Demontaż wycieraczek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Skotniol
    Classic
    • 2004
    • 33

Demontaż wycieraczek

To jak juz sie wypytuje o wzmaka to dopytam sie o reszte
    Ktory wybrac i czy to dobry wybor ? :

I jakiej firmy i przede wszystkim grubosci kabelki polecacie w rozsadnej cenie?
    Od glosnikow ,od akumulatora plusowy (+bezpiecznik z obudowa) ,minusowy/masowy (ciagnac tez od aku?) i jakie chincze do wzmaka? :roll:
    Czy kable prowadzic przez oslonki ?
    Leon Top Sport 1.8T ale next bedzie Octavia II TDI
  • Sobczyp
    Drive
    • 2004
    • 65

Demontaż wycieraczek

zacinają mi się wycieraczki i chciałbym dostac sie do mechanizmu i silnika- lecz nie moge zciągnąć wycieraczek - zapiekły sie czy co ?

Komentarz

• salvado
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 314

temat znany z każdego prawie auta. Psiknij WD 40 i zostaw na kilka godzin/noc to odpuści
      Staram się pisać poprawnie po polsku.

Komentarz

• Mach
        Rider
        • 2004
        • 349

zapiekaja sie swoznie na ktorych osadzone sa ramiona wycieraczek... w skrajnym przypadku wycieraczki po prostu stana i juz ich nie ruszysz :cry:

trzeba rozebrac caly ten uklad tzn wyjac ciegna ktore ruszaja wycieraczkami, rozlozyc te swoznie z tuleji w ktorych pracuja i nasmarowac smarem stalym.
        WD-40 to sobie mozna w *&^$&%$ popsikac... na krotko pomaga bo WD sie zmywa.
        Problem z zacierajacymi sie wycieraczkami powstaje przez to ze uszczelniacze tuleji w ktorych pracuja swoznie daja ciala i zbiera sie tam wylgoc :twisted:

Walczylem z tym w O1

Jesli sytuacja jest juz powazna tzn wycieraczki stanely to trzeba ostroznie wybijac te swoznie bo te ramiona od silnika latwo pekaja :!:

Po wybiciu tych swozni a przed smarowanie trzeba przeszlifowac tuleje

Ogolnie robota zakichana... i wk@#%#$^ sie latwo mozna jak peknie ramie... mi z pomoco przyszedl poxipol k
        A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971

Komentarz

• Sobczyp
          Drive
          • 2004
          • 65

Na razie zrobiłem
          Wpierw WD ( ale tylko żeby odtajało ) , a potem wywaliłem z pół butelki jakiegoś smaru w sprayu , więc myslę że nie będzie źle.

Na razie wycieraczek nie zdejmuję
          Ale myślę że lepszym pomysłem zamiast wybijania (nawet ostrożnego )jest użycie ściągacza.

Pozdr.

Komentarz

Pracuję...