeglo - znajomy mechanik twierdzi, ze to prawie napewno po uderzeniu - czy moge w jakis sposob walczyc o kase na wymiane - w ASO zaspiewali mi 3 tys ponad i nie usmiecha mi sie placic?

Z gory dzieki za pomoc.

PS. Na poczet ubezpieczyciela wyporzyczylem rowniez samochod - koszt 350 PLN dziennie przez 40 dni - za rada brokera oczywiscie - i tutaj o dziwo oporu zadnego nie napotkalem, a bylem juz przygotowany na batalie.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Cube, Sprzeglo nie wymieniac w ASO i cena bedzie normalniejsza.

Jak umowiles sie na naprawe bezgotowkowa z ASO to nie ma sie co przejmowac. Pozostanie tylko kac moralny z powodu opozniej przez ubezpieczyciela - to jest norma
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Cube
        Drive
        • 2007
        • 61

Dzieki. Czy w sprawie sprzegla powinienem jakies ruchy wykonac, czy pokornie przyjac koszt na siebie? Chodzi o to, czy rzeczywiscie spotyka sie zaleznosc - padniecie sprzegla chwile po uderzeniu?

Komentarz

Pracuję...