[O1] Drzwi przednie - wymiana zawiasow

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zero7
    Classic
    • 2008
    • 39

Zamieszczone przez Viniu
    Witam kolegę z Mazdaspeed.pl
    i kolejny ucieka od Mazdy, skąd ja to znam. :szeroki_usmiech
  • Mierzej
    Drive
    • 2007
    • 82

Witam.

Bede chyba zmuszony do wymiany zawisow (prawdopodobnie tylko dolnych) w przednich drzwiach bo mam wyczuwalne luzy kiedy drzwi sa lekko uchylone. Interes niezbyt tani bo ok 250PLN/szt dolne i jakies 60-70PLN/szt za gorne. Dodam ze podobnie sprawa wyglada w drugich... Moze ktos ma jakis namiar na zawiasy w dobrym stanie (uzywane). Chcialem zapytac tez czy to czesta usterka? Dzieki.
    Pozdrawiam

Komentarz

• rafalus
      L&K
      • 2005
      • 1140
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

ja bym na twoim miejscu popytal gosci z allegro co sprzedaja drzwi i wyhaczył komplet.
      o
      nowy cSIMC od Aliego
      seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
      Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• nico21
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 2640
        • Volkswagen

pierwsze słyszę żeby ktoś zawiasy wymieniał w octavce. może ktoś na tych twoich sie powiesił :?: :P
        DACAR.team

Komentarz

• Mierzej
          Drive
          • 2007
          • 82

zaraz tam powiesil, nic z tych rzeczy Moja ma juz ca 400tys po polskich drogach wiec juz sie zawiasy napracowaly Faktycznie nie ma tych zawiasow zbyt wiele na allegro ale jakies znalazlem. Zastanawiam sie wlasnie nad trwaloscia tych uzywanych.

nico, sprawdz u siebie luzy na zawiasach (przy lekko tylko otwartych drzwiach) Ja mam nadzieje ze nic nie bedzie w Twojej ale zebys przypadkiem nie dolaczal sie jutro do mojego postu
          Pozdrawiam

Komentarz

• Octan
            Rider
            • 2006
            • 653

U mnie przy ok 160 tkm przednie drzwi dla pasażera zaczeły dosyć ciężko chodzić a winny był temu dolny zawias ( podrdzewiałe trzpienie ).Ponieważ miałem małą stłuczkę i autko wylądowało u blacharza to przy okazji zreperował mi ten zawias. Od tego czasu mineło już 1,5 roku i drzwi chodzą lekko.A więc jeśli chcesz wymieniać z takiego powodu jak u mnie to może spróbuj wpierw naprawić.

Komentarz

• nico21
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 2640
              • Volkswagen

Zamieszczone przez Mierzej
              nico, sprawdz u siebie luzy na zawiasach (przy lekko tylko otwartych drzwiach) Ja mam nadzieje ze nic nie bedzie w Twojej ale zebys przypadkiem nie dolaczal sie jutro do mojego postu
              niestety nie dołacze. Szkodnika juz nie mam. Ale oki nie bede sie spierał, tylko nie pamietam zeby ktos na forum pisał o tym problemie.
              DACAR.team

Komentarz

Pracuję...