Bagaznik dachowy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Paffcio
    Ambiente
    • 2007
    • 231

Bagaznik dachowy

A moze komputer chce stwierdzic, ze olej juz sie zestarzal(wypracowal) i sygnalizuje to w ten sposob. Ja QG1 przestawilem na QG0 i od wymiany do wymiany jest cisza.
  • piotrek_os
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8162
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Bagaznik dachowy

Witam! Mam pytanko czy ktos z Was kupował jakiś niedrogi bagaznik dachowy..... mysle zaczać w tym roku jeżdzic na nartach, i w/w rzecz by sie przydała.
    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• janusz35
      Ambiente
      • 2007
      • 143
      • Octavia II (1Z3)
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Niedrogie mająto do siebie że rdzewieją (chyba że są aluminiowe ale już nie są najtańsze) , osobiście szukałbym firmowego może używanego. Jeżeli tylko na narty to zastanów się nad magnetycznym, ja nie używałem dlatego sam jestem siekaw opini na ten temat.

Komentarz

• piernik
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2007
        • 975
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

cerzam, Domyślam sie że mówimy o belkach do których chcesz przymocować box na narty. Możesz poszukać jakiegoś używanego, ale firmowego. Cena będzie podobna do tych nowych "rdzewiejących" ale jakość będzie o wiele lepsza. Ja tak zrobiłem z bagażnikiem na rowery i jestem zadowolony.

Komentarz

• Maniacz
          Drive
          • 2007
          • 62

janusz35, i piernik, mają rację nie warto kupować jakiejś taniej podróby, nie dość że zardzewieje ci to po kilku dniach, to w dodatku będziesz się wkurzał podczas montowania bo nie będzie pasowało a w najgorszym przypadku możesz uszkodzić auto lub zgubić takie coś podczas drogi...
          Polecam kupić używany bagażnik jakiegoś dobrego producenta
          Wszystkie błędy ortograficzne, gramatyczne, składniowe i inne są popełnione celowo i podlegają prawu autorskiemu.

Komentarz

• SuchyX
            L&K
            S_OCP Member
            • 2007
            • 1170

Czyli podsumowując lepiej kupić:

Używka

niż

Nowy

albo

Inny

Który z tych będzie najlepszy ???
            Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
            Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

• piernik
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2007
              • 975
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

SuchyX, jeśli ten aluminiowy(http://www.allegro.pl/item275818686_...volvo_lod.html) na 100 % bedzie pasował do Octavii to ja brałbym właśnie ten. Estetycznie wykonany, nowy i nie będzie problemu rdzy. Używany też jest dobrą propozycją, masz pewność że jest dedykowany do Szkodnika. Zaletą tych bagażników jest blokada na kluczyk. Z pozostałym dałbym sobie spokój, strasznie marny wyrób. :?
              Decyzja należy do Ciebie.

Komentarz

• anso
                Classic
                • 2007
                • 1

319 zł w Norauto (ten aluminiowy)

[ Dodano: Pon 10 Gru, 07 20:01 ]
                Jeżeli ma to być tylko na narty to zastanowił bym się nad magnetycznym.Bo do tego jeszcze musisz dokupić jakiś bagażnik na narty a magnetyczny wyjdzie dużo taniej.
                Uwaga jeśli chodzi o bagażnik magnatyczny.Jest problem ze zmieszczeniem 2 par nart carvingowych z płytą.

Komentarz

• mizerd
                  Ambiente
                  • 2007
                  • 151

Witam!
                  I ja dorzuce swoj jeden grosz. Do zeszłego roku też chciałem sobie kupić bagażnik na narty magnetyczny lub na belkach aż do momentu jak skorzystałem z bagażnika kupla przewiózł mi narty do Nowego Dworu Maz. Efekt jest taki że aluminium czy stop z jakiego jest wykonane wiązania mają wżery od soli itp syfu drogowego. Tak więc od tamtej pory tylko i wyłącznie biorę box pod uwagę(jeśli nie box to narty w pokrowcu ale nie wiem jak z hałasem ) . Pozdrawiam
                  Perfect Service by DobryGrześWawa
                  Octavia 1,9 BXE 105 KM
                  Uniden PC68XL+SIRIO AS-100

Komentarz

• tomi98
                    Rider
                    • 2004
                    • 564

miałem przez 4 sezony orginalny skodowski firmy Thule.....bardzo dobry, nie kupiłbm innego ! jak sprzedawałem wyglądał jak nówka

Komentarz

• SuchyX
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 1170

Panowie Tu nie chodzi tylk o narty jakbym woził narty na napewno nie luzem na taki bagażniku np chodzi o to żeby do takiego bagaznika przymocować antene CB + jakiś kufer od czasu do czasu.
                      Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
                      Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

• nico21
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 2640
                        • Volkswagen

jesli masz fabryczne pkt mocowani tzw fix pointy to kupuj tylko z tym - nie porysujesz lakieru i szybko sie zakłąda. Mmialem taki oryginalny skodowski ispisywał sie swietnie. Wiem ze thule tez taki ma.
                        Teraz tez kupiłem Thula tylko ze na relingi i nie żałuje. moze czesto z niego nie korzy sta sie ale wg mnie powinien to byc porzadny wyrób a nie jakies badziewie. Tylko szkód mozna sobie narobic tandetami.

np ten zestaw:

a jesli chodzi o cene to zastukaj tutaj :

maja taniez nia wg cennika ze stronki thule a towar 1 klasa
                        DACAR.team

Komentarz

Pracuję...