Tam gdzie jest rączka masz gumową część rączki od spodu musisz ją podważyć aż zejdzie .Pod spodem jest mocowanie na śrubach i to cię trzyma.
Przepływomierz powietrza
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Przepływomierz powietrza
Otóż jak w temacie, Pytanie czy można naprawić przepływke samemu np. poprzez przemycie drucika benzyną ekstrakcyjną??1,9 TDI 2003
-
-
osobiscie slyszalem rozne opinie,jedem mechanik mowil mi ze nie wolno bo to delikatna sprawa,ja u siebie tylko kontrolnie psiknalem preparatem do odtluszczania hamulcow i nic nie posulem,wiec ciezko konkretnie powiedziec ale moze ktos ma inne doswiadczenia.pozdrawiamVECTRA KLUB POLSKA Opc Line
Komentarz
-
oktawiusz5, mozna naprawić samemu przez wymianę tego elementu .Są zestawy chyba Boscha w ASO pytaj o nie jeśli nie chcesz kupić nowej oryginalnej :wink:Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
Komentarz
-
oktawiusz5, tylko ORY ale można zestaw nprawczy z boscha zapodać :wink:
Jesteś pewny ,że to ona?Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
jak odepnę przepływke to lepiej idzie ale jeszcze nie to co powinno być, jutro postaram sie zdiagnozować usterke1,9 TDI 2003
Komentarz
-
przepływkę tylko oryginał:!::!::!::!: możesz kupić nową lub skorzystać z akcji wymaina starej na nowa za 50% ceny - warunek - stara musi być oryginalna - nie zamiennik :!:Zamieszczone przez oktawiusz5jeżeli siedzi mi przepływka to jaką polecacie jakiś zamiennik czy oryginał??
Komentarz
-
podobno zamienniki do wiekszosci marek to ogolnie porazka dzialaja sprawnie dosc krotko wiec tak jak pisze nico21 ,inaczej sie nie oplaca,
ps.ktos sie moze orientuje jaki jest przyblizony koszt oryginalu 1,9 110km i jakie wartosci powinna pokazywac na vagu sprawna przeplywka? jeszcze na szczescie mi to nie grozi ale w oplu to ok 650 zeta mi sie szykuje do wylotu :evil:VECTRA KLUB POLSKA Opc Line
Komentarz
-
tylko oryginał wymieniany w ASO !!! tylko tam będziesz miał pewność że kupisz sprawny przedmiot.
Ja się naciołem i kupiłem nówke sztuke BOSHa - bo bliższych oględzinach i porównaniu z oryginałem lekko się różniła klejeniem i szczegółami. Pomijam że ta niby nowa gorzej działa od oryginalnej któa się kończyła.
Więc tylko ORYginał na wymiane oczywiście za stary bo wtedy kosztuje 50%.
Komentarz
-
a tak na marginesie jaki jest objaw walniętej przepływki? To ze muli to wiem ale słyszałem iż jak jest walnięta przepływka to po wyłączeniu i po ponownym właczeniu silnika wszystko wraca do normy to nie jest przepływka. Prawda?
Komentarz
-
wojtass, tak dokładnie to nie wiem ,ale jak u mnie walneła to poprostu nie ciągła na poszczególnych biegach tak jak powinna no i max. predkość 130km/h i nic więcej.zalożyłem podróbkę za ok 150pln. i jest ok.
Komentarz
-
-
wojtass, niestety nie pomogło gasiłem podczas jazdy i zapalałem ponownie no cały czas 130 i mułowata....
[ Dodano: Pon 17 Gru, 07 21:30 ]
wojtass, po prostu bezpieczna jazda he he he... :diabelski_usmiech
Komentarz
-
hmmm to tak jak u mnie Z tym że u mnie raz na 15 odpalenia idzie, ale to nie jest to Bo jeszcze mogą być zapieczone kierowniczki Musze podjechac pod kompa A wymieniałeś bambi juz N75 i ile masz juz nalatane
Komentarz
-
-
-
-
żeby sprawdzić czy to przepływka (przepływomierz) odepnij ją na zgaszonym silniku odpal i się przejedź, jeżeli odczujesz że jest lepiej to masz do wymiany
Komentarz
-
jeszcze raz w takim wypadku zapytam,czy ktos zna wartosci sprawnej przeplywki-jesli w ogole mozna to sprawdzic vagiem-ja osobiscie jeszcze dobrze sie nie orientuje w tym programie dlatego pytam.dzieki za odpowiedzVECTRA KLUB POLSKA Opc Line
Komentarz
-
-
AHF ma zmienną geometrię wojtass,
Wypnij z wtyczki ale to i tak warto sprawdzić wagiem.
wojtass, bambi, pooglądajcie jeszcze przaewodziki ciśnieniowe czy siedzą dobrze oczywiście jeśli słychać turbinkę , bo jeśli jej nie słychać to jest zazwyczaj notlauf.Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
Komentarz

Komentarz