Dziś znalazłem Skodę Octavie 1,9TDI 110KM rok 2002 Przebieg 205000. Cena 31500
Stoi w komisie w Mysłowicach komis Rondo ul. Sosnowiecka przy giełdzie.
Kolor czarny na pewno jest ładna, srebrne dodatki. Drugie koła. Może ktoś pomoże czy jest warta.
Proszę o radę.
mkdzialoszyn, warto by było sprawdzić vagiem czy nie ma jakiś błędów , przebieg raczej realny i nie kombinowany ,sprawdź książkę serwisową , czy nie była bita etc. Z mysłowic masz blisko do kolegi Krzych (Dąbrówka Mała),jest mastersem on będzie wiedział na co zwrócić uwagę no i ma vaga
mkdzialoszyn, po pierwsze jakies fotki, Nikt Ci nie powie czy warta jest swojej ceny. Aczkolwiek TDki z 2002 po tyle chodza, wiem bo sam mam i jesli bym sprzedawal to pewnie ze 32.000.
Co masz zrobic? Wybrac sie z autem ASO Skody. Ewentualnie z sama ksiazka. Niech sobie zczytaja numer VIN z naklejki i podadza info o aucie. Sprawdzisz czy wszystko sie zadza, wersja wyposazenia i takie tam.
Po drugie wypada zczytac przebieg samochodu z ECU. Do zrobienia u Mastersa, ewentualnie w ASO na Vasie. Jesli bedzie sie zgadzal z licznikowym, mozesz ogladac auto dalej. Co polecam ogladac? Tylnia klape przy miejscu laczenia z szyba. Pojawia sie tam w tych rocznikach juz rdza. Ponadto posprawdzaj sobie szczeliny miedzy poszcsegolnymi elementami blacharki, fajnie by bylo zbadac grubosc lakieru, czy wszedzie jest tej samej grubosci.
Spytaj sprzedawce o dokumentacje zdjec wszelkich uszczerbkow auta. Ja takie cos posiadam, tak w razie jakby ktos chcial mi insynuowac ze samochod byl mega bity i tylko po klamkach sie dalo go poznac.
Fajnie by bylo tez autem sie przejechac. Sprawdzic uklad jezdny, czy kierwnicy na prostej drodze nie odbija w ktoras strone, czy sie trzyma i 'prowadzi' prosto. Wcisnac hamulec i sprawdzic czy rowniez nie sciaga.
Ponadto co wazne moim zdaniem, sprawdzic dwumase na ile to sie tylko da. Zeby sie nie okazalo, ze po zakupie masz jeden z wiekszych wydatkow.
I generalnie to by bylo na tyle. Przed zakupem milo by bylo popodnosic sobie wszystkie dwyaniki itd, plus tapicerke auta i poogladac 'bryle' od srodka. Ostatnio tak znalazlem wspawana cwiartke do auta
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
ale po VINie mozna chyba sprawdzic w jakim stanie auto z fabryki wyszlo, prawda?
Można jest taki program co się nazywa AudaVin, gdzieś na forum był podany link gdzie się wchodziło podawało nr VIN i wyskakiwało wszystko na temat Auta , ale nie potrafię tego odszukać
ale po VINie mozna chyba sprawdzic w jakim stanie auto z fabryki wyszlo, prawda?
Można jest taki program co się nazywa AudaVin, gdzieś na forum był podany link gdzie się wchodziło podawało nr VIN i wyskakiwało wszystko na temat Auta , ale nie potrafię tego odszukać
wystarczy wpisać w wyszukiwarce VIN dekoder i wszystko sie odnajduje :P
wystarczy wpisać w wyszukiwarce VIN dekoder i wszystko sie odnajduje :P
ale teraz już nie działa :cry:
po wpisaniu nr VIN wyskakiwały oprócz podstawowych informacji wszystko inne czyli co miał samochód wyjeżdzając z Fabryki, u mnie wyszło jakieś 3-strony opisu w formie dokumentu *.pdf
Komentarz