KSENONY

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bubutm
    Classic
    • 2008
    • 14

KSENONY

Jak dla mnie mozesz napisac nawet, ze przyszlo do Ciebie 40 opinii z czego 37 negatywnych.
    To jest mowa trawa. Nic z tego nie wynika, bo Twoja wiarygodnosc dla mnie jest zadna.

Na tym forum staramy sie nie tolerowac wypowiedzi negatywnych na temat firm, osób, miejsc, itd. jesli nie idą za tym żadne konkrety. Jest to umieszczone nawet w regulaminach (głownym i działowych, np. polecane warsztaty).

Nie chcemy byc kolejnym sciekiem internetowym, gdzie mozna bezkarnie opluć i zdezawuować każdego.
    Jak chcesz sie bawić w słowo przeciwko słowu, to proszę bardzo, ale nie zdziw sie i nie miej pretensji jesli zderzysz się ze ścianą.

Pewnie dlatego właśnie:

ps: teraz już wiem czemu negatywne opinie przychodzą na PW
    Co nie zmienia faktu, ze jest to znowu (przy okazji) zawoalowana potwarz z Twojej strony.
  • steelrat
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 405

KSENONY

Koledzy i Kolezanki Pomocy.
    Problem jest nastepujacy: prawy leflektor sztywno siedzi a swiatlo na wertepach skacze jak oszalale. Poniewaz samochod jest na gwrancji nie chce sam grzebac a wizyta w ASO nic nie zmienila. Temat jest istotny bo po polskich drogach nie da sie jechac caly czas swiatlo z leflektora lata gora dol. OCTA jak w podpisie.
    Pieniądze szcześcia nie dają, ale pozwalają być wygodnie nieszcześliwym

Komentarz

• tomekjmopl
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1187
      • Opel
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

U mnie na większych nierównościach światło drga - tak jakby żarniki nie wytrzymywały stanu naszych dróg... - ale są to tylko krótkotrwałe, szybkie drgania (coś jak stroboskop), które na drodze o lepszej nawierzchni się nie pojawiają... Z tego co wiem problem ten występuje u większej ilości naszych forumowych kolegów, więc się tym zupełnie nie przejmuję :wink:

Komentarz

• Doba
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 357
        • Octavia III (5E3)
        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Mogla wypasc kulka od silniczka reflektora i nie trzyma wogole wkladu.
        MECHANIKA # WULKANIZACJA # MYJNIA # SPRZEDAŻ NOWYCH OPON # PROSTOWANIE FELG #

Zapraszamy : http://ww.facebook.com/navigator.auto

# # # # # # # # # # #

Moja O2
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51159

Komentarz

• steelrat
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 405

Nie chodzi o drgania swiatla. To akurat przy dieslu jest normalne. Swiatlo nie reflektor lat gora dol. no to chyba nie jest normalne. W lewym nie wystepuje takie zjawisko.

Komentarz

• tomekjmopl
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1187
            • Opel
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

W takim razie stawiałbym tak jak kolega Doba, na awarię silniczka poziomowania...

Komentarz

• Doba
              Rider
              S_OCP Member
              • 2007
              • 357
              • Octavia III (5E3)
              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

nie koniecznie awaria co ułamanie bądź zsunięcie się kulki od regulacji lampy, bądź oberwanie mocowania. Bez wyjęcia i rozkręcenie lapmy można tylko powróżyć
              MECHANIKA # WULKANIZACJA # MYJNIA # SPRZEDAŻ NOWYCH OPON # PROSTOWANIE FELG #

Zapraszamy : http://ww.facebook.com/navigator.auto

# # # # # # # # # # #

Moja O2
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51159

Komentarz

• steelrat
                Rider
                S_OCP Member
                • 2007
                • 405

Dzieki za sugestie. Do sprawy wroce po swietach i podpowiem tym w ASO co nalezy zrobic

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Podstawowa sprawa, czy obie lampy przy odpalaniu auta wykonuja taki sam ruch gora-dol.
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• kurynio
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 166

Tak jak kolega Doba napisał, mógł wypaść ze swojego miejsca przegub kulowy trzymający wkład reflektora, nie spotkałem się z tym w Octavii bezpośrednio, ale np. w Superbach było to stosunkowo częste zjawisko

Komentarz

• autorus
                      Rider
                      • 2004
                      • 508

Sprawdź to co napisał Maicroft bo to bardzo istotne. Mi nic nie lata, tylko kawałek plastiku trzymający ksenon pękł mać

Autorus
                      http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
                      Budowa mojego domku MURATORZE

----------------------------------------------------
                      Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm

Komentarz

• steelrat
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 405

Wiec tak pokolei- powlaczeniu zaplonu oba reflektory wykonuja ruchy gora dol lub odwrotnie dol gora i sie poziomuja. W czasie jazdy lewy stoi sztywno natomiast prawy dostaje drgawek i podskakuje dol gora lub odwrotnie. Ot i caly problem

Komentarz

• Purchawa
                          Admin
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 8007

Mi lewy opadl calkiem w dol, a prawy gdzies do polowy. Ale nie lataja.
                          Co prawda ja mam przerabiane na poziomowanie z pokretla, ale przyczyna moze byc ta sama.

Po swietach bedziemy z Xekonem rozbierac je, to zobaczymy co sie stalo i dam znac.
                          "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                          Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

U mnie raz wypadl prawy, a nawet nie wypadl tylko przestal dzialac silniczek, rozebralem, poskladalem nie dzialalo i tak kilka razy, zamienilem silniczki zeby sprawdzic czy to on i od tego momentu dzialaja oba do tej pory :lol:

steelrat, A jak naciskasz lewy przod auta to slychac jak oba silniczki pracujac w czasie jazdy?? Tak jakby cos sie obluzowalo w lampie i goni :?
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• steelrat
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 405

Maicroft - niespotkalem jeszcze takiego odwaznegoco by w czsie jazdy nasluchiwal s przodka auta czy cos dziala, ale chetniwe poznam tylko gdzie mam podjechac :szeroki_usmiech

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

Wystarczy wlaczyc stacyjke, uruchomic swiatla, stanac z przodu i zaczac naciskac na blotnik Lampy powinny zaczac pracowac, przynajmniej moje pracuja przy takich symulacjach jazdy po wybojach :diabelski_usmiech
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• steelrat
                                  Rider
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 405

Caly czas prawdopodobnie sie nierozumiemy. Lampy przy takiej symulacji pracuja, jak rowniez przy jezdzie po niewielkich wglebieniach problem zaczyna sie gdy auto wpada w dziure. Wrazenie jest takie jak bys w latarce polozyl luzno zarowke lub zarowka byla luzno umocowana w poziomie i sobie dyndala w pionie.

[ Dodano: Pią 21 Gru, 07 10:17 ]
                                  Wszystko sie zgadza lampy pracuja na malych wertepach tak jak powinny, problem pojawia sie gdy wertepy sa wieksze niz normalnie to w prawym leflektorze zaczyna sie skakanie swiatla gora dol tak jagby w latarce zarowka byla umocowana poziomo a w pionie nie ma ogranicznika lub naciagu zeby ja powstrzymac. Moze posiadaja panstwo jakis schemat takiego reflektora byloby troche lzej ustalic co jest.Nie mniej dziekuje za zainteresowania tek jak pisalem tematem zajme sie po Nowym Roku w czasie kolejnejn wizyty w ASO.

Komentarz

• greszczyn
                                    Elegance
                                    • 2005
                                    • 893
                                    • Nissan

@steelrat - podaj adres na PW ,bedę jutro w Gdańsku wieczorową porą ,to moge podjechać i zobaczym co tam jest uwalone .

Komentarz

• pleban
                                      Rider
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 580

ciekawy byłem riposty, a tu tylko racjonalna odpowiedź :szeroki_usmiech
                                      Buuuu.........
                                      była O1 1,6 102 KM
                                      była O1 1,9 TDI 90 KM
                                      była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
                                      był Citroen Berlingo 1,6 HDI
                                      jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

• steelrat
                                        Rider
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 405

Sprawa sie wyjasnila. Po drugiej wizycie w ASO PLICHTA chyba sami niewiedzac co zrobic zamienili cale wklady lewy do prawego i odwrotnie i wszysko jest w porzadku. I teraz po przejechaniu po ulicy Chmielnej w tempie duzo za szybkim jest widoczny tylko efekt tak jak napisal kolega tomekjmopl- tak agby drgania stroboskopu. :P

Komentarz

• jaura
                                          Drive
                                          • 2007
                                          • 58

Zamieszczone przez Purchawa
                                          Mi lewy opadl calkiem w dol, a prawy gdzies do polowy. Ale nie lataja.
                                          Co prawda ja mam przerabiane na poziomowanie z pokretla, ale przyczyna moze byc ta sama.

Po swietach bedziemy z Xekonem rozbierac je, to zobaczymy co sie stalo i dam znac.
                                          Odgrzebuję temat, bo u mnie stało się coś podobnego, jak u Ciebie -- prawy reflektor "opadł" i się nie rusza, lewy zdaje się działać poprawnie.
                                          Pisałeś coś, że dasz znać na forum, co się stało.
                                          Jestem ciekaw rozwiązania Twojego problemu z ksenonami -- a na forum, nie PW, bo może kto inny jeszcze skorzysta.

[ Dodano: Pon 26 Maj, 08 22:44 ]
                                          Senkju for etenszyn :|
                                          Sprawa nieaktualna.

Komentarz

Pracuję...