mam maly lecz dokuczliwy problem ze spryskiwaczami szyby

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • czescikrk
    Classic
    • 2009
    • 5

Zamieszczone przez Piotras306xn
    Zastanawia mnie jedno, bo niemoge nigdzie znalezc info w necie, co spowodowalo ze zamiast pojechac po luku polecial na wprost :?:
    Nawalil uklad kierowniczy :?:
    Jakas inna usterka zwiazana z bolidem :?:
    Niestety jednoznaczna odpowiedź na to pytanie nigdy nie padła.
    Główną teorią jest to, ze zmodyfikowana kolumna kierownicy pękła i Senna nie miał możliwości skręcenia.
    Są jeszcze inne związane z tym, ze dobijający bolid na wybojach zakłócał przepływ powietrza pod podwoziem przez co utracił siłę dociskową.

Nawet sama bezpośrednia przyczyna śmierci ma chyba trzy teorie. To znaczy zginął od urazów głowy - reszta ciała nie odniosła żadnego szwanku, ale znane mi są trzy wersje, co go uderzyło w głowę.
    Jedna jest taka, że oderwane koło, druga, że część zawieszenia przebiła kask, a trzecia, ze fragment kierownicy przebil się przez wizjer kasku.

Ogólnie jest troche znaków zapytania i zbiegów okoliczności. A to nagrania kończą się przed uderzeniem, a to komputery zostały zniszczone, itd.
    Ile w tym celowego działania, a ile zbiegu okolicznosci ciezko wyczuć... Ja nie lubie spiskowych teorii, ale jednak nie ma tu pełnej jasności.
  • przemek24
    Classic
    • 2007
    • 4

czytam wasze wypowiedzi jak rowniez i pytania i moge powiedziec ze jest to kopalnia wiedzy

czy ktos moze mi przekazac troche swojej wiedzy co moze byc powodem nie dzialajacych spryskiwaczy szyb?? posiadam octawie 1.8 T 4x4 wersja elegance ma ona spryskiwacze reflektorow tylko ze jest w tym duzy klopot poniewaz spryskiwanie na reflektory dziala natomiast na szyby nie co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy?? jak mozna to dobrze sprawdzic i wyeliminowac ta meczaca i nie mila dla oczu awarie?? z gory dziekuje i mam nadzieje ze znajdzie sie ktos kto mi udzieli kilku cennych rad

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

Zamieszczone przez przemek24
      czy ktos moze mi przekazac troche swojej wiedzy co moze byc powodem nie dzialajacych spryskiwaczy szyb?? posiadam octawie 1.8 T 4x4 wersja elegance ma ona spryskiwacze reflektorow tylko ze jest w tym duzy klopot poniewaz spryskiwanie na reflektory dziala natomiast na szyby nie co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy?? jak mozna to dobrze sprawdzic i wyeliminowac ta meczaca i nie mila dla oczu awarie?? z gory dziekuje i mam nadzieje ze znajdzie sie ktos kto mi udzieli kilku cennych rad
      Spryskiwacze reflektorów mają odzielną pompkę tę widoczną na zbiorniczku natomiast pompka do szyb jest od tyłu we wgłębieniu zbiorniczka i nie widać jej moja sugestia zacznij od tej pompki sprawdź ją . Potem zostaje jeszcze przekaźnik w szafie przekaźników ale ja stawiam na ugnite piny w pompce albo samą pompkę :szeroki_usmiech
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• przemek24
        Classic
        • 2007
        • 4

dzieki od jutra probuje !!! moze cos da sie wykabinowac a czy da sie za pomoca przekaznika odlaczy spryskiwacze reflektorow?? mianowicie czy da sie wyjac tylko przekaznik a na komputerze nie beda wyskakiwac bledy??

Komentarz

• koja86
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 3178

Jest przekaźnik pomocniczy do reflektorów i jest przekaźnik do szyb .

Sprawdź pompkę i tyle jak walnięta kup zamontój i po bólu
          Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

Pracuję...