[O1] Porównanie zegarów w o1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piasek1025
    Classic
    • 2008
    • 13

Co do spotu to mi tez 18 pasi jak cos :-)
  • tom321
    Drive
    S_OCP Member
    • 2007
    • 68

Witam zastanawiam się nad zmianą zegarów z 1/2 fis na pełny. Czy ktoś może mi powiedzieć czym tak naprawdę różnią się te zegary. Tzn co jest wyświetlane na dużym i małym wyświetlaczu Jakie są różnice i czy mój pomysł wogule ma sens dzięki.

Komentarz

• gieniug66
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1100
      • Seat

ja tez jestem wlasnie na etapie wymiany, rozwazam maxi dota lub z superb
      Życie jest piękne
      ...... tylko ludzie to ...

Komentarz

• wojtass
        Rider
        • 2007
        • 473

to i ja się podłączam pod temat Zaznaczę że mam ASV 2003r i nie mam żadnego wyświetlacza. Jest tylko mnóstwo świecących kontrolek. Z tego co się orientowałem to fachowo nazywa się Maxi dot.

Komentarz

• tom321
          Drive
          S_OCP Member
          • 2007
          • 68

Ja miałem w swojej taki zegar ale zamieniłem na 1/2 fis okazlo sie ze nie jest to takie proste bo w nowej wersji jest sporo po canie podawanych informacji do zegarów, Po paru godzinach rozwiązałem problem . Natomiast czy ktoś może mi odpowiedzieć na moje pytanie ?????

Komentarz

• yoschua
            Rider
            • 2006
            • 339

Duży wyświetlacz pokazuje dokładnie te same informacje co mały jeżeli chodzi o funkcje komputera.
            Duży wyświetlacz pokazuje graficzne ikonki kontrolek których niema np. Poziom oleju, ciśnienie oleju, brak paliwa itp.
            Duży wyświetlacz może pokazywać te same informacje co są na oryginalnym radiu.
            Duży wyświetlacz może pokazywać ikonki graficzne od oryginalnej navigacji.

To chyba tyle różnic w skrócie.

Jeżeli chodzi o komputer pokładowy od spalania, dystansu i tego typu rzeczy to pokazuje tak samo jak mały wyświetlacz, co więcej takie same informacje tylko w innej formie są na zegarach bez tych wyświetlaczy i są wyświetlane zamiast zegarka.
            Octavia Combi 4x4 1,8T ARX 2001
            HPI Baja 5B SS - nowa zabawka

Komentarz

• tom321
              Drive
              S_OCP Member
              • 2007
              • 68

ok dzięki teraz wiem wszystko i zaczynam projekt zmiana zegarów. Kupiłem właśnie zegary na allegro wiec będę miał fajny prezent na święta.
              kupiłem to http://www.allegro.pl/item286278643_...s_rarytas.html

Jak projekt wypali będę sprzedawał swoje stare zegary( posiadam kod immo)
              bo niestety te co kupiłem nie mają więc będę musiał jeszcze je wyciągnąć

Mam jeszcze pytanie czy jest możliwość zmiany języka niemieckiego na angielski ?

Komentarz

• yoschua
                Rider
                • 2006
                • 339

w Każdych zegarach jest język angielski, niemiecki, czeski i jeszcze kilka - niema polskiego - d asię to zmienić VAGIem.

Każde* zegary podłaczysz do swojego samochodu tak żeby działały - kwestia programowania.

* - każde jeżeli nowo zakupione mają te samą środkową cyfre w numerze produktu.
                Środkowa cyfra 919 oznacza zegary bez CAN, środkowa cyfra 920 oznacza zegary z CAN.
                Octavia Combi 4x4 1,8T ARX 2001
                HPI Baja 5B SS - nowa zabawka

Komentarz

• cortez841
                  Drive
                  • 2010
                  • 56

A mam pytanie jak już znalazłem temat Mam Octe z 2002 wersja ambiente czy zegary z Superba będą pasować bez przeróbek chodzi mi głównie o ich umieszczenie.

Komentarz

Pracuję...