oktavia 1 , brak wstecznego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cezar
    Classic
    S_OCP Member
    • 2008
    • 37

Zamieszczone przez pablo_doctor
    element ten nalezy dobrac do konkretnego silnika inny jest np do 1.4 benzyna a inny do 1.9 - wygladem sa identyczne.

oto fotka pogladowa dla kol. phrix`a

Pablo_doctor thenx za info wybadam czy to jest problemem w mojej niuni i dam znac jak poszlo. Jeżeli okaze sie ze to bylo problemem masz u mnie wielkiego browca :diabelski_usmiech
  • krzys301
    Ambiente
    • 2007
    • 244
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

moze , ktos z Was mial taki przypadek , ze w skodzie 1.8 T po wlaczeniu wstecznego biegu auto stoi w miejscu , nie reaguje. pozostale biegi dzialaja . auto ma przejechane dopiero 900 km.
    Mial , ktos cos takiego i wie co to moglo sie stac?
    auto stoi na podnosniku i bedzie mialo wyciagana skrzynie

Komentarz

• phrix
      L&K
      • 2007
      • 1000
      • Audi
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Podczas wrzucania wstecznego slychac jakies zgrzyty przeskoki ??

Osobiście szukał bym czegoś w okolicach cięgien od lewarka. Zapene problem bedzie miało ASO ... Napisz jak doszlo do tego uszkodzenia czy na poczatku nie bylo z nim problemów. Jeżeli jesteś pewien że to nie mechanizm zmiany biegów to zapewne wodzik wyskoczyl ( nie wiem jak w oci ale przeważnie w autach wsteczny jest dosyc "ciekawie" rozwiazany) ASO pewno włoży nowa skrzynke bo tam nie ma wielu kozaków którzy potrafia rozebrać i dobrze złożyc - w sumie dla Ciebie było by to lepsze rozwiązanie. Mimo pozorów skrzynki przekładniowe i mosty wymagaja dobrych mechaników ( czyt. nie tych z ASO )

Wiem ze w OC2 były chyba problemy z synchronizatorami poczatkowych biegów o wiekszych usterkach w OC1 mi nic nie wiadomo
      Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• krzys301
        Ambiente
        • 2007
        • 244
        • Octavia I (1U2)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

tak poprostu rano po wrzuceniu wstecznego , auto nie ruszylo
        w poniedzialek maja wyjac skrzynie wiec sie przekonamy
        ale dla mnie to bardzo dziwne , najlepiej bycmoze aby faktycznie wymienili cala skrzynie, bo jak tak zaczyna sie jej ekspliatacja to az strach myslec o jej przyszlosci.
        na poczatku myslelem , ze jest to wina blokady skrzyni biegow( multiloka) ale on tylko blokujee mozliwosc ruchu lewarka, nigdzie nie wchodz( przesuwa sie tylko blacha blokujaca

Komentarz

Pracuję...