w każdym dobrym zakładzie car audio Ci coś takiego zabudują w słupku :diabelski_usmiech
PROBLEM z kluczykiem lub alarmem????? POMOCY ??????????
Zwiń
X
-
PROBLEM z kluczykiem lub alarmem????? POMOCY ??????????
Witam.
Montowalem z kolegą glośnomówiący i po robocie stwierdziliśmy, że kluczyk(oryginalny) nie reaguje!!!! Natpmiast centralny zaek dziala kiedy otwieram i zamykam samochód z kluczyka. Bezpieczki sprawdzone, bateria w kluczyku sjest również ok.Wygląda jakby poprostu nie docierało zasilanie do alarmu....?Klubowicze prosze o informacje co mogło się stać lub gdzie jest alarm w Skodzie Octavi oryginalny????
Pozdrawiam i czekam na wskazówki.
-
-
Wiesz nie pomoge wiele ale ..
Skoro działało wcześniej a po zamontowaniu już nie - ja bym szedł tropem co (wyciagaliście gdzie podłaczaliście) - moze jakiś kabelek wam sie ułamał albo wypioł ..
Może ktoś bedzie wiedział z chłopaków - ale ja bym przeleciał to zamontowanie jeszcze raz..
Powodzenia ...OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Dokladnie, wpieliscie sie w jakies zasilanie. Zazwyczaj wpina sie w zasilanie radia i po klopocie. najlepiej po jeszcze dodatkowym bezpieczniku. No i mase skads trzeba tez wziasc. Pozatym antena (ktoredy puszczona - moze tu cos nie tak) no i kabel do wyciszenia radia.
Bardzo mozliwe, ze byl to zbieg okolicznosci i cos innego poleglo.
Komentarz
-
-
Re: PROBLEM z kluczykiem lub alarmem????? POMOCY ??????????
Zamieszczone przez robaccoWitam.
Montowalem z kolegą glośnomówiący i po robocie stwierdziliśmy, że kluczyk(oryginalny) nie reaguje!!!! Natpmiast centralny zaek dziala kiedy otwieram i zamykam samochód z kluczyka. Bezpieczki sprawdzone, bateria w kluczyku sjest również ok.Wygląda jakby poprostu nie docierało zasilanie do alarmu....?Klubowicze prosze o informacje co mogło się stać lub gdzie jest alarm w Skodzie Octavi oryginalny????
Pozdrawiam i czekam na wskazówki.
Co znaczy kluczyk oryginalny nie reaguje??
Ja dzisiaj wojowalem z programowanie nowych kluczykow. Rozebralem cala stacyjke, licznik i jestem teraz bogatszy w doswiadczenia
Moze po prostu wypiela sie kostka ze stacyjki?? - choc malo to prawdopodobne, bo ona ciezko wchodzi.
Generalnie nie ma mozliwosci by kluczyk nie reagowal. Centralny zamek nie ma nic wspolnego z immobilaiserem ani alarmem - to jest zwykle mechaniczne zamykanie i otwieranie. Natomiast jesli po wlozeniu kluczyka do stacyjki i przekreceniu, nie zapalaja sie kontrolki, to na 100% zrobiliscie cos z kabelkiem do zasilania stacyjki.
A moze sprawdzcie tez bezpieczniki, bo moze jakies zwarcie zrobiliscie.Pozdrawiam
Radek
Komentarz
-
-
Re: PROBLEM z kluczykiem lub alarmem????? POMOCY ??????????
Zamieszczone przez robaccoCentralny zamek nie ma nic wspolnego z immobilaiserem ani alarmem - to jest zwykle mechaniczne zamykanie i otwieranie. .
u mnie przynajmniej pod oryginalny kluczyk i zarazem centralny podpiety jest alarm....Czyli klikam na guzik w pilocie - auto się zamyka i aktywuje się alarm...
chyba , żę się myle to proszę o poprawę - ale w końcu auto w oryginale jest wyposażone w sam centralny a alarm jest dokłądany i nie ma oddzielnego pilota...?
Ciut zszedłem z tematu , sorki - ale może pewne sugestie coś pomogą w rozwiązaniu powyższego tematu...
Komentarz
-
-
Ja raz na jakis czas (raz na 2 tygodnie) mam taki numer, ze wkladam kluczyk, przekrecam stacyjke i miga mi symbol imo, ze ma jakis blad odczytu. Jak zapale auto to gasnie po 5 sec, wiec nauczony doswiadczeniem, nie zapalam go tylko wkladam kluczuk jeszcze raz i problem mija. Dzieje sie tak na obu kluczykach, zamiennym tez - oba oryginalne.
Nie wiem co to, ale nie jest jakos specjalnie uciazliwe.
Moze sprawdz czy u ciebie wystepuje podobne zjawisko i za ktoryms tam razem zalapie i szczyta kod do imo. U mnie to sie dzieje za ponownym wlozeniem, ale nic nie wiadomo.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
Komentarz