tykanie w okolicy deski rozdzielczej

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bogusg
    Rider
    • 2007
    • 355

VISE to całą przeciągnąłem do końca, teraz czekam na wyciąg z konta

Wizę, normalnie, poszedłem z pismem od pracodawcy że na konferencję jadę a później na grand kanion i problemu nie było.
    Teraz xenony by krzynol
  • skalmar99
    Drive
    • 2006
    • 71

Witam,

zakupiłem tydzien temu OI 1.9 tdi 2004 130 koni jest wszystko ok z ty ze jak przekręcam zapłon oraz po odpaleniu silnika słychac tykanie cos takiego jak zegarek. Tak jak wspominam dzieje się wtedy kiedy przekręcę kluczyk włączając zapłon oraz po odpaleniu silnika; zanika to tykanie po przejechaniu ok 30 kilometrów

czy się ktos spotkał u was z czym takim

pozdro

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

skalmar99, a czasem jakiś przekaźnik nie tyka?
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• radekn
        Classic
        • 2007
        • 19

Mam BFQ z kwietnia i też to mam. Po przekreceniu kluczyka coś tyka jak mała bombka, w czasie pracy silnika też prawdopodobnie jest z tym, że mniej słyszalne (silnik zagłusza). Nie mam pojęcia co to jest ale w sumie nie jest to az tak upierdliwe. Być może rzeczywiście jest to odmierzanie czasu pracy silnika widocznego na wyświetlaczu. Mam tylko nadzieję, że nie jest to zegar mechaniczny sprzeżony z komputerem

Komentarz

• paf
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3140

skalmar99, tak miałem w AGR swoim poprzednim teraz hmm, muszę posłuchać ztcp to normalne aaaal nie pamiętam co to

Komentarz

• mad_mark
            Rider
            S_OCP Member
            • 2007
            • 413

hmmm, jakis czas temu badalismy sprawe ze znajomym w AGR. Jest to maly zaworek magnetyczny sterowany impulsowo. Nic czym mozna by sie przejmowac, po prostu tak glosno dziala. U mnie charakteryzowalo to sie tym ze w trasie jak hamowalem silnikiem to cykanie ustawalo, jak tylko dotknalem gazu to znowu wracalo.

TTTM.

ps jak znajde jakies foto spod maski to podesle z zaznaczonym zaworkiem.

[ Dodano: Sob 15 Gru, 07 04:30 ]
            wg zdjecia z koncówki tego postu:

jest to zawór N75.

Komentarz

Pracuję...