[O1] drzwi kierowcy. wszystko na raz, elektryka kaput.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MARKOW
    Classic
    • 2008
    • 34

Zamieszczone przez Maicroft
    Teraz nie wiem czy skrzynia z ASV do AJM podejdzie
    ...wszystko podejdzie jezeli sprzeglo i skrzynia zostana z ASV

Zamieszczone przez Bartas
    Czy jest możliwy swap z ASV na AJM ?? oczywiście wymiana cały osprzęt i turbinę. Mam na oku nówkę AJM, zresztą i tak muszę wymienić bo stary silnik się zatarł i trudno dorwać ASV z 2004 roku. Dlatego pytam czy jest to mozliwe? I co ewentualnie trzeba by wymienić ?

Dodam, że w komputerze wgrany jest virus na 135KM.
    ...tak jak Maicroft napisal w komorze silnika poza puszka filtra i zbiornikiem wyrownawczym nic nie zostanie starego, o twoim wirusie tez mozesz zapomniec,
    do tego duzo zabawa z immo i kluczykami, nie ma nowek AJM (byla to dosyc awaryjna jednostka i po dwoch latach przeszla modernizacje i otrzymala inne oznaczenie).
    Jak dla mnie przerobka bez sensu, duzo roboty a efekt marny, taka sztuka dla sztuki.

Dlaczego nie poszukasz dowolnego bloku od poprzecznego tdi VP 90/110 po 2001roku
    i tak wszystkie sa prawie jednakowe i mozna to bezstresowo podmienic, bez tego calego cyrku.
  • b-bar01
    Elegance
    • 2007
    • 985
    • Octavia I (1U2)
    • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

czytałem na forum ale nie znalazłem.
    objawy:
    1 lusterka, razem, same się przestawiają. sterowanie joystikiem powoduje przestawianie wszystkich lusterek, niezależnie od tego czy ustawione jest na L, R czy grzanie.
    2 dioda w drzwiach pali się bez przerwy.
    3 przy otwieraniu dzwi losowo pali się lub nie oswietlenie i/lub kontrolka na desce.
    4 same, losowo otwierają sie/zamykają rygle w drzwiach
    5 tak samo wygląda po na ciśnięciu guzika w kluczyku.
    6 czasem szyba od kierowcy sama się zamyka lub otwiera.
    7 słychać cykanie w drzwiach kierowcy lub pasażera.
    8 podświetlenie radia mruga w czasie w/w czynności.
    :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
    na pomoc :!:
    jak schodzę do auta, nigdy nie wiem przez które drzwi będę wsiadał :szeroki_usmiech
    pzdr. :!:
    *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• nico21
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 2640
      • Volkswagen

pkt 8 może oznaczać ze gdzieś mam zwarcie i to wszystko sie dzieje przez to. Sprawdź na początek kable na łączeniu drzwi-karoseria w tej gumowej osłonie. jeśli tam będzie oki to sprawdź czy wszystko jest oki w drzwiach kierowcy - tam masz tzw matkę od centralnego i szyb, może tam gdzieś jest jakieś zwarcie, załamany drucik lub przerdzewiałe styki.
      DACAR.team

Komentarz

• kurynio
        Ambiente
        • 2007
        • 166

Zacząłbym od tego co napisal nico21, tzn własnie od sprawdzenia wiązki przewodów w miejscu połączenia drzwi z karoserią bo tam najczęsciej sie łamią, ale poza tym objawy mogą oznaczać uszkodzenie silnika sterowania szybą (zgnite złącze) to właśnie powoduje takie klimaty

Komentarz

• b-bar01
          Elegance
          • 2007
          • 985
          • Octavia I (1U2)
          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

sprawdziłem wszystkie wtyczki w drzwiach, sucho i ani śladu rdzy.
          szyby i zamki działają, jak się je steruje z miejsca, nie działa sterowanie od kierowcy pomimo podmiany panela.
          do w/w odjawów dołączył jeszcze jeden:
          jak otwieram auto z zamka/pilotem, razem z centralnym otwierają się wszystkie szyby.
          po podpięciu do czytnika i bazy Bosha pokazuje błędy w module komfortu dotyczące
          el. szyb ( wył. termiczny, szyba nieaktywna, zwarcie do +, itd) to samo w centr. zamku.
          za każdym razem jest też błąd: "0538 can-b sterowanie skrzynią biegów" choć mam skrzynię manual.

Komentarz

• nico21
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 2640
            • Volkswagen

Zamieszczone przez b-bar01
            el. szyb ( wył. termiczny, szyba nieaktywna, zwarcie do +, itd) to samo w centr. zamku.
            no to albo padł moduł komfortu lub gdzieś jest zwarcie
            DACAR.team

Komentarz

• b-bar01
              Elegance
              • 2007
              • 985
              • Octavia I (1U2)
              • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

właśnie byłem u elektryków o zdolnościsch ginekologicznych.
              ponieważ zablokowały się na amen drzwi kierowcy a trzeba było dostać się do modułu sterującego bez niszczenia tapicerki na boczku, panowie dostali się do wewnątrz przez otwór od dużego głośnika :shock: rozpieli wiązkę i spieli na krótko el. zamek.
              okazuje się że jak się chce to można
              winowajcą "zabawnych" objawów opisanych przeze mnie w poprzednich postach był ów moduł z którego panowie wylali "pół wiadra" wody :shock:
              niestety winowajca nie przeżył kąpieli i trzeba było go wymienić.
              dla zainteresowanych podaję link

z lektury wynika że panowie lubią skody i inne vw, poza tym nie wpadają w panikę na dźwięk słowa "anglik" czy "przekładka"
              pzdr.

Komentarz

• wojtass
                Rider
                • 2007
                • 473

B-BAR 01 No widzę iż pojechałeś tam gdzie Ci mówiłem I widzę że jesteś zadowolony Mówiłem że spoko fachowcy PZDR

Komentarz

• b-bar01
                  Elegance
                  • 2007
                  • 985
                  • Octavia I (1U2)
                  • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

wojtass,
                  dzięki, zgadza się i dla tego 1 pkt. dla Ciebie

Komentarz

• wojtass
                    Rider
                    • 2007
                    • 473

dziekowka Wesolych Swiat i Szczesliwego Nowego Roku

Komentarz

• adii
                      Classic
                      • 2008
                      • 11

koledzy pomozecie mecze sie od tygodnia najpierw modul komfortu zardzewniałe koncówki w kostce gdy przylutowalem. lusterko dziala central tez ale meczy mnie ta kontrolka drzwi otwartych .swiatelko w drzwiach tez nie dziala i wew ale tylko po otwarciu lewych dr od centralu caly czas mroga czy to na pewno mikroprzelocznik a co ciekawe gdy naprawialem modul odlaczylem kostke od zamka a kontrolka nadal sie swiecila,to naczym to polega bo myslalem o przekazaniu masy przez wlacznik, czy jakies zmiany w komputerze glownym.prosze o pomoc bo zaczynam sie wsciekac bo rece bola od rozkrecania tych drzwi.pozdrowionka

Komentarz

Pracuję...